Skocz do zawartości

Podczas Odpalania wyskakuje Błąd . Proszę o Pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Serdecznie . Mam problem i nie wiem jak sobie z nim poradzić , mianowicie świece wymieniałem miesiąc temu 4 sztuki firmy ngk . I OD jakiegos czasu miewałem taki problem lecz to olałem bo wyskoczył raz taki błąd i potem okej . Ale dzisiaj już samochodu nie moge odaplić . Zapala się kontrolka od trakcji i wskaznik temperatury idzie max do czerwonego , moge piłwać piłować i nic . Bmw e46 320D 150 km w razie W , poniżej wstawiam filmik jak to wygląa https://www.youtube.com/watch?v=jKyU-Acitdc&feature=youtu.be
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moim zdaniem to zmień akumulator na nowy, albo naładuj stary. BMW tak ma że jak akumulator jest lipa, to tak się dzieje jak u ciebie.
Opublikowano
Komputer silnika nie ma konunikacji z licznikiem, dlatego temp. idzie na max. kontrolka od trakcji się świeci. Nawet za pomoca INPA nie będziesz się pewnie mógł połączyć z ecu. Do sprawdzenia połączenia przy ECU, zasilania, przekaźniki zasilające ECU, a w ostateczności był przypadek kiedy to komputer silnika był uszkodzony.
Opublikowano
Czyli prostym językiem co zrobic ? samochód stoi pod domem nie moge nigdzie jechac więc co radzicie ? Wezwac jakiegos fachowca z kompem ?
Opublikowano
Komp Ci nic nie pomoże, bo jak to to co myślę, to nawet nie połączysz się z komputerem silnika. Co możesz sam zrobić, to otworzyć skrzynkę z komputerem pod maską, masz tam kilka bezpieczników w koszyku i przekaźników, wszystkie posprawdzaj i odepnij wtyczki od komputera silnika i zobacz, czy nie ma jakiegoś wykwitu na nich. Dobrze by było mieć inny ecu na sprawdzenie, czy znikną objawy z temp, wiadomo nie odpali bo immo, ale będzie wiadomo czy komunikacja powróciła.