Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zastanawiam sie nad przyciemnianiem szyb w moim aucie i oczywiscie najpierw pomyslalem o folii ale widzialem orginalne szyby przyciemnane forumowicza kri35 i pomyslalem sobie czy nie lepiej zrobic retyrofit orginalnych szyb BMW przyciemnianych. Szyb uzywamych w dobrym stanie jest pod dostatkiem ale pozostaje kilka watpliwosci :

- czy sa jakies ryzyka zwiazane z wymiana szyb w E91 ?

- czy oprocz szyb sa potrzebne jakies dodatkowe czesci ?

- czy ktos sie orientuje jakie sa koszty przelozenia szybtylnych bocznych i szyby tylniej ?

- czy ktos moze polecic warsztat ktory sie tym zajmie ?

- czy ktos juz wymienialam szybe/ szyby w E9X I moze sie podzielic doswiadczeniem ?

dziekuje.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

Kolego Rivasi ja mogę Ci pomóc bo już robiłem to u siebie nie do końca sam ale wiekszość, jeżeli chodzi o szyby w tylnych drzwiach to nie ma z tym dużego problemu bo wymieniałem u siebie jedną szybę i ogarnąłem to bez problemu jest z tym troche roboty bo należy zdemontować boczek drzwi listwy ozdobne i matę ale nie jest zbyt skomplikowane ten temat powinieneś ogarnąć sam jako coś to pisz bo masz turasa tak jak ja to pomogę, natomiast tylne szybki w drzwiach wyciągniesz po zdemontowaniu listwy pomiędzy szybą otwieraną tą mała szybką i wymienisz przy okazji zmiany szyb otwieranych elektrycznie, natomiast jeżeli chodzi o tylne szyby w nadwoziu to mam swoje przyciemniane bo wymieniałem u siebie na szybki z antenami do TV i sa w stanie idealnym i one sa wklejane w nadzwozie tą robote powierzyłem fachowcowi od wklejania szyb choć jakbym sie uparł to zrobiłbym to sam, także jak zdecydujesz sie na wymianę szybek to moge Ci sprzedać te tylne szybki w bardzo dobrej cenie, największy problem jest z tylną szybą w Turasie a być może nie największym bo szyba jest przykręcana to klapy ale sam tego nie zrobisz i przy tej robocie najlepiej to robić we dwóch, jest z tym trochę roboty bo trzeba zdemontować tylny spojler z lampą stopu i później wszystko trzeba dobrze wyregulować ale w dwie osoby pójdzie bez problemu, ja to robiłem sam i myślałem że mnie h.. strzeli ale dałem radę, jakbyś chciał te szybki lub pomocy przy wymianie to pisz na maila lub priv.

Pozdrawiam Mariusz.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
Dzieki za precyzyjny opis Mariusz, szybkami jestem oczywiscie zainteresowany, pisze na pw.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie