Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich.

Mieliście może taki przypadek w e90 2.0 d 163 km 2006rok, że po jeździe jak silnik jest rozgrzany nie chce odpalić? po odczekaniu od 30 min do 1,5 h odpala.

Coraz częściej mi się to staje

Czekam na info i wasze doświadczenia

Opublikowano

Patrzę w kulę szklaną i mam: pompa paliwa w baku się zawiesza. Można kopnąć lub mocniej uderzyć w okolice baku paliwa, może się odwiesi?

Jednak by zweryfikować prawidłowość wróżenia, podłącz auto pod komputer i sprawdź błędy.

-------------------

Artur

Opublikowano
Czujnik polozenia walka rozrzadu.
Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
przeglądałem trochę neta i czytałem, że może to czujnik sprzęgła coś nawalać. Tylko nie pasuje mi to, bo na zimnym odpala. zdarzyło mi się parę razy, że na ciepłym silniku odpalił po równej godzinie. nie ważne jaka temp na zewnątrz. Może spotkaliście się z tym?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tak jak kolega wcześniej pisał czujnik położenia wałka rozrządu, to bardzo częsta usterka w tych silnikach!!