Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W nocy z 29 na 30 lipca we Wrocławiu skradziono BMW E90 LCI, biały sedan, rocznik 2009. Złodzieje weszli po cichu i odjechali jak swoim, bez najmniejszego hałasu - najprawdopodobniej odpalając specjalnym urządzeniem przez złącze diagnostyczne. Uciekli najprawdopodobniej w stronę Poznania.

Cechy charakterystyczne auta:

- kolor alpinweiss, bez widocznych uszkodzeń lakierniczych

- felgi aluminiowe 17cali V-Spoke 285 z oponami Bridgestone Potenza Run-Flat

- szyberdach

- listwy okien Shadow Line

- czarna nakładka na końcówkę tłumika

- czarne nerki Performance

- PDC przód i tył

- lampy ksenonowe

- na tylnej szybie po stronie kierowcy Garfield z przyssawkami ;)

- fotele sportowe regulowane ręcznie, z regulacją boczków, materiałowo-skórzane

- kierownica sportowa M

- radio Professional z instalacją BT do telefonu

- szyby przeciwsłoneczne, wszystkie oryginalne

- pakiet oświetleniowy z lampkami w klamkach

VIN auta: WBAPP71040A618379, numer rejestracyjny: DW103RA. Na zdjęciu jeszcze ze srebrnymi nerkami.

http://files.tinypic.pl/i/00564/4hta1ranhbc3.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
przykro mi ale refleks też chyba troszkę zawodzi. Po takim czasie jedynie co możesz zrobić to szukać części na allegro..
Opublikowano

Auto znikło z ulicy, zabezpieczeń szczególnych nie było poza dobrym AC - dopiero teraz się dowiaduję o fajnych wynalazkach, w następnym na pewno założę :evil: .

Że się znajdzie to już nie liczę, raczej gdyby ktoś dostał ofertę na części od takiego - żeby wiedział i zgłosił, to może złapią sk.....ów którzy kradną, a zwłaszcza tych którzy handlują kradzionym.

VIN jest też w niektórej elektronice.

Opublikowano
Współczuję straty auta bo naprawdę bardzo ładny egzemplarz Ci się trafił, znam ten ból bo również skradziono mo auto ale niestety nie miałem AC i zostałem z niczym, dobrze że miałeś AC bo chociaż coś dostaniesz za stratę ale wracając do tematu to mojemu koledze również skradziono auto i złodzieje zostawili je 30 kilometrów od jego zamieszkania na parkingu na przeczekanie czy w aucie nie znajduje się jakis nadajnik GPS czy coś podobnego on na Fejsie opisał fakt kradzierzy i po kilku dniach auto się odnalazło przez przypadek że ktoś się zainteresował że auto stoi kilka dni na parkingu nie ruszane a było to parkingu Tesco i zgłosił ten fakt na Policję i w ten sposób auto się odnalazło, oczywiście facet czytał o tej kradzieży na fejsie, może spróbuj opisać na fejsie zdarzenie i pokręć sie po okolicy może akurat auto się odnajdzie, ja tym złodziejom bym łapy przy samej d...e pou....dalał.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Odświeżę sprawę bo przyszło mi do głowy że może auto nie poszło na części tylko zostało sprzedane z fałszywimi numerami - jak czarne kombi z wątku o samochodach z ogłoszeń. Cieszyłbym się gdyby znaleźli i zamknęli pasera, nawet bardziej niż złodziei.

Może ktoś widział albo kupił - tak wyglądało wnętrze:

http://pics.tinypic.pl/i/00663/wbiv4jiu43yl.jpg

A tak z zewnątrz, dokładnie tak wyglądał w chwili kradzieży - chociaż mogli go przemalować:

http://images.tinypic.pl/i/00663/a45l6lhrti0s.jpg

Opublikowano
Takie przypadki to rzadkość... A wypłacili Ci choc uczciwe siano?

Tak, AC w PZU ze stałą wartością, wypłata po 30 dniach bez problemu. Oczywiście nie było to tyle za ile bym go sprzedał, ale niewiele mniej ( dzięki tej stałej wartości, bo inaczej byłaby nędza ).