Skocz do zawartości

328i nie odpala po 11 dniach stania :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.. Mam oto taki problem z moją Bunią, Pojechałem na urlop i auto przez ten czas, przez 11 dni stało nie odpalane. Po powrocie wsiadłem do auta i chciałem je odpalić. Silnik odpalił od strzała ale chodził jakoś niemrawo przez 15 sekund i zgasł. Kolejne próby uruchomienia nie dały rezultatu aż rozładowałem aku. Dzisiaj włożyłem całą noc ładowany aku do auta i to samo , auto nie odpala. Myslałem że może się świece zalały , więc je wykręciłem wysuszyłem i wkręciłem z powrotem ale wciąż nic. Na koncu uruchomiłem auto na WD40 psikane do filtra ale tutaj silnik działał tak długo jak wd40 było rozpylane, wd40 się skończyło to i silnik przestał działać.

Ktoś ma może jakieś informacje , sugestie co to może być ? bo tak długo jak zyje i używam samochodu nie miałem takiego przypadku żeby sprawny i działający samochód zostawiony na 11 dni nie odpalił. z góry dzięki za pomoc..

Opublikowano
Paliwa dostaje bo świece są mokre i w dodatku czuć paliwo w powietrzu. Pytanie takie mam czy jak wezmę to auto na linkę i będę próbował je w ten sposób odpalić to czy mogę coś zepsuć w takim przypadku? Bo nie ukrywam że dzisiaj po 24 godzinach poszedłem znowu spróbować i auto mam wrażenie że prawie chce odpalić ale wiadomo akumulator długo nie zniesie takiego kręcenia więc może by na linkę spróbować.
Opublikowano

Jak samostartem zapalałeś i nie zaciąga paliwa to i na zacią też nie a w dodatku jak masz łańcuch luźny to możesz wszystko przestawiać.

Powietrze dostaje bo samostartem zapalałi a paliwo może nie dochodzi : sprawdzić ciśnienie.

Jeszcze pozostają czujniki wałka itd ale w tym przypadku to przeczyścić ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Dzisiaj wymieniłem filtr paliwa i czekam jeszcze za pompą paliwa. po wymianie filtra chciałem zobaczyć czy odpali ale najpierw odkręciłem tą osłonę która przykrywa listwę z wtryskami aby odpowietrzyć układ. Po odkręceniu osłony moim oczom ukazał się taki oto widok i teraz pytanie do czego jest ten wężyk i czy może on być powodem tego ze auto nie chodzi ?? http://zapodaj.net/fda2250963103.jpg.html
Opublikowano

Ale po co wymieniasz w ciemno pompę? Dlaczego nie sprawdzisz ciśnienie na listwie nawet sprawdzając czy siknie paliwem po przekręceniu zapłonu.

Może masz uszkodzony czujnik położenia wału i wymiana pompy nie pomoże. Musisz podłączyć go pod kompa.

Ile litrów masz paliwa?

Opublikowano
Jest pół baku, ciśnienie paliwa na listwie jest, zastanawiam się jakie powinno być właściwe ciśnienie? Pod kompa mogę podłączyć pod inpe jeśli inpa wystarczy do zdiagnozowania tego, chociaż z drugiej strony auto odpala i normalnie chodzi na samostarcie psikanym w kolektor ssący. Ponawiam w takim razie pytanie do czego jest ten dziurawy wąż ze zdjęcia?