Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

potrzzebuje pilnie Waszej pomocy.konkretnie dzisiaj podczas normalnej jazdy po miescie. wysiadłem pod sklepem z mojej e91, kolega został w środku przy otwartych drzwiach ale pilot zabrałem ze sobą. Wracam do auta, szykowała mi się trasa więc podłączyłem sobie CB (gniazdo zapalniczki w bagazniku).

Wsiadam do auta,wrzucam pilot, włączam zapłon -wszystko ok jak zwykle (wsztstkie kontrolki, idrive itp) więc chcę odpalic naciskam hamulec i START... a tu [BAD] zero reakcji . wszystko gaśnie zamist się odpalać to takjakbym wciskał stop.

Próbowałem również drugi kluczyk bo myślałem że może się rozkodował ale kompletnie nic-reakcja ta sama. PILNIE potrzebuję pomocy. auto jest mi niezbędne do życia :P nie mówiąc o tym żze akurat dziś zamówiłem lampy i jutro miałem się ustawiać na chip'a !

mam nadzieję że problem okaże się błahy bo chyba się zastrzelę. dodam jeszcze że żadnych kontrolek od awarii ani nic nie ma. wszystko ok jak do tej pory

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
IBS jest zamontowany bezpośrednio na akumulatorze. Sprawdź stan klem i napięcie na akumulatorze.
Opublikowano

witam zastosowałem sie do waszych zasad i dalej [BAD]. wypiąłęm ibs i dalej nic. zgodnie z zaleceniami jednego mechanika spróbowałem odpalić z kabli ale też nic.

odpiąłem klame minusową komputer sie zresetował i wysypał mi 2 błedy :

4x4 device failed czy cos takiego oraz

start system inactive

co dalej robić? najlepsze jest to że w toruniu nie mam do kogo z tym uderzyć !

pomooocy ;/