Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was koledzy

Mam mianowicie taki problem moze to i nie problem az taki ale strasznie mnie to irytuje .

Jadac sobie po miescie i hamujac tu i tam troche , lekko czy mocno nagle jadac slysze taki dzwiek optarcia metal o metal po pelnym potoczeniu sie kola.

Podejzewam ze to cylinderek sie zapieka , ale chcialbym znac wasze zdanie , teraz wlasnie wrocilem z trasy to zauwazylem ze cala droge 50km bylo to optarcie metal o metal nieraz jak gwaltownie zahamuje kilka razy to przestaje potem wystarczy lekko przychamowac i znow ten irytujacy dzwiek. Zauwazylem ze po trasie teraz prawa tarcza byla nagrzana i wiele mocniej jak lewa. wiec wydaje mi sie ze zapieka sie cylinderek, czy ktos podtrzymuje moje zdanie ?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tłoczek nie odbija.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Na upartego może spróbować poczyścić i nasmarować specjalną pastą jednak radziłbym wymienić zestaw naprawczy kosztuje grosze. A i najlepiej wymienić po obu stronach coby ci jedna nie hamowała lepiej od drugiej:)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na poczatek sprawdz czy to to a czasem nie wymieniaj tłoczka od razu. Jesteśmy na forum i podpowiadamy co mogło się zepsuć , stać a nie co sie zepsuło. Nie znaczy ze kolega wyżej sie myli , tylko ze lepiej to sprawdzic niz niepotrzebnie wydawac pieniądze

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

Witam panowie wlasnie wrocilem od mechanika wymienilem tloczek w prawym kole , chwile pozniej jak odjechalem od mechanika pochamowalem gwaltownie ,delikatnie zeby sprawdzic czy dalej bedzie pisk jak to trze klocek o tarcze , i nagle slysze ze roznosi sie znow ten dobijajacy mnie dzwiek,

Po wymianie tloczka na nowy odrazu powinno nie piszczec czy to musi sie od nowa ulozyc klocki?? mowili ze jak do jutra bedzie piszczec to mam podjechac i zobacza jeszcze raz .

Co to moze byc jak tloczek jest nowy a nieraz po gwaltownym hamowaniu czy delikantym znow ten dzwiek sie wydobywa.