Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam w swoim aucie z 2007 roku potrzebę wymiany wahaczy i łożyska przy lewym przednim kole, znalazłem już informacje że pasują od wersji z LCI, a łożysko pasuję nawet od serii F.

Tyle że muszę ustalić jaki mam górny wahacz. w wyszukiwarkach części są 3 opcje: zwykły, z regulacją -30 i +30. W moim modelu mam 2 opcję wyposażenia

S226A SPORTLICHE FAHRWERKSABSTIMMUNG Sportowe dostosowanie podwozia

P330A SPORTPAKET Pakiet sportowy

Która część będzie pasować?

Chciałbym zakupić jakiś cały zestaw używany na allegro. Wole jakiś używany z małym przelotem niż kupowanie nowych podróbek

Prosiłbym o jakąś poradę

Opublikowano

Jedyna porada to : kup wszystkie części w ASO BMW, miej na to fakturę,

a montażem/wymianą niech się zajmie człowiek mającym o tym wiedzę i doświadczenie.

W takiej klasy aucie jest bardzo nie bezpieczne, kombinować z niewiadomego pochodzenia

częściami.

Trzeba pamiętać, że głowa jest do myślenia

a tyłek do siedzenia.

Nie należy tego zmieniać.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Zapytam inaczej, jak można określić jaką ma się wysokość zawieszenia? w serwisie BMW powiedzieli że wychodzi to przy regulowaniu zbieżności... A jak pytałem o cenę geometrii to powiedzieli mi że to koszt około 800Zł. Cena trochę za wysoka jak na taką usługę według mnie.
Opublikowano

Po wynikach szukania stwierdziłem że kupię nowe.

Co do numerów to akurat dzisiaj patrzyłem, i nie ma tam żadnego numeru który dał by jakieś skazówki. Jeden numer to materiał EN-AW 6082T6 a drugi to K1887-02

Nie wiem co dalej z tym fantem mam zrobić szczerze

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano
Ohh, dzięki, jutro sprawdzę jeszcze raz, może się nie starł, a napisałbyś ile komplet na koło by kosztowało, 2 dolne, łożysko i górny?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zadzwoń jutro to Ci wycenie, akurat dolne są dostępne z LEMFORDERA (pierwszy montaż) w dobrej cenie, ale nie pamiętam ile konkretnie, także jak coś to jutro 536-506-506