Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem zainteresowany kupnem tego oto modelu:

http://olx.pl/oferta/bmw-e46-lift-143km-2002-lpg-brc-CID5-ID58DG1.html

Byłem dzisiaj go obejrzeć i wszystko wygląda przystępnie poza przodem silnika, który zalany jest olejem.

Właściciel twierdzi, że to wyciek z elektrozaworów oraz że naprawa jest bardzo tania.

Zauważyłem też, że przy przekręceniu kluczyka trochę dłużej świeci się kontrolka od oleju.

Załączam zdjęcia silnika. Czy możliwe, żeby z tych elektrozaworów olej był tak mocno rozchlapywany na silnik?

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Opublikowano
olej leci jak z kranu, co za wiochmen zamiast ładować kasę w bamberskie ringi lepiej by uszczelnił motor :duh: pomału zaczynam rozumieć Zenka edka czy adalberta o co im chodzi... za taka kasę e46 po lifcie to nic dobrego nie kupisz...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dobrze, że chociaż na oponach zimowych nie oszczędzał :cool2: dobry model :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Witam,

Jestem zainteresowany kupnem tego oto modelu:

http://olx.pl/oferta/bmw-e46-lift-143km-2002-lpg-brc-CID5-ID58DG1.html

I po tym, co widziałeś jeszcze się zastanawiasz? :duh: Ja do tego peta już bym nie podszedł. Jak naprawa jest tania,to czemu nie zrobi? Chcesz kupić to auto, powiedz żeby najpierw naprawił usterkę. Obstawiam, że już się do Ciebie nie odezwie.

Opublikowano

Nie znam się za bardzo na mechanice i ciężko mi było ocenić czy faktycznie jest tak jak sprzedawca zapewniał.

Dzięki za opinie ;) Szukam dalej...

Opublikowano
Na zdjęciu widać, ze oringi elekktrozaworów są na 100% do wymiany, zapocone strasznie oba elekktrozawory. Ale przy takim podejściu sprzedawcy wyjdzie jeszcze pewnie masa innych rzeczy do zrobienia...