Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie rano jak chłodny silnik to wszystko ok ale jak sie zagrzeje to mam czasami taki oto problem ( podkreślam czasami )

zgaszę auto i pójdę np. do sklepu wracam za 10 min wsiadam i chce odpalić bunie i zamiast odpalić od strzała muszę kręcić tak z 5 sek. jak odpali to albo od razu zgaśnie albo dopiero jak chce przy gazować czasami uda sie przygazówke zrobić do odcinki ale jak juz puszcze gaz to gaśnie i zas potem kręcenie z 5 sek i odpali lub nie.

jak odpali i zostawię tak na 3-5 min na wolnych obrotach i zaczne jechać to jedzie ale tak jak bym miał za sobą przyczepę i 2 tony na niej straszny mół.

przewiduje ze któryś z czujników W.R lub czójnik wału tylko który i ma ktoś może jakieś zdjęcie podglądowe gdzie znajdują sie te czujniki. e46 320i 150km 1998r

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bez podlączenia pod kompa to tylko możesz strzelać, który czujnik wałka rozrządu..oryginały tanie nie są a tylko one sprawdzają się. Umiejscowienie ich znajdziesz na www.realoem.com

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Kozackie sprawdzanie czujnika :rano na zimnym odkręcasz podejrzany czujnik i go do gara z wrzącą wodą i jak się już dobrze zagrzeje to go zakładasz i próbujesz odpalać, jak odpali od strzała to się bierzesz za następny.

W twoim przypadku może być trudniej bo ta dolegliwość nie występuje za każdym razem.

Można robić odwrotnie , tz jak na gorącym silniku nie chce odpalić to go z chłodzić szlauchem z wodą.

To eksperyment dla odważnych i jak komuś się potwierdzi to dajcie znać.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bo nie wiem czy chciałbyś mieć silnik zalany wodą..ja raczej nie :shock:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
spoko nie zatrybilem o co ci chodzi. jak wroce z trasy do domu to wyciagne czujniki i sprawdzę rezystancje na zimno i na ciepło to będę wiedział co dalej robić
Opublikowano
wyciagne czujniki i sprawdzę rezystancje na zimno i na ciepło to będę wiedział co dalej robić

Jak do tej pory to takie pomiary były mało dajne, ale jak coś wykombinujesz do daj znać.

Ps.

Nie twierdzę że w twoim przypadku padł Ci czujnik ale o takim czujniku możesz to przeczytać .

http://autokult.pl/2011/03/26/czujnik-polozenia-walu-korbowego

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
dzieki kolego za podpowiedz ale na razie muszę sprawę odłożyć do przyszłego piątku bo jestem teraz w trasie i jadę na Rumunie i będę w domu dopiero w przyszłym tygodniu i jak wrócę to od razu zabieram się za bunie.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
panowie pod kompem wyszło uszkodzenie czujnika walków dolotowy dzisiaj wymieniłem i jak na razie jest gitara zobaczymy czy nic nie wyskoczy za kilka dni.