Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam zagwozdkę ze spryskiwaczem ksenonów (lewym). Wysuwa dyszę ale nie spryskuje, natomiast prawy działa bez zarzutu. Wymieniłem spryskiwacz na inny (na 100% dobry) i to samo :?: , sprawdziłem przewód ( jest dobry nie zapchany , nie zagięty) i też wygląda na dobry. Przedmuchałem przewód i przelot jest. Już zabrakło mi koncepcji :?:
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Temat nadal nie ogarnięty :( , lewy spryskiwacz wysuwa się lecz nie spryskuje , sprawdziłem wszystko ponownie tzn. szczelność, drożność spryskiwaczy, spryskiwacz i pompę i jest wszystko OK. ? Jak zauważyłem ciśnienie na dysze idzie dopiero po wysunięciu się na maksa tego "teleskopiku" . Zauważyłem , że na tym "teleskopiku" jest regulacja takie ząbki, czy tym się reguluje wysokość "wyjścia" spryskiwacza???
Opublikowano
Mam zagwozdkę ze spryskiwaczem ksenonów (lewym). Wysuwa dyszę ale nie spryskuje, natomiast prawy działa bez zarzutu. Wymieniłem spryskiwacz na inny (na 100% dobry) i to samo :?: , sprawdziłem przewód ( jest dobry nie zapchany , nie zagięty) i też wygląda na dobry. Przedmuchałem przewód i przelot jest. Już zabrakło mi koncepcji :?:

witam ,dołączam się do tematu. Moje pytanie jest : czy można ISTa lub NCS przeprogramować żeby spryskiwacze działały kiedy ja chcę a nie co 10 razem jak nacisnę spryskiwanie szyby?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Wymieniłem spryskiwacze, kpl. przewodów zasilających, pompkę spryskiwacza ( wymieniłem na używki) i nadal jeden spryskiwacz spryskuje , natomiast drugi wysuwa się i nie spryskuje (jak fizycznie wyciągnę go do końca , a brakuje jakieś 5mm, to spryskuje). Nie wiem czy jeszcze nie kupić nowej pompki spryskiwacza??? Aczkolwiek zamieniałem już pompkę i działo się tak samo??? Chyba wywieszę "białą flagę" :-) .
Opublikowano
Najwyraźniej jest za niskie ciśnienie, lewy jest dalej od pompy, pewnie jak przytrzymasz prawy, żeby sie nie wysunął, lewy zadziała. Być może pompka ma za małą wydajność,
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam ,dołączam się do tematu. Moje pytanie jest : czy można ISTa lub NCS przeprogramować żeby spryskiwacze działały kiedy ja chcę a nie co 10 razem jak nacisnę spryskiwanie szyby?

Spruskujr co 10 minut a nie 10x

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Spruskujr co 10 minut a nie 10x

Możesz jeszcze raz napisać co masz na myśli bo nie rozumiem...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Spryskiwacze reflektorów po spryskaniu wyłączają się na 10min. Tak to jest opisane w WDS-ie wiedz w tym czasie możesz przysłać 20x a one nie powinny sie włączyć.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Spryskiwacze reflektorów po spryskaniu wyłączają się na 10min. Tak to jest opisane w WDS-ie wiedz w tym czasie możesz przysłać 20x a one nie powinny sie włączyć.

Dzięki ,

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W module KBM znalazlem takie ustawienia

SCHEINW_REINIGUNGS_AUTOM

aktiv

ZEIT_FRONTWASCHEN_WASCHEN

aktiv

INTERVALLZEIT_STAND

wert_03

Wiedz da sie spryskiwacz refrektorow tylko wlaczyc i wylaczyc. Nie ma ustawienia do czestotliwosci spryskiwania

Do wgladu caly modul KBM

BAUREIHE
e61
KEINE_WRS_IM_STAND
nicht_aktiv
ZEIT_DEKR_N_WDHSPERRE_ER
wert_01
WIEDERHOLSPERRE_ER
wert_01
WISCHER_RUECKSCHALT_S2_1
wert_01
ZEIT_DEKR_N_WDHSP_HKKL
wert_08
WDHSPERRE_HECKKLAPPE
wert_01
SCHEINW_REINIGUNGS_AUTOM
aktiv
ZEIT_FRONTWASCHEN_WASCHEN
aktiv
INTERVALLZEIT_STAND
wert_03
KEINE_IB_EIN_NACH_KLR_AUS
nicht_aktiv
OHNE_SOFT_ON_OFF
aktiv
FH_EMERGENCY_TA
wert_01
VERBRAUCHERABSCHALT_AUS
nicht_aktiv
FH_EMERGENCY_TZF
wert_01
FH_EKS_LOW
high
ABSCHALTKRITERIEN_ECE
aktiv
ABSCHALTKRITERIEN_US
nicht_aktiv
BLOCK_ERKENNUNG_FRWISCHER
wert_02
KEINE_IB_EIN_FBD_AUF
nicht_aktiv
ANZ_EIN_N_BLOCK_FRWISCHER
wert_01
SPERRZ_N_BLOCK_FRWISCHER
wert_01
VERZ_FRWISCHER_N_WASCHANF
wert_01
ZEIT_WASCH_M/O_FRWISCHER
wert_02
ENTPRELLZEIT_FRWISCHER
wert_06
ANZ_NACHWISCH_FRSCH_WASCH
wert_02
IL_CRASH
aktiv
HECKWISCHER_ENTPRELLZEIT
wert_01
EINKLEMMSCHUTZ_HINTEN
aktiv
TIPP_ZU_MOEGLICH_HINTEN
aktiv
FH_EMERGENCY_CLOSE
aktiv
FH_EMERGENCY_CLOSE_VAR
aktiv
FH_LONG_REVERSE
nicht_aktiv
LAENDERVARIANTE_KBM
ece
WDHSPERRE_HKSCHEIBE
wert_01
INTERVALLZEIT_HECKWISCHER
wert_04
ANZ_EIN_N_BLOCK_HKWISCHER
wert_03
SPERRZ_N_BLOCK_HKWISCHER
wert_05
VERZ_HKWISCHER_N_WASCHANF
wert_05
ZEIT_WASCH_M/O_HKWISCHER
wert_14
ENTPRELLZEIT_HKWISCHER
wert_06
ANZ_NACHWISCH_HKSCH_WASCH
wert_02
BLOCK_ERKENNUNG_HKWISCHER
wert_02
ZEIT_DEKR_N_WDHSP_HKSCHEI
wert_01
SCA_HECKKLAPPE
aktiv
INTERVALLZEIT_HK_WISC_RG
wert_01
TIPP_AUF_MOEGLICH_HINTEN
aktiv
IB_AN_BEI_FUNKHEIZUNG
aktiv
MINUTEN_VA_IL
wert_05
IL_SUCHFUNKTION
aktiv
RW_DAUERWISCH_FW_SPEED_2
nicht_aktiv
HKWISCH_AN_NACH_KLWECHSL
nicht_aktiv
BAUART_KBM
touring
N_FSW
wert_02
T_SPERR
wert_01
WARTEZEIT_CA_FREIGABE
wert_01
GLASSTYP_1
esg2_glass
vsr2_ir_glass
ENTPRELLZEIT_IGR
wert_02

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
w E90 też tak to działa? Nie sprawdzałem, ale wydaje mi się, że dość często mi spryskuje lampy, a wolałbym znacznie rzadziej.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

a nie da się przestawić aby spryskiwacze działały tylko z dłuższym pociągnięciem manetki ?

Czesto mam tak że chce przemyć tylko szyby (np w dzień) a tu mi wali tymi spryskami po lampach :D No co jak co... ale czasami idzie tego płynu za dużo ;) To już by lepszy był osobny przełącznik do tego jak w starym mercedesie ;)

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu