Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam nastepujacy problem od jakiegos czasu zauwazylem ze przy ruszaniu jak bym nie puszczal sprzegla , bierze ono tak jak by na 2 razy. Trzeba bardzo powoli ruszac zeby nie czuc tego efektu. Z przejsciem z 2 na 3 jest podobnie ale mniej odczuwalne przy 3 i 4 juz wogole. Dzis tez zauwazylem w garazu gdy wrzucam 1 i riszam powoli to wydobywa sie jakby metaliczny dzwiek kiedy dodaje gazu i fura rusza. Bez wrzucenia biegu po dodaniu gazu go nie slychac. Czy ktos moze mi pomoc i zdiagnozowac ten problem? Dodam ze fura nie byla katowana ani przezemnie ani przezs poprzedniego wlasciciela (jestem tego penien), czy tam sie cos zuzywa przy przebiegu 130tys km?
Opublikowano
Witam, mam nastepujacy problem od jakiegos czasu zauwazylem ze przy ruszaniu jak bym nie puszczal sprzegla , bierze ono tak jak by na 2 razy. Trzeba bardzo powoli ruszac zeby nie czuc tego efektu. Z przejsciem z 2 na 3 jest podobnie ale mniej odczuwalne przy 3 i 4 juz wogole. Dzis tez zauwazylem w garazu gdy wrzucam 1 i riszam powoli to wydobywa sie jakby metaliczny dzwiek kiedy dodaje gazu i fura rusza. Bez wrzucenia biegu po dodaniu gazu go nie slychac. Czy ktos moze mi pomoc i zdiagnozowac ten problem? Dodam ze fura nie byla katowana ani przezemnie ani przezs poprzedniego wlasciciela (jestem tego penien), czy tam sie cos zuzywa przy przebiegu 130tys km?

Nie chcę się wymądrzać, ale wygląda mi to na przycinające się łożysko oporowe.

Podjedź do Piotra i Leszka (niedaleko Tesco na Połczyńskiej, adres masz w polecanych warsztatach). Oni rozwieją Twoje wątpliwości w 5 minut.

Pzdr,

Opublikowano
ja tez mam problem ze sprzęgłem i doszłem wkońcu do tego że to koło zamachowe dwumasowe, mam 129 000 przejechane jestem zły. kosztuje ok. 1600 PLN . pozdro!
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Sprawa z szarpnieciem przy ruszaniu okazala sie banalna, wymienilem filtr powietrza i wszytsko wrocilo donormy, az sam w to niewierze.
Opublikowano
Sprawa z szarpnieciem przy ruszaniu okazala sie banalna, wymienilem filtr powietrza i wszytsko wrocilo donormy, az sam w to niewierze.

Nie z czasownikami osobno :).

Ja w mojej chyba tak samo. Jak wlaczam jedynke i ruszam, to czuje takie lekkie szarpniecie, jakby dopiero cos sie zakleszczylo tak do konca, przez pierwszy ulamek sekundy po ruszeniu czuc delikatnego mula. I troche mi szarpie przy zmianie biegow, tak jak sprzeglo by bylo podjechane, ale nie jest. Na dwojke np. Filtra dawno nie zmienialem. Moze to jest wina. Musze sprawdzic. Mam nadzieje, ze to bedzie tak samo.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Sory za bledy ale pisalem szybko bo spieszylem sie na wyklady, a co ma piernik do wiatraka, wlasnie o to chodzi ze wyszlo ze nic. Taki dziek dalej jest, i on chyba jest normalny, a auto po wymianie filtra przestalo nerwowo szarpac przy ruszaniu i przy zmiane na 2 , ciagnie teraz jak cholera :) Dziwne z tym filtrem tez dla mnie , w sumie bylo na nim przejechane 16 tys km, kwalifikowal sie do wymiany ale ze ma az taki wplyw na komfort jazdy to sie nie spodziewalem :)

P.S. kup sobie oryginal w BMW , jest niewiele drozszy