Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam nie znalazłem drugiego takiego tematu tutaj na forum dla tego zakładam nowy

Wczoraj jak auto było zgaszone,przód uniesiony do góry i korek od p wspomagania odkręcony to kręciłem kierownicą prawo i w lewo i wyrąbało płyn i zalało cały alternator.Po odpaleniu zacżął dymek lecieć lecz potem ustał i nic.Ładowanie takie jak wcześniej ksiązkowe..żadnych innych dolegliwości..jedynie płyn po nocy z alternatora skapuje bo na zwojach się czyma

czy da radę kompresorem to wypiskać tam??

Ps;jeżeli trzeba bedzie kupić nowy trudno to trzeba dla tego nie miłych odpowiedzi w stylu kupuj nowy itp to... jak trzeba to się kupi tylko pytam czy jest sens jeśli nic się nie dzieje

Opublikowano

Staszku, Polska język trudna język :)

Kto pisze "czyma"? Uczyli Was w podstawówce rozpoczynać zdanie z wielkiej litery? Bo obstawiam, że gimnazjum to jeszcze nie ukończyłeś. Chcesz od nas odpowiedzi to okaż nam trochę szacunku bo my musimy Twoje wypociny czytać, a czyta się to ciężko.

Zostaw ten alternator, bo życie pokazuje na każdym kroku, że mechanika to nie Twoja bajka. Nie odpalisz tego samochodu nigdy bo za co się nie weźmiesz, to spitolisz coś innego.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
lepiej korek miej zakręcony bo Ci może fontanna wyskoczyć

Bylo posluchac to nie mial bys teraz problemu. Jezdzij poki trzyma, dymek to moze tylko para. Jak padnie to wymieniaj a na razie zainwestuj w mechanika zebys jeszcze wiecej nie spitolil.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Jak padnie to wymieniaj a na razie zainwestuj w mechanika zebys jeszcze wiecej nie spitolil.

Szkoda kasy na mechaniora, ważne, że na podwórku będzie stał ulep z przednim zderzakiem w M-Pakiecie. A, że nie na chodzie... kto tam będzie na to patrzył :D

Opublikowano

be..mw Jak ty się zachowujesz , forum jest aby sobie pomagać a nie bluzgać kolegów, "łopanuj sie"

RadziuMlawa weź kompresor i porządnie wydmuchaj a będzie dobrze tylko żeby ci do głowy nie przyszło płukanie go benzyną czy jakimś rozpuszczalnikiem bo rozpuścisz lakier na drutach i będzie klops.

Opublikowano
be..mw Jak ty się zachowujesz , forum jest aby sobie pomagać a nie bluzgać kolegów, "łopanuj sie"
A tak na poważnie to co niektórzy to są DEBILAMI.

Myślę, że nie powinieneś się wypowiadać o kulturze na forum :cool2:

Opublikowano

Płyn ze wspomaganie dla alternatora nie jest groźny i sam sie wydmucha a przy napięciu 14V nic się mu nie stanie.

Pomyśleć że pompa paliwowa jest zanurzona w benzynie i tam silnik elektryczny pracuje.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Po mału do przodu :mrgreen: ta pompa mnie zdenerwowała a co lepsze po wymianie pompy ten dzwiek takiego echa tłumienia pozostał więc albo

pompa wody taki daje albo koło pasowe

Opublikowano
Po mału do przodu :mrgreen: ta pompa mnie zdenerwowała a co lepsze po wymianie pompy ten dzwiek takiego echa tłumienia pozostał więc albo

pompa wody taki daje albo koło pasowe

To koło pasowe które już nasty raz wymieniłes?

JEST TYLKO JEDNA MARKA AUT:)

Rozkoduje VIN