Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Włącznik świateł ustawiony na automat- nie świecą ringi, a gdy robi się ciemno zapajają się światła drogowe- Auto było w serwisie z innego powodu, ale przy okazji robili jakąś akcję serwisową- podobno oprogramowania. Czy mogli coś przestawić ?
Opublikowano
Dzięki -sprawa załatiwona- po wizycie w ASOi ingerencji w oprogramowanie trzeba było ponownie zaznaczyć funkcję światła do jazdy dziennej. Temat do zamknięcia. Jeszcze raz dziękuję
Opublikowano

To ja mam trochę inne pytanie ale też dotyczy świateł.

Mam w moim F10 asystenta świateł LED. Czy można go tak włączyć aby był aktywny zawsze jak włączą się światła?

Zauważyłem że po wyłączeniu auta Asystent też się wyłącza i muszę za każdym razem go załączać. Światła włączają się automatycznie ale Asystenta muszę za każdym razem ręcznie włączać.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy to jest automatyczny przełącznik świateł mijania - drogowe? Jesli tak to ja musze za każdym razem włączać, mam ksenony, wiec pewnie tutaj ta sama zasada.
Opublikowano
Tak, między innymi taką ma funkcję plus reszta dobrodziejstw które idą z ledami czyli oświetlenie stref, reagowanie na samochody jadące przed pojazdem itp.
Opublikowano

@unky

da się zakodować:

FRM/3050/FLA_AUTO_AKTIV -> Aktiv

po aktualizacji softu: FRM/3050/FLA_AUTO_AKTIV/automatisch -> werte=01

@kriss

do xenonów trzeba było dokupić asystenta