Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, co myślicie o tym aucie? wisi na aledrogo już z 14 dni, narazie nie poszedł. W komisie mówią że malowana przednia klapa tylko była od kwaśnych gówienek ptasich :D tak to ujął gość z komisu :duh: auto bez zastrzeżeń ale ogólnie mało o nim wiedzą dopiero po moim telefonie będzie organizował więcej info. Ponoć został zrobiony chip na około 400km.

http://otomoto.pl/bmw-335-coupe-skora-navi-automat-xenon-alu-19-C33956952.html

vin WBAWB71030PW78371

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S205A AUTOMATIC GETRIEBE Automatyczna skrzynia biegów

S217A AKTIVLENKUNG Aktywny układ kierowniczy

S2R4A LM RAEDER STERNSPEICHE 230 MISCH. BMW LA wheel, star spoke 230

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S319A INTEGRIERTE UNIVERSAL-FERNBEDIENUNG Zintegrowana pilot uniwersalny

S322A KOMFORTZUGANG Funkcja dostępu komfortowego

S358A KLIMAKOMFORT-FRONTSCHEIBE Szyba frontowa klimatyzacji komfort

S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S415A SONNENSCHUTZROLLO FUER HECKSCHEIBE Roleta przeciwsłoneczna tylna

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S430A INNEN-/AUSSENSPIEGEL AUT.ABBLENDEND Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn.

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S464A SKISACK Worek na narty

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S470A KINDERSITZBEFESTIGUNG ISOFIX System Isofix

S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera

S493A ABLAGENPAKET Zespół schowków

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S4AEA ARMAUFLAGE VORNE VERSCHIEBBAR Podłokietnik przedni, przesuwany

S4ATA INT.LEIST. SCHWARZ HOCHGLAENZEND Listwy wewn., wysoki połysk, czarne

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S524A ADAPTIVES KURVENLICHT Adaptacyjne doświetlanie zakrętów

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S541A AKTIVE GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Adaptive Cruise Control

S563A LICHTPAKET Pakiet oświetlenia

S5ACA FERNLICHTASSISTENT Asystent świateł drogowych

S601A TV-FUNKTION Funkcja TV

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S612A BMW ASSIST BMW Assist

S620A SPRACHEINGABESYSTEM Wejście głosowe

S633A HANDY VORB. BUSINESS/BLUETOOTH-SCH. Instalacja tel. kom. Business

S672A CD WECHSLER 6-FACH Zmieniarka CD na 6 płyt CD

S677A HIFI SYSTEM PROFESSIONAL System HiFi Professional DSP

S6AAA BMW TELESERVICES BMW Teleservices

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

S999A AUFTRAGSSTEUERUNG HEA Zarządzanie zleceniami HEA

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S226A SPORTLICHE FAHRWERKSABSTIMMUNG Sportowe dostosowanie podwozia

S249A MULTIFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S255A SPORT-LEDERLENKRAD Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

Edytowane przez chmielks92

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze

No panowie nie przesadzajcie te auta niedługo będą miały po 9 lat .

Ja wiem ,że coupe i silnik super no i wyglądają już dużo bardziej świeżo niż e46 ,ale to tylko seria 3 i nawet nie M-ka .

Znajomy ma na sprzedanie M5 e60 z tego samego roku ,auto pewne bo praktycznie od nowości znam jego właścicieli .

Na początku chciał za nią 85k ,ale zero zainteresowania ,więc zszedł już do 75k .

Założę się ,że jak ktoś by mu świsną kasą przed nosem to jeszcze by wytargował coś na pewno .

Miał bym dylemat 335i vs M5 e60 :?

Ja wiem ,że coupe i silnik super no i wyglądają już dużo bardziej świeżo niż e46 ,ale to tylko seria 3 i nawet nie M-ka .

Znajomy ma na sprzedanie M5 e60 z tego samego roku ,auto pewne bo praktycznie od nowości znam jego właścicieli .

Na początku chciał za nią 85k ,ale zero zainteresowania ,więc zszedł już do 75k .

Założę się ,że jak ktoś by mu świsną kasą przed nosem to jeszcze by wytargował coś na pewno .

M5 e60 to najgorsze bmw ,spalanie jest tragiczne a silnik awaryjny dlatego sprzedaż tego auta jest bardzo ciężka co innego nowe m5 albo m3 ktore jest droższe z tego samego roku co m5.

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.

Dobre 335i za 66tys - jasne! ;-)

No ja też właśnie miałem dylemat, czy nie M5 e60, bo mogę mieć z dobrego źródła za niewiele większe pieniądze, ale eksploatacja by mnie chyba dobiła.

A ile powinien kosztować dany model z danego roku, to jest weryfikowane przez rynek. Więc jeśli ktoś chce sprzedać a nie sprzedawać, to daje rozsądną cenę za rozsądne auto.

Tym bardziej, że przecież nie ma gwarancji, że za większe pieniądze kupisz lepsze auto, bo wiadomo jak u nas jest.

Ja nie jestem naiwny i nie oczekuję cudów, auto może być naprawiane, byle sensownie, a nie spawane z dwóch lub przytargane z USA z tytułem złomowania.

Bez urazy, ale nie masz dużych wymagań, nie masz nawet podstawowych, czyli przynajmniej żeby nie było obite jak grucha. Godzisz się być może na poważnie pokiereszowane auto "byle sensownie zrobione" A jak planujesz to zweryfikować? Pytam, bo wiele osób tak pisze, ale nie ma pomysłu jak to sprawdzić. Twoje podejście do rzeczy, że godzisz się na to, że nie znajdziesz auta bezwypadkowego, jest wodą na młyn egzystencji wszelkiej maści handlarzy i oszustów o niskim poziomie inteligencji. Zresztą to teraz nie jest potrzebne. Według mnie, to auto specjalnej troski, wymagające szczegółowych oględzin przeprowadzonych przez znającego się na rzeczy.

Bez urazy, ale nie masz dużych wymagań, nie masz nawet podstawowych, czyli przynajmniej żeby nie było obite jak grucha. Godzisz się być może na poważnie pokiereszowane auto "byle sensownie zrobione" A jak planujesz to zweryfikować? Pytam, bo wiele osób tak pisze, ale nie ma pomysłu jak to sprawdzić. Twoje podejście do rzeczy, że godzisz się na to, że nie znajdziesz auta bezwypadkowego, jest wodą na młyn egzystencji wszelkiej maści handlarzy i oszustów o niskim poziomie inteligencji. Zresztą to teraz nie jest potrzebne. Według mnie, to auto specjalnej troski, wymagające szczegółowych oględzin przeprowadzonych przez znającego się na rzeczy.

Wiesz co, mam teraz Mazdę 3 MPS, którą sam miałem stłuczkę: przy małej prędkości gość wyjechał z podporządkowanej. Konstrukcja nie naruszona, ale błotniki, maska, reflektory, chłodnica do wymiany. Wszystko zrobione na oryginalnych częściach i przy sprzedaży nie mam powodu aby tego ukrywać, wręcz pokazuję rachunek za tę naprawę. Takie coś rozumiem pod pojęciem rozsądnej naprawy i uczciwości przy sprzedaży. Zatem godzę się na to, że jakieś elementy są wymieniane bądź malowane, bo były przerysowane lub uszkodzone w jakiejś stłuczce, ale nie dzwonie, takim że przodu nie było (tyłu, boku, whatever).

Wiem, że moja wiedza nie wystarczy na porządną ocenę takiego samochodu, ja się znam na Unixach, ale jeśli jest ktoś kto może podjechać i wstępnie ocenić czy warto się w ogóle brać za porządne sprawdzenie tego auta to chętnie skorzystam.

Gdybyś miał taką wiedzę o innych autach jak o swoim, to ok. A tak to loteria i to gruba, biorąc pod uwagę to co się dzieje na rynku sprowadzanych używanych samochodów. Najgorsze jest to, że teraz jak ktoś się przyzna że auto było w jakikolwiek sposób uszkodzone, to nazywa się obcierka albo szkoda parkingowa. W większości oznacza to poważne uszkodzenia i w dodatku naprawione "pod klienta" Problem polega na tym, że nikt się nie przyzna do bardzo poważnej przeszłości wypadkowej, a dotyczy ona połowy sprowadzanych na handel samochodów. Do tego odpowiednia cena i biznes się kręci.