Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy ktoś z forum próbował instalować kamere do CCC z emulatorem?

http://www.ebay.com/itm/BMW-1-3-5-X3-X5-X6-E39-E53-E82-E88-E90-M3-E46-CCD-HD-Rear-Parking-Backup-Camera-/281349551247?pt=US_Rear_View_Monitors_Cams_Kits&hash=item4181bd748f

http://www.ebay.com/itm/BMW-E90-E60-E9X-E6X-Reverse-Image-Emulator-Rear-View-Camera-Activator-/271285963023?hash=item3f29e7490f&item=271285963023&pt=Motors_Automotive_Tools&vxp=mtr

Próbuje to zakodować w e90, jest już zainstalowane, ale dodanie 3AG do VO nie przynosi rezultatów.

Wiem, że w CCC kamery były montowane, może nie w e90, ale na pewno w X5 E70. Czy ktoś jest w stanie mi zrzucić plik TRC z CAPPL i jeszcze innych, które są wymgane do zakodowania kamery cofania? Producent pojade, że działa to z CIC i CCC, w CIC znam dokładnie procedurę i jest to stosunkowo proste i działa, ale CCC nie mam pomysłu.

Będę wdzięczny za jakąś podpowiedź.

Dzięki.

Opublikowano

Zamontowałem u siebie, ale nie z emulatorem tylko z modułem video - dodatkowo podłączyłem video-rejestrator, no i mam jeszcze jedno wejście wolne więc myślałem też nad przednią kamerką w zderzaku. Tylko że z tej tylnej nie jestem do końca zadowolony. Nie wiem czy to wina kiepskiej kamerki - chinczyk za ~50zl, czy może wina tego modułu video, bo obraz z video-rejestratora też nie powala. Albo wina w samym wyświetlaczu CCC - w porównaniu z CIC to rozdzielczość jest kiepska.

Więc jak się uporasz z kodowaniem to pochwal się jaki jest obraz u ciebie - może to tylko kwestia lepszej kamerki.

Z kodowaniem Ci nie pomogę bo tego nie robiłem. A tak przy okazji to masz jakieś namiary na najnowsze sp-daten do e9x?

Opublikowano

Wyslalem Ci daten.

Hmmm, to nie wiem, $3AG w tym aucie w ogóle nie przechodzi. RVC się nie zmiania na aktiv, musiałem z ręki.

Opublikowano

Dzięki za daten. Jak znajdę trochę czasu to sprawdzę czy teraz będę mógł coś zakodować bo parę miesięcy temu w aso wykodowali mi otwieranie szyb z kluczyka (+OKOS) i od tamtej pory nic już nie mogłem zrobic ze swoim ncs'em.

A wracając do kamerki cofania, to nie jestem do końca pewien czy taka opcja w ogóle była dostępna w e9x. Jak przeglądałem katalog z dodatkowym wyposażeniem to kamery cofania nie można było zamówic, w każdym bądź razie nie przed LCI. Więc może w tym jest problem i nie można jej dodac do VO w e9x.