Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pisze kolejny temat jako,że wczorajszy został zamknięty przez moją głupote bo nie zapoznałem się z regulaminem i nie podałem VINu,dzisiaj myślę,że wszystko już jest ok więc do rzeczy, mam zamiar kupić to autko i na sobote jestem umówiony http://olx.pl/oferta/sprzedam-bmw-7-e38-4-0-lpg-zamiana-CID5-ID6Fqk1.html przez telefon dowiedziałem się,że czasami auto odcina przy 5,500tys/obr ponoć to przez czujnik położenia wałka,po zapytaniu o instalacje na jednym reduktorze właściciel powiedział,że nie czół żadnej różnicy żadnych przyduszeń,po rozkodowaniu nr vin wszystko się zgadza,dziwi mnie tylko dlaczego pierwsza rejestracja była 4 lata później,no chyba,że ktoś kupił i umarł :p tutaj podaje rozkodowany vin,jeżeli ktoś miał by więcej info z vinu to prosze tutaj podać:

Modellbezeichnung: 740I

Ausführung: Europa

Typschlüssel: GF51

E-Code: E38

Karosserie: Limousine

Lenkung: links

Türen: 4

Motor: M60/2 - 4,00l (210kW)

Antrieb: Heckantrieb

Getriebe: manuell

Außenfarbe: Aspensilber Metallic (339)

Innenraum: (0551)

Produktionsdatum: 22.08.1994

Werk: Dingolfing

Code Sonderausstattung Optional Equipment

S214A Automatische-Stabilitäts-Control (ASC+T) Automatic stability control (ASC+T)

S250A Multifunktionslenkrad Multi-functional steering wheel

S320A Entfall Modellschriftzug Deleted, model lettering

S423A Fussmatten Velours Floor mats, velours

S428A Warndreieck und Verbandstasche Warning triangle and first aid kit

S441A Raucherpaket Smoker package

S456A Komfortsitz mit Memory Comfort seat with memory

S494A Sitzheizung Fahrer/Beifahrer Seat heating driver/passenger

S510A Leuchtweitenregulierung Headlight aim control

S540A Geschwindigkeitsregelung Cruise control

S629A Autotelefon D-Netz mit Kartenleser vorne Car telephone (GSM) w card reader, front

S686A Antennen-Diversity Antenna-Diversity

L801A Länderausführung Deutschland National Version Germany

Opublikowano
Ten i temu podobne egzemplarze, wymagają wyjątkowo szczegółowych oględzin. Ciężko będzie zreanimować, jeżeli zacznie się sypać. To może być finansowa beczka bez dna.
Opublikowano

Zdjęcia fatalne. Jakbym szukał takiego to bym z miejsca odrzucił tą ofertę. Spytaj, może właściciel ma "korzystniejsze" zdjęcia....

Cena w ogłoszeniu moim zdaniem zdecydowanie przesadzona (oceniając tylko po fotach). Wyposażenie, delikatnie mówiąc, skromne.

Na plus - że nie wali w h*** z przebiegiem. Może to jakiś dobry prognostyk.

Art. Wartość

Numer podwozia WBAGF51020DG00827

Kod typu GF51

Typ 740I (EUR)

Typoszereg E E38 ()

Seria 7

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M60/2

Pojemność skokowa 4.00

Moc 210

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor ASPENSILBER METALLIC (339)

Tapicerka (0551)

Data prod. 1994-08-22

Wyposażenie

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S214A AUT.STABIL.-CONTROL+TRAKTION(ASC+T) Automat. ukł. przeciwpoślizg. (ASC+T)

S250A SEITENAIRBAGS F. FONDPASSAGIERE Kierownica wielofunkcyjna

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S456A KOMFORTSITZE ELEKTRISCH VERSTELLBAR Fotel komfort z pamięcią

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S510A LEUCHTWEITENREGELUNG ABBLENDLICHT Regulator zasięgu świateł

S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Tempomat

S629A AUTOTELEFON MIT KARTENLESER VORN Tel. sam. sieci D z czytn. kart z przod.

S686A ANTENNENDIVERSITY Anteny Diversity

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria

Opublikowano
Popytaj jeszcze o co chodzi z tą różnicą między datą produkcji, a pierwszą rejestracją. Dziwne to wszystko, a może się zle wyraził? Z tego co napisał, to wynika tylko, że auto 4 lata stało.
Opublikowano
Przed chwilą znów z nim rozmawiałem on kupił auto 2 miesiące temu ale go nie przerejestrował i teraz chce sprzedać bo za duże koszta utrzymania,dlaczego auto od 94-98 nie było używanie nie wie,wiadomo tylko,że w jego dowodzie rejestracyjnym widnieje tylko jeden właściciel od 1998r do teraz.Zdjęcia dostałem dokładniejsze na e-mail ale nie wiem jak je tutaj dodać.A co do odcinki powiedział,że był podpiąć pod kompa i tam wykazało,że czujnik położenia wałka.
Opublikowano
Rozumiem, że ciebie koszty utrzymania i wykonania być może karkołomnych finansowo napraw nie przerażają. Ale jedz oglądaj, mi intuicja podpowiada że to rzadko spotykany trup.
Opublikowano
To w tym przypadku dobra decyzja. Auto oprócz niespodzianek mechaniczno lakierniczych, kryje w sobie zapewne jakąś dziwną historię, chociażby te nieszczęsne 4 lata nikt nic nie wie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Od dawna zastanawiam się czym kierują się ludzie, w ogóle interesujący się ogłoszeniami z takimi autami.

Mi osobiście szkoda by było czasu na przeczytanie treści ogłoszenia, nie mówiąc już o jechaniu oglądać taki wynalazek.

Opublikowano
Sam ostatnio szukałem e38 i powiem tak celuj od 15k i to jest takie minimum chyba, że lubisz i umiesz dłubać w aucie, bo do takiego za 10k będziesz spokojnie musiał dołożyć drugie tyle na samym początku.