Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Darek pilnuj stanu olej,jak bedzie roslo to znaczy ze dpf szfankuje .No tak jak bedziesz jezdzilza granice to dpf musi byc,ale i tak uwazam ze m47 +dpf to jest problem.

Jacek sprawdzam olej praktycznie po każdej jeździe żony, w razie draki w pogotowiu jest drugi filtr, a olej zalałem Motul 8100 X-Clean LL-04, trzymać się go czy polecacie coś innego? To sobie kupię na zapas :)

--

Pozdrawiam,

deebee (Darek)

Opublikowano
Sredni olej tez go uzywam :norty: najwazniejsze wg mnie wymiana co 10000km

A to akurat nie problem (wymiana co 10 kkm) - a Co polecacie fajniejszego do tego silnika?

--

Pozdrawiam,

deebee (Darek)

Opublikowano

Teraz zmiana oleju w skrzyni i mostach i - mam nadzieję - X3 pozwoli mi jakiś czas czerpać frajdę z jazdy, a nie tylko z grzebania pod maską :)

Jaki olej do mostow bedziesz lal?

Opublikowano
Jaki olej do mostow bedziesz lal?

Tego właśnie chciałem się tu dowiedzieć, przy okazji o polecany olej do skrzyni manualnej także...

Czy do skrzyni olej wlewa się podobnie jak do mostów, czyli do momentu aż zacznie kapać z otworu wlewowego?

--

Pozdrawiam,

deebee (Darek)

Opublikowano
Darek do Sikory masz blisko podjedz kupisz to co trzeba.

W sumie racja :)

--

Pozdrawiam,

deebee (Darek)

Opublikowano
Jaki jest sens kupowac u dealera jak to samo kupisz w zwyklym sklepie polowe taniej? Pozniej sa historie ze auto drogie w utrzymaniu...ale kazdy robi tak jak lubi :-)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak 43zl majatek, oszczednosc wielka jak dla mnie to mozesz nawet olej z Biedronki wlac bedzie tanio!!!!!
Opublikowano

Nie chodzi o tanio tylko taniej= po co przeplacac (akurat na tym przykladzie cena jest niska)

Nie spinaj sie tak kolego,zlosc pieknosci szkodzi :-) pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Spoko Ulko chce tylko powiedziec ze w niektorych wypadkach warto kupic org. bmw np.termostaty,tarcze przod. :cool2:
Opublikowano
Spoko Ulko chce tylko powiedziec ze w niektorych wypadkach warto kupic org. bmw np.termostaty,tarcze przod. :cool2:

A to myślisz ,że to jakieś cudowne części to są ?

Kto jest producentem czego to już w większości wiemy kolego ale jeśli chcesz przepłacać to spoko :):)

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
A tak przy okazji ma ktoś może dane serwisowe do x3? chodzi o interwały wymiany olejów i innych napraw po danym przebiegu.Chodzi o taką serwisówkę jak np do motocykli są...
  • 10 miesięcy temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Tyle postów a tylko jedna konkretna odpowiedz dotycząca oleju do skrzyni....

Jestem na tym samym etapie ponieważ ciężko wchodzi mi wsteczny i "jedynka"-Wiem że może być to wina sprzęgła ale najpierw chciałbym wymienić olej i zobaczyć czy to nie pomoże(wiem że zaraz odezwą się pseudo mechanicy co to nie popsute w aucie i że cudem jeździ...)

Czy polecacie takie coś?

VAICO Olej przekładniowy do skrzyni biegów

do BMW X3 (E83) 3.0 d od Rok 01.2004 204 KM

Numer skrzyni biegów:

ZFGS6-53DZ6/1

Klasa lepkożci SAE:

75W-80

??

62 zł za litr kosztuje nie wiem tylko ile wchodzi podobno1,6L?