Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam,

dzisiaj przez przypadek trafilem na filmik na YouTube, co o tym myslicie bo jak sie czyta na forach to podobno sa to te same oleje tylko w innych butelkach a na koncu filmiku roznica jest spora :/ przy 0W40 efekt koncowy jest rowniez ten sam.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wiem ze silnik nie pracuje w temp. 400°C ale moze ktos jednak cos wie czy jest roznica czy to tylko kolejne Fake Video ktorych niemalo w necie?

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Widziałem to chyba z 2 lata temu już. Tak mi się spodobało, że zalałem do mojej poprzedniej 6,5 litra castrol edge 0w40. Przy wymianie po 15k km dało się wlać tylko 5,5L nowego oleju - zmieniłem na Motul, bo się forum naczytałem ;) . Po 10k km zrobiłem kolejną wymianę asekuracyjnie i weszło 6,5 - katalogowo, tak samo jak za każdą kolejną wymianą...

Nie wiem co się stało, czy się zglucił, a może gdzieś się przyblokowało i nie zeszło, ale już nigdy castrola nie zaleję do samochodu.

(wymiany odbywały się za każdym razem w tym samym warsztacie przez tego samego mechanika pod moim okiem, więc warunki wymiany były niezmienne)