Skocz do zawartości

moment dokręcenia piast przednich w E46 330 xi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, koledzy i koleżanki szukałem wszędzie i nic na ten temat nie znalazłem w internecie , a konkretnie potrzebuję dowiedzieć sie z jaką siłą powinny być dokręcone przednie piasty E 46 330xi. konkretnie potrzebuję te informacje ponieważ muszę sprawdzić pracę mechaników czy z odpowiedznia siłą je dokręcili bo mam obawy że zrobili to za mocno a efektem tego jest że po pokręceniu kołem szybko się zatrzymuje tak jakby trzymał je klocek hamulcowy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Znacz ruski? :mrgreen:

http://tis.bmwcats.com/doc1073977/

Jak nie to google tłumacz :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Tam nie ma łożysk stożkowych więc dokręca się ile...się da. Wydaje mi się, że takich łożysk jakie są tam zastosowane nie da się "zblokować"
Opublikowano
Jakub najwidoczniej się da, polscy mechanicy potrafią wszystko zrobic. Oddałem auto na wymianę piast ponieważ były pokrzywione i nie było efektu trzymania koła a po odbiorze sie właśnie pojawiło więc moja pierwsza myśl to siła dokręcenia łożysk.
Opublikowano
W zwrotnicy jest łożysko, a w nie wprasowana jest piasta. Element "ślizgający się jest prostopadły do przegubu więc dokręcenie go tak, że stawia opór przy kręceniu jest niemożliwe. Mogli coś spartolić i uszkodzili łożyska...ale w obu kołach?