Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z DISem. Wiem, że ten program nie należy do najszybszych. Ale 20 min reakcji na kliknięcie to trochę przesada. Czasami nie jestem w stanie stwierdzić czy ona tak wolno myśli czy się zwiesił. Każdy proces w DIS trwa u mnie koszmarnie długo. Nie da się na nim pracować.

Komputer nie należy do jakiś starych rampli. Mam 3gb ram, procek C2D T5870 ponad 60gb wolnego na c:/ oraz 100gb na d:/

Na VM mam ustawione 1024gb ram. Może należałoby więcej ustawić? Nie wiem już co mam robić. Namęczyłem się przy instalacji co w zasadzie okazuje się być bezużyteczne.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Moze nasz zasmieconego lapka, ja na moim 2GB RAM, Pocesor 1,5 GHz system operacyjny win XP SP3 i VMware7.0 z lapkiem firmy MaxData starej daty nie mam problemow, moze nie jest plynnie ale dziala znosnie :D

Program i opis instalacji mam od kolegi Din76

Na lapku mam zainstalowane tylko potrzebne programy bez anty wiruca i roznych innych dupereli.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Moze nasz zasmieconego lapka, ja na moim 2GB RAM, Pocesor 1,5 GHz system operacyjny win XP SP3 i VMware7.0 z lapkiem firmy MaxData starej daty nie mam problemow, moze nie jest plynnie ale dziala znosnie :D

Program i opis instalacji mam od kolegi Din76

Na lapku mam zainstalowane tylko potrzebne programy bez anty wiruca i roznych innych dupereli.

Ja lapka tylko pod diagnostykę BMW przygotowywałem. Dell D830. Czym mam mieć zaśmiecone? Przeglądarką? Nic na nim nie mam. I od początku są problemy z prędkością działania DISa. :?

A może zainstalować DISa natywnie? Tylko jak :?:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moze masz uszkodzona kość pamieci RAM, sprawdz w DOS-ie czy pokazuje Ci obie kości.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
sorki, w BIOS-ie :wink: , jest najłatwiej i najszybciej jak jest ktoras kość uszkodzona bedzie Ci tylko jedna pokazywać

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Może komputer nie jest przygotowany do obsługi wirtualizacji, ściągnij AIDA 32 i sprawdź czy bios jest aktualny, mogę Ci udostępnić Dis v44 100% działający może być na jednej maszynie VM mam wszystko do tego, wyłącznie z opisem http://chomikuj.pl/Dinpl/BMW/DIS-V44

na XP to najlepiej na jednej maszynie Ediabas na WIN XP Standard tools 2.3.0 Ediabas 6.4.7 ( może być też na XP Ediabas 6.4.3 INPA 3 ) moge pomóc w instalacji nawet zdalnie przez TeamViewer, Dla twoich aut to DIS v44 lub dla nowszych DIS v57 na base v52 też bardzo dobrze działa też przygotowany na jedną maszynę, dostępny jest też film jak to wszystko zainstalować, jak instalujesz na jednej maszynie to działa szybciej, możesz przeznaczyć pamięć RAM dla jednej maszyny, działa wolno wtedy jak przekroczy się pamieć RAM większą niż ma komputer wtedy jest takie zwolnienie, zobacz na filmie czy masz tak ustawiony, ja instaluje innym i ustawiam 512 MB RAM i też znośnie chodzi, powyżej 1024 to już nie ma widocznej różnicy

Przyczyną może byc też uszkodzona VMware ja polecam inny VMWARE 8

Edytowane przez Din76