Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Myślę nad kupnem x5, 3.0d, oczywiści z automatem. Proszę o informacje czy ze względu na napęd na 4 koła + automa można tym samochodem pobawić się aby wprowadzac go w kontrolowany poślizg na ręcznym.

Nie mam pojęcia jak to wygląda w przypadku automatu..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
hahaha, prowokacja czy zwykla glupota?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Nazwijmy to zwykłą głupotą jeśli musisz to sklasyfikować ale pytanie było na serio (nie jeździłam nigdy na codzień samochodem 4x4 z automatem) i proszę o odpowiedź.
Opublikowano
Wszystko się da, praw fizyki nie oszukasz. Ale czy to już/jeszcze będzie kontrolowane. Zobacz na youtube np pt.BMW x5 snow. Pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A mi sie wydawalo, ze auta 4x4 kupuje się aby nie wpadaly w poślizg...hmm. Ale ok: Nie jestem zwolennikiem tego typu zajec w x5... Bokiem na wylaczonej kontroli trakcji polatasz sobie ze hej... na recznym z kolei nie polatasz wcale...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Proponuje kupić dwie x5. Jedną zostawić na zalączonym hamulcu ręcznym. Osoba, która ma ochotę polatać, powinna pozostać w tym bmw.

Natomiast w drugą wsadzić innego kierowcę, który uzyskując odpowiednio dużą prędkość centralnie uderzy w bok pierwszego bmw.

Zapewniam, że boczny lot na hamulcu ręcznym niezapomniany. Wprawdzie jednorazowy, ale jaki poślizg będzie. Nawet na suchym asfalcie....

Opublikowano

bodek_wr DOOOOOBRE !!! :mrgreen: :cool2:

Oj trzeba spróbować :nienie:

Trzeba pamiętać, że głowa jest do myślenia

a tyłek do siedzenia.

Nie należy tego zmieniać.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
zimą osobiście latałem bokami na wyłączonych systemach w poślizg też można wprowadzić dla chcącego nic trudnego :) wystarczy dłużej przytrzymać jeden magiczny przycisk :norty: