Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, widze że problem już był opisywany w 2011 roku jednak nie ma rozwiązania wiec pozwole sobie jeszcze raz go napisać aczkolwiek ktoś zna jakąś na to rade. Więc w skrócie: mam e46 318Ci silnik n42.

Objawy: podczas jazdy spontanicznie pojawia sie kontrolka alternatora do tego szarpnie. Poza tym nic sie wiecej nie dzieje, auto normalnie jezdzi i nic sie wiecej niepotrzebnie nie zaświeca.

Diagnoza: W pierwszej kolejności auto zostało podpiete pod kompa i był bład ciśnienia czujnika kolektora ssącego. Czujnik został wymieniony na oryginalny ale używany, skasowano bład. Nie pomogło problem po przejechaniu kilkuset kilometrów powrócił. Nastepnie sprawdzono alternator, mase, kable, cos tam pozmieniali na kompie. Ładowanie, alternator i wszystko co związane z nim uznali ze jest w porządku. Nie pomogło problem powórcił.

Ktoś ma jakiś pomysł??? Spotkał sie juz ktoś juz z czymś takim??? Mnie ręce opadają i nie wiem co robić.

Opublikowano

Jeśli chodzi o sprawdzenie alternatora to tyle co mi powiedział szef że go sprawdzili i zapewnił mnie że jest dobry, a na czym polegało te sprawdzenie to już nie dopytywałem w kazdym razie nic nie mówił o tych rzeczach o któych ty piszesz. Własnie masz racje liczą sie konkrety a nie gadka "zostało sprawdzone".

Tyle że ładowanie mam na pewno w porzadku bo sprawdzałem w 2 warsztatach, chyba ze to może nie ma znaczenia na te szarpnięcia.

• 2 miesiące temu...