Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pisze ten temat bo mam problem z ,,trzęsieniem się kierownicy'' a zarazem auta napisze tak co zrobiłem ostatnio :

Konwerter ( regeneracja )

- Nowe opony letnie

-Tarcze nowe wcześniejsze były reklamowane te maja z 1000tys km przejechane ( ATE sport_

- oraz klocki

- robiona zbieżność ( wszystko na zielono)

- 2-3 były ważone koła

byłem autem na trzepakach itp Wszystko jest elegancko

W aucie przy hamowaniu strasznie bije kierownica tak miałem wcześniej z tarczami które reklamowałem, teraz założyłem nowe ATE sport ( zdjęcie w linku) były w miarę ok ale i tak znów strasznie bije autem przy hamowaniu czy to znów wadliwe tarcze? 600zł dałem , proszę może ktoś może przepuszczać jaka to inna przyczyna? Jeszcze bardzo dużo w Niemczech ale mam dosyć już 2 miesiące walczę i zero przyjemności z jazdy. Pozdrawiam

Zdjecie --> http://zapodaj.net/e994587ddf53a.jpg.html

Opublikowano
bardzo możliwe że tarcze. Temat wałkowany wiele razy.. Do e60, szczególnie na przód, tylko tarcze ORI.. SPrawdż tarcze czy proste a jak nie to reklamuj i zabieraj kasę za nie. Kolejnym punktem będzie kupno nowych tarcz ORI..
Opublikowano
Dobrze, a gdzie najlepiej sprawdzić? ( Szczecin ) wcześniej zawiozłem ,,przetoczenia stare'' i mówił ze wszystko z nimi ok a nagle były zrypane :) Ori? --> oryginalne? jeśli można wiedzieć w jakich cenach?
Opublikowano
bardzo możliwe że tarcze. Temat wałkowany wiele razy.. Do e60, szczególnie na przód, tylko tarcze ORI.. SPrawdż tarcze czy proste a jak nie to reklamuj i zabieraj kasę za nie. Kolejnym punktem będzie kupno nowych tarcz ORI..

Dokładnie jak kolega napisał temat wałkowany do znudzenia, nie wiem dlaczego ludzie kupują zamienniki a potem maja problemy.... i na jedno wychodzi.... kup tarcze ori i będzie po problemie

Opublikowano

ceny możesz sprawdzić online na stronach typu aso-bmw , czescidobmw itp..

a co do sprawdzenia, to myślę że czujnik zegarowy posiada nie jedna firma w Szczecinie..

Opublikowano
oprocz tego ze przod obowiazkowo oryginalny ASO to najwazniejszy jest jej prawidlowy montaz !! na sucho bez smarow a piasta ma byc czysta bez grama rdzy odtłuszczona !! kolejna sprawa jest... czy w aucie sa dystanse?? czy auto ma proste felgi?? czy felgi wymagaja pierscieni centrujacych... te tematy sobie sprawdz.... bmw jest bardzo czule na uszkodzenia zawieszenia... u zony minimalny luz na wahaczu to powodował.. na dziurach cisza a przy hamowaniu cyrk... wymienilem wahacze darazki gumy stabilizatora i jego ramiona i cisza i spokoj !! ale to swoje kosztuje... a jak dawales tarcze do stoczenia to rozumiem ze chcesz oszczedzac na aucie.... zmien marke.. torerancja zuzycia tarczy to niecale 2mm jak sie nie myle.... wiec jak stoczysz uzywane tarcze to mozesz je sobie wyrzucic...
Opublikowano
Miałem ten sam problem, wszystko cacy, zbieżność, szarpaki, tarcze... i okazało się, że felgi były krzywe, może wyważali ale olali fakt, że są jajowate?. Druga sprawa ważny jest stan także tarcz na tylnej osi, nie wiem czy wymieniałeś przód i tył ale kiedyś w W 203 jak miałem zajechane tarcze z tyłu to cały samochód się trząsł.
  • Partnerzy klubu
Opublikowano
Witam pisze ten temat bo mam problem z ,,trzęsieniem się kierownicy'' a zarazem auta napisze tak co zrobiłem ostatnio :

Konwerter ( regeneracja )

- Nowe opony letnie

-Tarcze nowe wcześniejsze były reklamowane te maja z 1000tys km przejechane ( ATE sport_

- oraz klocki

- robiona zbieżność ( wszystko na zielono)

- 2-3 były ważone koła

byłem autem na trzepakach itp Wszystko jest elegancko

W aucie przy hamowaniu strasznie bije kierownica tak miałem wcześniej z tarczami które reklamowałem, teraz założyłem nowe ATE sport ( zdjęcie w linku) były w miarę ok ale i tak znów strasznie bije autem przy hamowaniu czy to znów wadliwe tarcze? 600zł dałem , proszę może ktoś może przepuszczać jaka to inna przyczyna? Jeszcze bardzo dużo w Niemczech ale mam dosyć już 2 miesiące walczę i zero przyjemności z jazdy. Pozdrawiam

Zdjecie --> http://zapodaj.net/e994587ddf53a.jpg.html

A czy zaraz po założeniu nowych tarcz problem z trzęsącą się kierownicą zniknął (choć na chwilę) całkowicie?

Tarcze Oryginalne BMW do Twojego modelu mogę zaproponować w cenie 322 zł za 1 sztukę ( http://czescidobmw.pl/tarcza-hamulcowa/tarcza-hamulcowa-oe-bmw,3841.html )

pozdrawiam