Skocz do zawartości

E46 320i 150KM obroty silnika i gasniecie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich Forumowiczow.

Mam problem z moim BMW,a mianowicie po podlaczeniu do kompa wykazalo blad sondy.

Mechanior powiedzial,ze to normalne,gdyz mam gaz w aucie(jest to V gen.ICOM JTG).

Auto na benzynie pracuje prawidlowo,czyli nie gasnie i obroty sa normalne natomiast na gazie przy dojezdzaniu do swiatel zaczynaja falowac obroty po czym auto gasnie.Nie ma zadnego problemu zeby go od razu uruchomic.Malo tego gdy wylacze klime to auto zaczyna pracowac jak ciagnik(odlacza cylindry badz cylinder).

Mam pytanie czy taka praca silnika moze byc spowodowana uszkodzona sonda? Skoro tak to czemu na benzynie pracuje rowno? Czekam na pomysly i podpowiedzi.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bzdura..du.pa z tego gazownika. U niego montowałeś? Jest na gwarancji?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

To nie gazownik mi mowil tylko mechanik. Auto kupilem juz z gazem zalozonym w Niemczech i nie jest na gwarancji.

Strasza mnie ze to pompa gazu ale nie chce mi sie wierzyc w to bo auto normalnie jezdzi na gazie tylko te wolne obroty...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dlaczego dajesz auto do zwykłego mechanika jak masz problem z gazem? :roll: jedź do serwisu gdzie montują lpg i niech walczą.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Widzę, że kolega maniek21112 nie wie o czym pisze i chce sobie nabić ilość postów. Po to dałem auto do mechanika żeby sprawdzić czy ma i jakie błędy. U gazownika też był i stwierdził że to pompa gazu czyli najdrozsza część z instalacji. Dlatego też chcę podpytac na forum czy mozliwe jest ze uszkodzona sonda moze dawać objawy awarii tylko na gazie a na benzynie nie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A gdzie napisałeś, że byłeś u gaziarza? Bo jakoś nie mogę doczytać :roll: powodzenia :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL