Skocz do zawartości

zmiana silnika e46 2003r 1.8n42 na 2.0n42 czy osp bedzie pas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam pytanie czy osprzet od 1.8n42 bedzie pasowac do 2.0n42?? lacznie z komputerem skrzynia biegow i reszta osprzetu??silniki sa praktycznie takie same.czekam na odp i pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego przejrzyj www.realoem.com i porównaj obie wersje, bo takie zmiany raczej są rzadko stosowane i możesz się nie doczekać odpowiedzi.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
witam kolege.chyba warto bo cieszko znalesc silnik 1`8n42 a musze wymienic bo rozrzad mi sie rozpadl. z niewiadomej przyczyny. przez to chce sie dowiedziec czy 2.0n42 bedzie pasowac isprzet od 1.8 bo wygladowo sie nie roznia.pozdrawiam
Opublikowano
To, że rozpadł Ci się rozrząd, na pewno było spowodowane jakąś przyczyną. Mógł być zły olej zalany. Ale to nie o tym temat. Chodziło mi o to, żeby zrobić przekładkę na R6, skoro musisz zmienić silnik. Po co wchodzić dwa razy w tą samą rzekę? Swoją drogą, może ja niedługo bym sprzedawał swoje N46 :P pytanie tylko, ile pieniędzy jesteś w stanie wydać na blok silnika?
Opublikowano
nie za duzo:/ tak do 2tys. bo zrobie to i prawdopodobnie sprzedam a nie chce mi sie bawic w swap bo to gra nie warta swieczki:) pozdrawiam