Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I dobrze - nie wychodź :D

Tylko pamiętaj targuj się ile wlezie i nie daj się odprawić bez dwucyfrowego rabatu :8)

Opublikowano
Na używane dają dwucyfrowe od ceny nominalnej. 25%, jeśli mało jeżdzony to całkiem realna kwota. Jeśli przebieg trochę większy (powyzej 20tys km) to jeszcze więcej obstawiam. Ja na full nowy, tyle tylko że rocznik 2013 dostałem 20% bez większego targowania. Co prawda i tak nie skorzystałem, ale jednak można ;)
Opublikowano

Ja celuję w pierwszy kwartał 2015 lub końcówka 2014, tak aby kupic auto nominlanie 2-letnie.

Najlepiej byłoby w PS albo w PL albo DE - na razie ceny kształtują się na korzyść DE, ale nie jest to jakaś kosmiczna różnica. Pytanie ile może auto 'stracić' w te 2 nominalne lata przy standardowym przebiegu ~30k km.

Opublikowano

A za Ciebie targował sie kto inny :D

Hehe, potwierdzam. Wstępnie tak, ale właśnie ten wstęp był najważniejszy :D

Roczny samochód ale z przebiegiem 0km :) Czyli praktycznie nowy, tyle tylko że na placu swoje przestał.

Opublikowano
Pytanie ile może auto 'stracić' w te 2 nominalne lata przy standardowym przebiegu ~30k km.

Zależy jak bardzo napalony klient się znajdzie :lol:

Ma1ik - roczny to roczny ;-)

Dobrze że wziąłeś do produkcji bo masz dokładnie taki jak chciałeś i praktycznie nawet na niego przecież nie czekałeś :D

Opublikowano
Pytanie ile może auto 'stracić' w te 2 nominalne lata przy standardowym przebiegu ~30k km.

Zależy jak bardzo napalony klient się znajdzie :lol:

Ma1ik - roczny to roczny ;-)

Dobrze że wziąłeś do produkcji bo masz dokładnie taki jak chciałeś i praktycznie nawet na niego przecież nie czekałeś :D

To fakt, od momentu zlożenia zamówienia do odebrania minęło raptem 1,5miesiąca. Praktycznie żaden okres oczekiwania i faktycznie jest dokładnie taki jaki chciałem.

Micha się cieszy jak człowiek jeździ tym samochodem, sprawia frajdę, bez dwóch zdań.

Opublikowano (edytowane)
Super sprawa,auto kupione jako nowe jest jak dobrze skrojony garnitur,idealnie pasuje :D Ja nie mogę się doczekač na swoje f30 ,dzisiaj jeszcze dolożyłem antracytową podsufitke individual i półskórzaną tapicerke :) Pani powiedziała że ostatni dzwonek bo po weekendzie auto wjeżdża na linie :D Szkoda tylko że nie można śledzić produkcji Edytowane przez boleknh

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Jest : G30 518d SportLine

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Im dłużej przebywam na tym forum i czytam, tym bardziej skłaniam się ku 3GT. XC60 jeździłaem niedawno D5 AWD (215km), ale 6biegowy automat. Było ok, ale jakiegoś szału nie było. Będę jeszcze próbwał nowego D4 (181km 2.0) z 8biegowym automatem. Fakt, faktem 3GT jeszcze nie jeździłem, ale przypuszczam, że będzie się lepiej prowadzić od xc60. wrażenia estetyczne mpak vs rdesign są jak dla mnie na równi :)

Tych aut nie można porównywać jeśli pod uwagę bierzesz radość z jazdy, jakosc prowadzenia itp.

Tapnięte z Nexus 4

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
mnie niedawno wkurzył palant w M-Cars-ie w Krakowie, kupiłem części za niewiele ponad 1 000zł , pytam czy da mi jakiś mały rabat na to, a on.... "nie, na taka kwote nie ma rabatów" myślałem,że ściągne lusterko z jakiejś beemki która tam stała i w niego rzuce..ale widocznie biurkowy zarabia tam 1 000 na dzień.
http://www.bmw.com/com/en/_common/shared/img/id_moduls.png
Opublikowano
Łysy z M-carsu? Ten na kasie? Szkoda się denerwować :mrgreen:

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Jest : G30 518d SportLine

Opublikowano
dokładnie ten... Kretyn. Teraz nie wiem który serwis wybierać.. w Rzeszowie gdzie nic nie umią czy w Krakowie gdzie niemiła obsługa heh. Polskie salony to dno..
http://www.bmw.com/com/en/_common/shared/img/id_moduls.png
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
I jak tam houdini01 wybrałeś już coś? Jaki silnik w ogóle chcesz wziąć? Ja stoję przed podobnym wyborem, długo się zastanawiałem pomiędzy f30 a f34 no i wybór padł na f34 :) Tak jak Ty szukam czegoś z premium selection, ale w opcji z m-pakietem plus 328i, a takich to już w ogóle ze świeczką szukać. Od groma jest 320d w m-paku, no ale benzynka i 245KM robi swoje :) Opcja z dołożeniem m-pakietu w późniejszym czasie jest ciekawa, ale do tego jeszcze dochodzi wymiana wnętrza, chyba nie ma sensu się z tym bawić, chyba że komuś nie zależy na świetnej kierownicy m-pakietowej i tapicerce.
Opublikowano

schizoidman

mPakiet do środka nie jest dla mnie tak ważny, bo nie urzekł mnie jakoś specjalnie, wręcz przeciwnie, środek który dostaje w sportline mi bardziej odpowiada. Co do zewnątrz, to tak, tu mpakiet byłby fajny, ale z cen które na razie widziałem w PS to niestety trzeba dużo więcej dopłacić, więc rozważam opcję na zewnątrz jako oddzielne zamówienie. Holek chyba pisał, ze wyszło go to c.9000PLN, więc nie tak źle.

Sam samochód (f34) planuje po nowym roku kupić, choć nie ukrywam że trochę się waham jeszcze pomiędzy f30, bo i troche tańszy i podobno nie taki mały, ale jak wsiadam to się czuje, że jednak chyba f34 to rozmiar dla mnie. Więc dylemat wciąż pozostaje.

pozdr

Opublikowano

Ja ostatecznie nie zrobiłem mpakietu. Czekam aż ktoś mnie przywali i wtedy zrobię to na koszt jego ubezpieczyciela ;-)

Jak się zdecydujesz na zakup to daj znać - może uda się zbić cenę ;-)

Opublikowano

Nie wywołuj wilka z lasu i nie kuś losu.

Chyba byś nie chciał żeby ktoś ci zajechał w dup...a?

PS. sorry za taki komentarz ale kiedyś ktoś mi celowo nastawił dup..a, no i mu zajechałem.

Opublikowano

W F30 mam wrażenie jakbym siedział w swojej jedynce, natomiast w F34 jest już więcej miejsca, z tyłu już w ogóle nie ma porównania do F30. Prowadzenie jest na plus F30, jest bardziej precyzyjne i bardziej sportowe, ale i F34 prowadzi się zwinnie jak na gabaryty. To już zależy co kto czego poszukuje. W sumie z m-pakietu wewnętrznego to najbardziej podoba mi się kierownica, ale chyba i ją można zmienić na własną rękę.

Holek czytałem, że na nowe sztuki udaje Ci się wytargować niezły rabat, na PS też? :)

Opublikowano
Trochę się dowiedziałem i przy PS nie ma co liczyć na takie rabaty jak przy nowych samochodach. Ale można coś tam załatwić plus dorzucić np. pakiet serwisowy na 5 lat (żaden samochód z de podobno go nie ma).
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Trochę się dowiedziałem i przy PS nie ma co liczyć na takie rabaty jak przy nowych samochodach. Ale można coś tam załatwić plus dorzucić np. pakiet serwisowy na 5 lat (żaden samochód z de podobno go nie ma).

A na jaki rabat można liczyć przy PS?

kupię 540i E39 po lifcie, sedan