Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry.

Temat dotyczy auta e38 730i z 1995 roku.

Od jakiegoś czasu do moich uszu docierał z pod maski dość nieprzyjemny dźwięk. Takie jakby dieslowskie klekotanie, cykanie - jakkolwiek by tego nie określać, miałem świadomość, że coś się dzieje. Zdecydowałem się oddać ukochane auto do specjalisty zajmującego się tylko i wyłącznie autami jedynej słusznej marki i który naprawdę zapracował na dobra opinię.

Odwiedziny w warsztacie, aby ustalić termin i nakreślić ogólny plan działań. I nagle spadło to na mnie...

Dowiedziałem się, że są spore szanse aby przyczyną klekotania była wytarta jedna z szyn napinających łańcuch i to właśnie on postukuje, bo zwyczajnie jest już luźny. Myślę sobie - jak się kocha to się zrobi, żaden problem, zwłaszcza że konsekwencje takowej usterki mogą być koszmarne. Ale dowiaduję się, że jest poważny problem z dostępnością tych części, że ktoś czekał pół roku a i tak się nie doczekał bo części po prostu w ASO nie ma. Zmartwiony, już w domu z ciekawości, weryfikuje informacje. Szybki telefon do ASO (na stronie wygląda, że wszystkie części do rozrządu są dostępne więc ogólna radość i ulga), pan faktycznie potwierdza, że części na zamówienie - 5 dni czekania, ale gdy przechodzimy do weryfikacji informacji o dostępności owych części, zapada cisza i słyszę po chwili, że części są faktycznie niedostępne. Produkcja zakończona i najpewniej zerowe stany magazynowe!!! ASO nie pomoże. Koledzy co robić? I jak żyć z taką świadomością? Gdzie zdobyć takie części jeśli faktycznie okaże się że diagnoza jest trafna. Ja naprawdę kocham swoje auto i nie chcę go sprzedawać, ale wiem że może pojawić się taka konieczność!

Opublikowano
Witam. Rozumiem kolego że masz pod maską M60B30? Jeśli tak to posiadam do tej motorowni kompletny rozrząd pochodzący z demontażu w stanie 4+ w szkolnej skali ocen.