Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam szwagier jechał swoją 318d poźnij zgasił i auto nie chce zapalić rozrusznik nie kręći, ale też 2drugiego biegu na popych też nie zapalił, jaka może być przyczyna ze nie pali, bo gdyby wtryski to wczeniej by kopcil na czarno a ja mam brak pomysłów :( czujnik wałka tez nie bo i na zimnym nie pali, moze jakiś czujnik sie odpią ale jaki?? co wy myślicie :?:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
o kurczę, właśnie przerabiam ten temat i wymieniam silnik, a było identycznie jak piszesz... Podepnij pod kompa i spróbuj na plaka.

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano
Progówke slychac? Z tego co mi wiadomo, to przy niesprawnym czujniku wałka auto wcale nie musi odpalac na zimnego. Jeslisie myle, prosze poprawic. W baku powyzej 15l? NIE DOCZYTAŁEM ZE ROZRUSZNIK NIE KRECI :duh: :duh: :duh:
http://img215.imageshack.us/img215/8469/forrp.jpg
Opublikowano

A kostka stacyjki sprawdzona ? ewentualnie szczotki w rozruszniku?

Kiedyś też ta miałem i w drodze desperacji odłączyłem aku i nawet zwarłem na chwile przewody ze sobą a jak podłączyłem aku to ładnie odpaliło.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Tak, jest to mozliwe.

Tyle, ze musi to zrobic ktos, kto ma sprzet i zna sie na elektronice.

Chyba latwiej kupic sprawny kluczyk, przelozyc elektronike i przelutowac ten uklad z kodem (ELM cos tam).