Skocz do zawartości

E46 320d 1999 r. muł na czwartym biegu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przede wszystkim na wstępie chciałbym się przywitać, gdyż jestem tutaj na forum nowy i trochę smutne jest to, że zaczynam od razu problemem.

Przechodząc do sedna sprawy mój problem jest następujący: jak już nadmieniłem w temacie moja beemka łapie muła na czwartym biegu w okolicach 3 tys obrotów i za nic nie chce wkręcić więcej, następnie po wrzuceniu biegu piątego przez chwilę jeszcze muli po czym zaczyna już normalnie przyspieszać. Nie miałem niestety miejsca, żeby sprawdzić, czy na piątym biegu też przy tych 3 tys obrotów złapie muła, czy nie. Co do niższych biegów wkręca się i przyspiesza bez zarzutów. Nie mam zielonego pojęcia z czym to może być związane, gdyż jeśli chodzi o naprawy jestem zupełnym nowicjuszem. Chciałbym się tylko rozeznać czym to może być spowodowane. Liczę na szybką reakcję z Waszej strony :)

Opublikowano
Podciśnienia, zaworki turbo i EGR, przepływka ogólnie masa tematów na forum o ścieżce odzyskiwania mocy 320d i 330d
Opublikowano
Jak zachowuje sie ekonomizer w czasie wystepowania usterki? Mowisz, ze na 5tym biegu jest ok? A probowales ujac w trakcie tego zamulenia ujac gaz i dodac ponownie?
http://img215.imageshack.us/img215/8469/forrp.jpg
Opublikowano
Ekonomizer na 1, 2 i 3 biegu dochodzi do końca, na 4 biegu też prawie się zamyka. Oczywiście jak już łapię tą zamułę to i na ekonomizerze spada do ok. 10. Jeśli chodzi o 5 bieg, to udało mi się go rozbujać i też przy ok 3 tys obrotów zaczyna go mulić i nie przekroczy tej bariery choćby nie wiem jak się starać. Odjęcie gazu nic nie pomaga.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wybierz się na kompa z inpa, podaj błędy i będziemy myśleć, bo tak to wróżenie, do listy którą podał kolega wcześniej trzeba niestety dodać pompę vp44.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Jestem już po komputerze i po naprawie. Okazało się, że umarł zawór sterujący turbiną. Po wymianie wszystko śmiga, także temat do zamknięcia.