Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Goraca prosba o podpowiedz co moze byc nie tak. Padla mi 3 raz jedna ze swiec, mieeiac temu wymienialem na urlopie nr 3, pol roku wczesniej nr 2 a wczoraj mam blad znowu nr 2. Uprzedzajac pytania czemu pojedynczo, w 2012 po zakupie wymienilem wszystkie 4 na Denso. Potem naprawilem sterownik u Rogera i bylo pieknie przez 6 miesiecy. Czy cos jest nie tak czy mam pecha do denso, ostatnio dla odmiany nr 3 wstawilem Febi i jak pomysle o zdejmowaniu kolektora po raz kolejny to mnie szlag trafia. Ale chyba dokupie 3x Febi :( :(

Ahaswiece 5vtakie jak maja byc do M47n.

Opublikowano
właśnie dokupiłem 3 febi i czeka mnie zrzuta kolektora znowu. Mam nadzieję że do zimiy i zimę przetrwają bo zauważyłem że na 3 cienko z odpalaniem - dziwne bo czytałem że i na 1 sprawnej ludzie odpalają :8) Widocznie pech, myślałem że może jakaś usterka to powoduje,ale nie znalazłem takiego przypadku. mam wrażenie że teraz części robione sa z g*wna i marchewki.
Opublikowano

Tak właśnie czkawka odbijają się oszczędności, to jedna sprawa. Druga o ile pamiętam : Gniazd czy taż gwintu świecy nie mozna niczym smarować przed wkręceniem bo to wpływa na żywotność. Szczegółów dlaczego tak jest nie pamiętam :oops:

Mój diesel odpalał z odłączonym sterownikiem świec do -10 bez problemu, dopiero poniżej -15 męczył się, na szczęście mam debasto :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Potwierdzam beru, w 1.9 jtd mam je rok, poprzednie ngk wytrzymały 50k km, w sumie 2 szt., bo 2 były dobre.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
BERU w Focusie 1.8TDCI 120k przejechały. Z resztą zdaje się, że od nowości były, bo FORD je montuje fabrycznie.