Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Kupuje dość dziwnie wyposażona X5 2007 bez navi....

Zwykły ekran mały....

Jest ktoś w stanie pomoc i powiedzieć czego potrzebuje do CIC lub CCC (chyba dobrze pamietam), jak i gdzie zacząć....

Będę bardzo wdzięczny za pomoc, dodam, ze wszystko oprócz kodowania będę robił samemu....

Opublikowano
Też takie miałem. To nie jest dziwne wyposażenie , tylko podstawa w US. Ja zmieniłem na CCC cena zrobiła swoje. Za CIC jeszcze raz tyle. Zbyt dużego przerabiania nie trzeba. Kupujesz stację CCC + monitor 8,8". Kabel od monitora może być ten sam. Tylko trzeba trochę przerobić końcówkę przy kablu do montażu w stację (odcinasz nożem bolec ) i gra. W instalacji brak jeszcze podłączenia pod wentylator w stacji, ale to kupujesz wtyczkę na bmwstore i podłączasz pod wejście zapalniczki. Antenę od GPS trzeba pociągnąć do tyłu z lewej strony. Ja miałem pod antenę od GPS podłączony TCU , ale nie było z tym problemu. Antenę od radia podłączyłem pod antenę GPS, a TCU pod dodatkową antenę GPS i schowałem ją pod otwór od głośnika w bagażniku. Potem tylko kodowanie pod wyposażenie samochodu i śmiga jak ta lala.
Opublikowano

Ja tez tak miałem, ale zamontowałem CIC.

Na pewno też i radio Ci "dziwnie" odbiera ??? :mrgreen:

Odnośnie samodzielnego montażu, to bez fachowca i odpowiedniej aparatury nie dasz rady.

W autach z USA, jet też montowane radio satelitarne i parę innych pierdół,

których w autach na Europę nie ma.

I tu już też instalując nowe urządzenia trzeba mieć wiedzę i odpowiednie umiejętności.

Polecam NAVI GARAGE http://www.bimmerretrofit.pl/

memberlist.php?mode=viewprofile&u=60944

bo mi w ASO powiedziano że do mojego z 2008 r nie jest możliwe zainstalowanie CIC,a.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Trzeba pamiętać, że głowa jest do myślenia

a tyłek do siedzenia.

Nie należy tego zmieniać.

• 3 lata później...
Opublikowano

Witajcie.

Kupiłem E70 z Kanady. Też mam mały wyświetlacz i przycisk NAVI jest tylko dla ozdoby. :mad2: :mad2: :cry2: :cry2: :cry2:

Chciałbym mieć w aucie duży wyświetlacz i sprawną nawigację. No i może TV czy DVD albo pełne przekazywanie obrazu i dźwięku z telefonu. Nie wiem co jest możliwe i z jakimi kosztami muszę się liczyć.

Ponieważ jestem laikiem i nie znam się na elektronice, bardzo proszę o pomoc.

Powiedzcie proszę co powinienem kupić, skompletować aby przejść do etapu szukania kogoś kto to wszystko zamontuje i skonfiguruje.

Ponadto będę wdzięczny za wskazanie rozsądnych cen. Na allegro dostępne są przeróżne rzeczy, które mają tak różne ceny, że wymiękam. :duh:

Z góry dziękuję jeśli ktoś mnie wesprze.

Adrian

Opublikowano
Ja się zastanawiam czy nie lepiej zainwestować w jakiegoś chińczyka z androidem. Cenowo wychodzi lepiej niż CIC i dużo więcej możliwości.
Opublikowano
Tylko mi bardzo zależy na oryginale zwłaszcza że zamierzam za jakiś czas przeskoczyć na wyższy model, a wtedy będzie trudniej sprzedać z takim chińskim gadżetem.
Opublikowano
Jak chcesz CIC to musisz mieć jednostkę centralną z monitorem i I-DRIVE. Do tego przewody do podłączenia, ramka, antena GPS. Jak masz PDC to albo emulator lub nowy moduł PDC z auta po lifcie (który trzeba podłączyć). Do tego programowanie, koszty dość spore, nie wiem czy warte tej ceny.
Opublikowano

Jest na allegro coś takiego.

http://allegro.pl/nawigacja-cic-hd-twardy-dysk-bmw-e70-e71-ramka-i7003261121.html

Czy to rzeczywiście komplet tylko do przekładki?

Cena jest znośna jeśli nie wymaga dodatkowych elementów.

Jest też coś takiego. Jeszcze taniej.

http://allegro.pl/nawigacja-ccc-bmw-x5-e70-x6-e71-i5684672585.html

Dodatkowo znalazłem takie coś.

http://allegro.pl/nawigacja-navi-bmw-x5-e70-e71-zestaw-najtaniej-i6863828769.html

I zastanawiam się, czy te zabawki nie załatwią dołożenia samej nawigacji do istniejącego stanu po taniości.

Nie spodziewałem się, że to tak skomplikowana sprawa.

Opublikowano

Pierwszy link to nawigacja CIC, napisałem Ci mniej więcej co trzeba żeby zadziałało u Ciebie. Jest też droższe CIC z DAB.

Drugi link to nawigacja CCC starszy model od CIC, to inny kolega Ci napisał co się wiąże z montażem tego. Przy tej opcji potrzebujesz jeszcze jednego modułu żeby mieć zestaw głośnomówiący.

Trzeci link to jest to co prawdopodobnie teraz masz.

Jak coś namieszałem to proszę kolegów o poprawkę.

Opublikowano

Chociaż ciągle błądzę jak dziecko we mgle to już dużo mi wyjaśniłeś za co dziękuję.

1.DAB mnie nie interesuje bo to w naszych polskich warunkach pomyłka. Mam teraz w samochodzie i nie urzeka mnie. Mało stacji a dodatkowo zrywa zasięg. Nie jestem tym zainteresowany.

Teraz zastanawiam się w którym kierunku pójść.

2. Jak widzę CIC jest niewiele droższy od CCC więc pewnie lepiej iść w CIC. Jednak ciągle nie umiem połapać się w elementach, które muszę dokupić lub wymienić. Dodatkowo czy wiąże się to /i w jakiej cenie/ z oprogramowaniem. W przytoczonym przeze mnie linku ktoś pisze że kompletna, odblokowana, gotowa do montażu. Czy po zakupie takiego zestawu jak jest na allegro mogę go wmontować i korzystać?

3.Ponadto jeśli sprawa mnie przerośnie to może powinienem pozostać przy tym co mam. Jednak w takiej opcji i na tą chwilę nie mam żadnej nawigacji. Czy więc wystarczy dokupienie któregoś modułu/modułów? jeśli tak to jakich oraz czy trudne jest ich dołożenie bez profesjonalnej wiedzy i doświadczenia?

Dodaję VIN: 5UXZV4C57CL744445