Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam proszę o pomoc albo po kierowanie mnie co mam zrobić z tym fantem a mianowicie mam mokrą wykladzine pod nogami pasażera nawet jak auto stoi na parkingu i tylko dolną wykladzina a nawet jej prawy brzeg ale sprawdzilem to nie drzwi :( naj więcej wody jest jak Sie patrzy na podloge to prawy górny róg podlogi
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zdejmij boczek i podklej wygłuszenie drzwi, częsta przypadłość, na przyszłość użyj wyszukiwarki, nawet chyba przedwczoraj ktoś założył taki sam temat..i temat jest źle zatytułowany.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Jesteś na 100% pewny że to nie przez drzwi. Właśnie w weekend będę walczył z tym samym. Prawy górny róg wykładziny. U mnie cieknie pod boczkiem (pod głośnikiem), na uszczelkę we wnęce drzwiowej i po łączeniu listwy progowej do środka. Skumałem to dopiero jak położyłem w tym miejscu ręcznik papierowy i lałem przez 20 minut wodę na drzwi. Aha na gumowym dywaniku nie miałem nawet kropelki wody a wykładzina po dwóch dniach deszczu napita wodą jak gąbka.
Opublikowano
A masz może mokry kawalek wykladziny ten co zawija Sie na prig drzwi taki boczny bo ja mam suchy ten kawalek . Wydaje mi Sie ze jeśli cieklo by np po glosniku to i wykladzina ta co jest pionowo do drzwi na progu by la by mokra a w moim przypadku ten pasek jest suchy dopiero podloga jest mokra
Opublikowano
Ten pionowy też mam suchy. Woda kapie na wykładzinę po łączeniu tej podłużnej listwy progowej. Dokładnie po rynience na łączeniu tych plastików, kapie omijając pionową część wykładziny. Kapiąc od spodu po boczku pod głośnikiem też ominie ten kawałek wykładziny bo boczek wchodzi w auto w tym miejscu głębiej we wnękę auta. Lej wodę tylko na listwę zgarniającą przy szybie. W razie czego wykluczysz w ten sposób drzwi. Tylko trzeba trochę tą wodę lać.
Opublikowano
Jeszcze nie zrobiłem, zbyt późno wracam z pracy ale jak zdjąłem boczek to okazało się że przecieka w trzech miejscach pomiędzy blachą drzwi a tą wygłuszeniową pianką. Stamtąd kapie na uszczelkę i rynienką między plastikami dostaje się do środka. W weekend będę podklejał tą matę, kupiłem już "uszczelkę w tubie".
Opublikowano

Cześć Panowie jak macie problem z odpływem z szyby to należy zdjać plastikową osłone podszybia, jeśli jej nie ruszaliście nigdy to zobaczycie ile syfu tam się składa

u mnie zaczęło się od zalewania filtra kabiny i na obudowie silnika nawiewu były ślady zacieku do wewnątrz kabiny. Nie jest to skomplikowane a przed jesienią i zimą warto to zwalczyć.

Pozdrawiam.