Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jest jeszcze jedna, chyba znana opcja. Ktoś kupił "tanio" bo myślał że będzie ok. :lol: Kiedy się okazało, że trafił na minę, samochód go wk.... i nie jest w stanie więcej do niego dokładać, to do żyda po cenie zakupu, żeby się tylko cokolwiek zwróciło. I takich jest tu większość, tak szumnie nazywanych "od prywatnego własciciela". Iluż to może być takich ludzi, którzy za połowę ceny sprzedają auta, powiedzmy z przyczyn osobistych. Jeden, dwóch, pięciu, dziesięciu? ale nie kilkuset, czy nawet kilka tysięcy. Poza tym, czym się różni handlarz od tzw osoby prywatnej. To, że handlarz ma kilka aut na sprzedaż, a prywatny tylko jedno? To jak ktoś ma 1 samochód na sprzedaż na jakiś czas, to nie jest handlarzem? Nie chce zarobić i to kosztem zdrowia i pieniędzy ewentualnego nabywcy? Trzeba szukać w tym wszystkim logiki i myśleć jak "przeciwnik" to bardzo ważny element przy kupnie auta, a zwłaszcza w dzisiejszych czasach. Trzeba myśleć, że wszyscy chcą ciebie oszukać, a jak będzie miłe rozczarowanie, to chyba dobrze.
  • Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Po raz kolejny widzę, że w tym kraju liczy się tylko cena. I to jak najniższa. Każdy chce mieć zayebistą furę w idealnym stanie z najmocniejszym seryjnym motorem za psie pieniądze. Poszukiwacze okazji - to dlaczego nie kupujecie tych z allegro po 20 koła? Co, stan nieodpowiedni? Nie ma skórki, m-pakietu? Albo się okazuje, że zespawana z 2? Ale nie, to nic nie daje do myślenia, dalej grzebiecie w tym syfie w nadziei, że znajdziecie perełkę. Allegro stało się wyznacznikiem cen, ale nikt się zastanawia, dlaczego te "igły" po sprowadzeniu i z doliczeniem marży handlarza kosztują taniej niż w DE. To kurczę idealny biznes można kręcić - bierzesz igiełkę z allegro i z powrotem do Niemiec, żeby przytulić 2-3k euro. Problem w tym, że żaden niemiec nie skusi się na takie padło. Ale Polak zawsze najmądrzejszy, w cenie dobrej e46 już szuka okazjonalnej e90, ba nawet marzy o e92. A później narzeka, że coś tam puka, stuka, buja, ciągnie w lewo prawo czy ma 2 warstwy lakieru.

Owszem, można znaleźć dobrego przedlifta za mniej niż 30k. Ale w przypadku Ci czy polifta to marzenia ściętej głowy. Sam oglądałem 330 za 30k i były kombinowane. Mi było szkoda swojej kasy. Jak wam nie szkoda waszej - kupujcie okazję i cieszcie się allegrowymi perełkami i pompujcie w nie pieniądze, albo i nie - sprzedawajcie po pół roku kolejnemu jeleniowi, jak zrozumiecie, że to była wtopa.

Opublikowano
Szwagier mimo moich rozległych argumentów przeciw i tego co może przeczytać w internecie zakupił taki egzemplarz http://otomoto.pl/opel-tigra-1-8-klima-sprowadzony-C33666757.html Więcej, "urwał" 1500 zł i cieszy się że w DE ceny zaczynają się od 5000 euro. :duh: Jak mówi musi trochę podłubać i wtedy będzie jeździł, ale ważne że tanio kupił :twisted:
Opublikowano
Po raz kolejny widzę, że w tym kraju liczy się tylko cena. I to jak najniższa. Każdy chce mieć zayebistą furę w idealnym stanie z najmocniejszym seryjnym motorem za psie pieniądze. Poszukiwacze okazji - to dlaczego nie kupujecie tych z allegro po 20 koła? Co, stan nieodpowiedni? Nie ma skórki, m-pakietu? Albo się okazuje, że zespawana z 2? Ale nie, to nic nie daje do myślenia, dalej grzebiecie w tym syfie w nadziei, że znajdziecie perełkę. Allegro stało się wyznacznikiem cen, ale nikt się zastanawia, dlaczego te "igły" po sprowadzeniu i z doliczeniem marży handlarza kosztują taniej niż w DE. To kurczę idealny biznes można kręcić - bierzesz igiełkę z allegro i z powrotem do Niemiec, żeby przytulić 2-3k euro. Problem w tym, że żaden niemiec nie skusi się na takie padło. Ale Polak zawsze najmądrzejszy, w cenie dobrej e46 już szuka okazjonalnej e90, ba nawet marzy o e92. A później narzeka, że coś tam puka, stuka, buja, ciągnie w lewo prawo czy ma 2 warstwy lakieru.

Owszem, można znaleźć dobrego przedlifta za mniej niż 30k. Ale w przypadku Ci czy polifta to marzenia ściętej głowy. Sam oglądałem 330 za 30k i były kombinowane. Mi było szkoda swojej kasy. Jak wam nie szkoda waszej - kupujcie okazję i cieszcie się allegrowymi perełkami i pompujcie w nie pieniądze, albo i nie - sprzedawajcie po pół roku kolejnemu jeleniowi, jak zrozumiecie, że to była wtopa.

Popieram w100% :cool2:

Najszczęscie nie wszyscy szukają trupow,większość moich klientów ktorzy do mnie przyjeżdżają wogole nie wchodzą na żadne fora z pytaniami czy warto :duh: przyjeżdżają z mechanikiem kakiernikiem po ogledzinach jadą na stacje diagnostyczna wchodzą pod auto swiecaclatarkami a nackoniec czasem jadą do serwisu do Krystiana i sa zadowoleni ale zdarzy sie łowca okazji ktory myśliin ze jak u mnie znajdzievi dwa czy 3 elementy malowane ( nie po wypadku) to myśli ze 5 tys trzeba urwać :duh:

Byli tez tacy ktorzy mieli auto comy oryginalne do sprawdzenia auta :cool2:

Jaki problem jechać za granice po bmw? Tylko ze tam sa droższe auta niż u nas :mrgreen: dlatego łowcy szukają najtańszych ulepow na allegro.

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano
Nie wszyscy są ekspertami od samochodów. I właśnie tacy na początek wrzucają tu auto do oceny, bo co nieco można wypatrzyć z samych fot - np. złe spasowanie elementów karoserii, niezgodność rzeczywistości z VIN czy sprawdzenie w CARFAX aut zza oceanu itp itd. Po to jest to forum, żeby takim ludziom pomagać. Podróż też kosztuje, nie mówiąc o zmarnowanym czasie i ewentualnym rozczarowaniu na miejscu. Ale niestety widać, że niektórym ciężko to zrozumieć...
Opublikowano
Nie wszyscy są ekspertami od samochodów. I właśnie tacy na początek wrzucają tu auto do oceny, bo co nieco można wypatrzyć z samych fot - np. złe spasowanie elementów karoserii, niezgodność rzeczywistości z VIN czy sprawdzenie w CARFAX aut zza oceanu itp itd. Po to jest to forum, żeby takim ludziom pomagać. Podróż też kosztuje, nie mówiąc o zmarnowanym czasie i ewentualnym rozczarowaniu na miejscu. Ale niestety widać, że niektórym ciężko to zrozumieć...

Ale ci ktorzy maja jakies pojęcie nie szukają okazji cenowych .

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano

Bez sensu gadanie - jeśli na allegro pety, na forum nie wystawiacie to gdzie te cuda można znaleźć ?

Dla wybranych rozumiem a szaraki niech mają pety tak ?

Bez sensu, piszecie że macie dobre fury to poprzyjcie to czymś.

Opublikowano
Bez sensu gadanie - jeśli na allegro pety, na forum nie wystawiacie to gdzie te cuda można znaleźć ?

najbardziej wiarogodny jest 320si zawsze są fotki + opis, a Zenka bajki typu ze ludzie jada do niego w ciemno są po prostu śmieszne bo czy jest tu osoba na forum która jechałaby po auto 300km w jedna stronę nie widząc go wcale nawet na fotach...

Opublikowano

No ja bym nie pojechał, nawet jakby to był bliski znajomy.

Poza tym zrobić zdjęcie nie jest chyba w dzisiejszych czasach problemem.

Opublikowano

może dla Zenka jest :D

Zenek skoro nie wystawiasz aut na allegro/otomoto czy tez w dziale giełda na forum to jak sprzedajesz auta?

320si ma także wycackane egzemplarze w normalnych cenach i jakoś ciezko mu się sprzedaje a jest na forum, allegro/otomoto...

Opublikowano
Niech każdy sprzedaje w sposób jaki uzna za stosowny, ważne żeby robić to uczciwie i przejrzyscie. Ja kiedy jeszcze coś w tym temacie robiłem, nigdy nigdzie nie wystawiałem i jakoś to się kręciło. Ale wiedziałem co sprzedaję i brałem za to pełną odpowiedzialność, inaczej by mnie tu nie było :D
Opublikowano
Niech każdy sprzedaje w sposób jaki uzna za stosowny, ważne żeby robić to uczciwie i przejrzyscie. Ja kiedy jeszcze coś w tym temacie robiłem, nigdy nigdzie nie wystawiałem i jakoś to się kręciło. Ale wiedziałem co sprzedaję i brałem za to pełną odpowiedzialność, inaczej by mnie tu nie było :D

pewnie każdy robi jak uważa, ale mógłby zawsze zyskać jednego klienta więcej umieszczając auta w dziale sprzedam i tak jak mikan napisał "dać szanse" komuś nowemu na dobre auto

Opublikowano

To tak trochę :

Mam frytki, moje frytki są lepsze od tych które wy kupujecie - bo ziemniak jest rewela, olej świeży i najlepszej jakości, frytkownica to maybach wśród frytkownic itd itp. Kosztują 30% tego jakie wy kupujecie fryty, bo w de fryty są droższe - każdy wie. Nie wiem czego oczekujecie po frytach ze starej pyry na tygodniowym oleju i frytkownicy z lat 90tych, ale nie dam wam spróbować mojej fryty, nawet jej nie zobaczycie - bo nie, bo moja sprawa komu i jak frytkę żenię.

Macie wierzyć, że są lepsze, smaczniejsze, zdrowsze i wyglądają lepiej niż te w reklamie mc donalda.

A po fryty w ciemno jadą z całej Polski, bo zasmakowały gdzieś coś komuś w strzebrzeszynie przykładowo.

To tak mniej więcej jak w piaskownicy.

Opublikowano
mikan mikan :D daj już spokój w tym temacie. To nie od sprzedającego tak naprawdę zależy, komu i w jakich okolicznościach sprzeda, to wybór i przywilej kupującego. Ale bardzo dobrą prozę uprawiasz :mrgreen: :cool2:
Opublikowano

może dla Zenka jest :D

Zenek skoro nie wystawiasz aut na allegro/otomoto czy tez w dziale giełda na forum to jak sprzedajesz auta?

320si ma także wycackane egzemplarze w normalnych cenach i jakoś ciezko mu się sprzedaje a jest na forum, allegro/otomoto...

Wystawiam na allegro i to mi wystarczy :cool2:

Co tak wchodzisz w duuupe temu 320si :mrgreen:masz jakaś działkę na tym?

Opublikowano

Pakito, masz rację. Forum jest w tej kwestii bardzo pomocne - sprawdzone na własnej skórze :cool2: Ale też jest pomocne z tego względu, że daje możliwość uczyć się na cudzych błędach - wystarczy sledzić ten dział przez tydzień-dwa i już średnio rozgarnięta osoba będzie wiedzieć, o co chodzi na rynku aut w PL. Jednak 90% wrzucających tu samochody leń przeczytać kilka tematów i dostosować się do wskazówek kolegów przy zakładaniu własnych. A jeszcze 3/4 z tych 90% nawet po uzyskaniu opinii sugerujących, że samochód to prawdopodobnie pet, wrzuca 10 kolejnych takich samych ;)

mikan, dlaczego piszesz w 2 os. l. mn.? ;) Ja fur nie sprzedaję :wink:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.