Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam zapytanie do posiadaczy w swojej 1 opon 17 calowych.

Chciałbym sie dowiedziec czy jest sens przejscia z 16 na 17, jezeli juz to na jaka opone 205/50 czy 225/45.

Z góry dziekuje za odpowiedz.

Opublikowano
Kolego to pytanie należy skierować do lewego słupka a następnie odczytać rozmiary opon tam naklejone. Co do rozmiarów 16 17 18 19 kto co lubi i jak jezdzi i jakie drogi
Opublikowano
?? kazdy ma inne odczucia... zalozysz za duze kola to bedziesz mial koze....poczytaj instrukcje.. tam np pisze ze dla opony 225/40/18 nie wolno zakladac lancuchow sniegowych... takze poprzeliczaj sobie wszystko i tyle... pewnie dorosly jestes wiec wkladasz co chcesz i na wlasna odpowiedzialnosc... rozmiary ze slupka są prawidlowe i tego bym sie trzymal...
Opublikowano
Oj tam oj tam. Ja mogę powiedzieć, że przy 19" w 1er to w zasadzie nie wiem, czy jadę na feldze czy oponie jeszcze :D Na 18" jeszcze było jako tako sportowo. Co do 16", to myślałem że to wstyd na takich jeździć, no chyba że często jeździsz po drogach nieutwardzonych, albo jakieś wybitne dziurska w okolicy. A co do szerokości, to zależy jak się trzyma drogi - szersza opona to lepsze trzymanie w zakrętach, zależnie więc od tego jak jeździsz, możesz tego potrzebować albo nie. Ja tam jestem zadowolony z 245 z przodu i 265 z tyłu :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Nie no 265 to napewno nie dla mojego portfela. 17 wydaja mi sie optymalnym rozmiarem dla tego autka

To jak 17 to bardzo fajnie prezentują się felgi 207M z oponami z tyłu 225/45 a przod 205/50 ;) sam miałem i bardzo polecam. Do tylu tylko ew jakiś 20mm na stronę dystans ;) i prezentuje się naprawdę świetnie.