Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, wiem że temat przepustnicy w M52 był już poruszany kilkakrotnie, lecz ja mam pytanie trochę z innej beczki, na które nie znalazłem odpowiedzi, a być może ktoś miał podobny problem co ja. Otóż chodzi o to, że mam swoją e46 3 lata, i jutro czeka mnie już kolejna, czwarta wymiana przepustnicy. Oczywiście za każdym razem wymiana pomagała, samochód pracował jak należy, kupowałem oczywiście używane przepustnice, bo za 3 nowe już bym mogł kupić drugie BMW ;). I tu się pojawia moje pytanie, czy ta sytuacja jest normalna? Czy te przepustnice są takie wadliwe, czy może coś z moją Bawarką jest nie tak, że ona po prostu w jakiś sposób ,,psuje" te przepustnice. Co może wpływać na to że ulega ona częstym awariom?
Opublikowano

na pewno nie jest to w porządku. chociaż kupując używane nigdy nie wiesz ile jeszcze posłużą. Może masz pecha do używek:)

A jakie masz objawy?

Opublikowano
Klasycznie, kontrolki EML i ASC, nie wkręca się wgl na obroty,jestem w stanie się dotoczyć do mechanika trzymając ok 1100 obrotów na minutę. Po wymianie na ,,nową" wszystko jest ok.
Opublikowano

Coś to podejrzane że to już trzecia przepustnica ? może coś jest na wtyczkach lub kablach i po każdej wymianie przepustnicy jest dobry styk na złączach aż do czasu ?

Zobacz jak inni walczyli z podobnym problemem.

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=1&t=56836

viewtopic.php?f=69&t=165884

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
no właśnie czytałem dużo na forum o tych przepustnicach jednak nikt nie skarżył się na to, że padła mu ona już kilkakrotnie. To raczej nie będą styki w kablach bo już kiedyś próbowałem po usterce czyścić przepustnice wraz ze stykami i nie zadziałało a po włożeniu drugiej już było wszystko ok. I zawsze siada elektronika w niej, mechanika jest w porządku.