Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, siedział mi prawy tył, wymieniłem więc sprężyny na nowe, pojeździłem około tygodnia i znowu strona która wcześniej siedziała znowu się opuściła. Co robić, co może być tego przyczyną? :?
Opublikowano

Nic tu nie wymedytuje tu kompa nie podłączysz , trzeba fizycznie zobaczyć, jak ktoś ci to będzie sprawdzał to być przy tym.

Nie chce sie wierzyć aby nowe sprężyny Ci siadły, a może poprzednio było co innego a Ty wymieniłeś sprężyny ?

Gdzieś widziałem że mieli problemy z tulejami ale dobry mechanik od zawieszenia to wychwyci.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Sam wymieniałem, tydzień czasu auto stało prosto. Sprężyny kyb, kupione w renomowanym sklepie, ale myślę, że to nie kwestia sprężyn, bo dziwny przypadek, że znowu ta sama strona. Najpierw sam obejrze to na kanale, potem do mechanika, więc jak takiego problemu nie ma, ale wolałbym samemu dowiedzieć się co to może być, do dziewczyny i mechaników nie mam zaufania hehe :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nic na to nie poradzisz , ten typ tak ma . Tak sie składa ze w poprzednim tygodniu wymieniłem wszystkie tylne tuleje razem z amortyzatorami i nic się nie zmieniło. Oczywiście wymiana po obu stronach. Na ustawieniu kątów też byłem. Kilka lat temu był już poruszany ten temat i nikt nie mógł uzasadnic dlaczego tak jest. Ja juz sie do tego przyzwyczaiłem.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Przecież cudów nie ma, to tylko mechanika, na pewno da radę to jakoś zrobić. Podjadę jutro do takiego miejscowego speca od bmw/mini, zapytam, popytam, zdam relacje i jak coś to postawie na zrobienie tego. Ogólnie to mi popukuje przy puszczaniu sprzęgła, zmianie biegów, głównie dlatego jadę do niego ale przy okazji też dowiem się o ten opuszczający się tył :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Według mnie jest to fabryczna wada. Sam z tyłu wymieniłem wszystko a tył dalej stoi niżej z prawej strony o 1,5 cm

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może to głupota, ale nie ma na to wpływu ilość paliwa? :roll: bo paliwo jest przerzucane na prawą stronę i jak jest pół baku to tylko prawa komora jest zapełniona a w lewej jest susza..zmierzę jutro u siebie, akurat mam pół baku :mrgreen:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jezdziłe na całym na baku na rezerwie stało tak samo. Nawet była mowa ze akumulator jest z prawej strony . po demontażu dalej krzywo. Naczytałem sie dość soro na ten temat i nikt nie znalazł na to wytłumaczenia o ile dobrze pamietam to nawet w ASO nie wiedzieli dlaczego tak jest. Skoro wymieniłem z tyłu wszystkie tuleje (dokładnie kilka dni temu) dzis amorki , poduszki amorków w bardzo dobrym stanie . Sprężyny też więc powiedzcie mi co jeszcze moge wymienic by było równo. Dodam ze poduszki dyfra tez mam dobre. Moim zdaniem wada konstrukcyjna , których w e46 nie mało

Sprzedam

Opublikowano
Slyszałem, że można kupić gumowe podkładki pod sprężyny, jutro postaram się to ogarnąć i założyć na prawą strone, taką około centymetra. :)
Opublikowano
i nikt nie znalazł na to wytłumaczenia o ile dobrze pamietam

Nie potrafie podac zrodla, ale kiedys przeczytalem ze chodzi o rozlozenie mas. Chodzi o to ze gdy usiadzie kierowca za kierownica to ta roznica jest prawie niezauwazalna - ile w tym prady nie wiem bo nie sprawdzalem. Gdyby to nawet byla prawda to by sie to sprawdzalo tylko wtedy, gdy podrozuje jedna osoba - kierowca :mad2:

Opublikowano
A na tyle to koła Ci prosto stoją? bo jak nie jednakowo stoją to potrafi się jedna strona obniżyć.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Też kupiłem sprężyny, sprawdzałem wszysko, geometria i dałem sobie spokój bo wszyscy tak mają :P Nie wyjmowałem AKU, ale tez myślałem że to może być to bo ciężki skurczybyk jest :8)
Opublikowano
MIalem tak w e 36 całe zawiesenie wymienilem zamienilem stronami ,wachacze sprezyny tuleje i auto dalej stoi krzywo, wkoncu dalem sobie spokój, ale pozniej przyszło mi na mysl ze wina moze jest z przodu ze przód ciągnie tyl do dołu ale sam juz nie wiem odpuscilem , 1 własnie 1.5cm jest roznica a widać golym okiem ze autko pkrzywo stoi :roll:
Opublikowano

Aż dzisiaj byłem sam popatrzeć jak to wygląda u mnie, ale u mnie auto na poziomej (sprawdzonej poziomicą) powierzchni stoi równo - też mierzone poziomicą na kielichach amorków przód i na progu załadunkowym bagażnika. Nie miałem miarki, więc nie mierzyłem odległości nadkoli od ziemi, ale wizualnie wszystko wydaje się być dobrze.

Ciekawa sprawa, bo kiedyś na forum diesli bmw też ktoś poruszał ten temat, też sprawdzaliśmy i w części aut też ten problem występował, ale w części było OK.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mój też stoi równo :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.