Skocz do zawartości

E36 Compact problem z tylnim zawieszeniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam dość spory problem ze swojim compactem. Powymienialem wssystkie drążki laczniki w przednim zawieszeniu zrobilem tez tuleje tylnej belki ( zamienilem na poliuretany) ale auto sciagalo na prawo, dosc dziwnie sie prowadzilo i slychac bylo piski nawet przy dalikatnych zakretach. Pojechałem wiec na zbieżność i przod ustawili mi dobrze nic nie sciaga ale natomiast diagnosta powiedzial ze tyl nie miesci sie w tych ich wykresach i nie da sie go ustawic. Auto juz jedzie prosto ale dalej piszczy na zakretach i tylne kolo sa w negatywie. Prosze o pomoc bo nie mam.pojecia co z tym zrobic.

Pozdrawiam

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

w compakcie nic się nie reguluje z tyłu bo to to samo zawieszenie co w e30

ale spotkałem się z tulejami mimośrodowymi do tylnych wahaczy które robią negatyw tylnych kół

ale mogę się mylić

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
w compakcie nic się nie reguluje z tyłu bo to to samo zawieszenie co w e30

ale spotkałem się z tulejami mimośrodowymi do tylnych wahaczy które robią negatyw tylnych kół

ale mogę się mylić

w compacie zawias tylny jest inny niż w e30, wyciąg wahacz z e36 compact i wsadź do e30, będzie pasował, ale nagle e30 poszerzy nam się z tyłu 2cm

w zawias e30/e36 compact/z3 można wspawać specjalne blaszki (niektórzy nazywają je fasolkami) i za pomocą śrub mimośrodowych możemy regulować zbieżność oraz pochylenie kół tylnych