Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich, przeszukałem chyba tutaj całe forum i parę innych i nikt nie odpowiedział skąd wziąć nowe progi do BMW 316i Compact. Przeszukałem allegro itp. i nigdzie nie mogę znaleźć do Compacta, czy ktoś mógłby mi pomóc? Powiedzieć czy z innego samochodu będą pasowały? gdzie szukać itd. Dzięki bardzo
Opublikowano
Do compacta niestety nie klepią zamienników progu , przynajmniej w katalogu Polcaru nie występują . Tylko sedan i kombi a więc zostaje tylko orginał , lecz cena to około 1500 PLN za szt.
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam, podpinam się do tematu. Jeśli dostępne są progi do coupe, to blacharz musi je jakoś dopasować do compacta? Da się wgl to zrobić?
Opublikowano
Witam. Miałem 1.6 Compact, i tak jak wyżej pisano, niestety nie kupi zamiennika, jedynie oryginalne na salonie, koszt około 1800 zł (taką mi cenę powiedzieli) ale... jeśli ma się dobrego blacharza to można kupić np od sedana i przerobić ponieważ długości są te same, ja tak robiłem i elegancko mi zrobił, że praktycznie nie było nic widać
Opublikowano

ile wytrzymują takie progi po naprawie ?? nie wiem czy nikt w PL nie potrafi zrobić tego dobrze czy może po prostu się nie da, ale nie znam osoby która po naprawie była zadowolona

zawsze 2-3 lata mijaja i auto sypie sie dalej

Opublikowano
Jak masz dobrego blacharza to zrobi tak że będą Ci służyć. Kupić w ocynku cały próg przed wstawieniem wspomnieć o środkowym żeby popatrzył jak się ten środkowy trzyma, a jak CI wstawi to potem porządnie i dokładnie masą uszczelniającą na spawy, podkład i baranek. I nie ma prawa się posypać jak CI dobrze ktoś wstawi. Mam takiego gościa ale nie wiem skąd jesteś i Czy np będzie Ci się opłacało jechać do Rzeszowa a dokładniej Łańcut
Opublikowano
błotnik to jest małe piwo bo kupisz odkręcisz śrubkę i wymienisz, ewentualnie jeszcze pomalujesz:) miałem Compact-a to znam go prawie na wylot :)