Skocz do zawartości

e46 2.0d, Oleśnica, WBAAS71090FY21078

Rekomendowane odpowiedzi

Składanie Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBAAS71090FY21078

Kod typu AS71

Typ 320D (EUR)

Typoszereg E E46 (4FL)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M47DO1

Pojemność skokowa 2.00

Moc 110

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor TITANSILBER METALLIC (354)

Tapicerka STOFF LASER/ANTHRAZIT (G7AT)

Data prod. 2003-05-06

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S201A RAPSMETHYLESTER-AUSFUEHRUNG (RME) Zd. do pracy na estrze oleju rzep. (RME)

S226A SPORTLICHE FAHRWERKSABSTIMMUNG Sportowe dostosowanie podwozia

S249A MULTIFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S338A M SPORTPAKET II M Pakiet sportowy II

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S550A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy

S650A CD-LAUFWERK Odtwarzacz CD

S661A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business (C43)

S710A M LEDERLENKRAD M Kier. sport. wielofunk.

S716A M AERODYNAMIKPAKET II Pakiet aerodynamiczny

S724A EDITION SPORT Wydanie Sport

S760A INDIVIDUAL HOCHGLANZ SHADOW LINE Wysoki połysk Shadow-Line

S770A INTERIEURLEISTE ALU CUBE SILBER Listwy wewnętrzne Alu Silver Cube

S775A INDIVIDUAL DACHHIMMEL ANTHRAZIT Podsufitka antracyt

S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN Lampy kierunkowskazów białe

S788A M LEICHTMETALLRAEDER Obr. BMW, st. le. indywid.

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S915A AUSSENHAUTSCHUTZ ENTFALL Brak konserwacji pokrycia zewn.

P972A COMFORT PAKET Pakiet komfort

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S210A DYNAMISCHE STAB. CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S832A BATTERIE IM KOFFERRAUM akumulator w bagażniku

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

Moje bmw moje zasady...

• Zasłużeni forumowicze

Ja sądzę, że auto ma niespotykanie mały przebieg (nie mówię, że fałszywy !!!), ale trzeba poprosić o skany / zdjęcia TUV i książki serwisowej

SAAB ready for take off.

codzienność:
- fajna Octavia Elegance Combi 2.0 TDI+ Sportline (DE)
- dobry Touran 2.0 TDI+ CUP (F)
- praktyczne Caddy 2.0 TDI+ Edition35 (F)
czas wolny:
- nerwowe  BMW M140i 340KM RWD shadow finale edition (PL)
weekendy:
- przyjazny Lexus GS-F Sport 477KM (PL)
zabawki:
- zaskakujący SAAB 9-5 Aero 2.3T manual MY2001 MapTun Stage3 (L)

plany:
- ostre BMW M8 Competition Coupé (PL)

• Zasłużeni forumowicze
Jest jedynka z przodu, a tego się domaga społeczeństwo :mrgreen: Rzeczywiscie trzeba zacząć od weryfikacji przebiegu, własciwie od tego powinno się rozpoczynać przed oględzinami. Tutaj akurat ma jakieś kwity więc łatwo sprawdzić.

Dla mnie w przypadku takiego BMW E46 ogólna zasada jest taka , że jeśli we wskazaniu drogomierza jest 2 lub 3 z przodu, to auto jest porządniejsze i mniej kombinowane niż jak na początku jest 1.

SAAB ready for take off.

codzienność:
czas wolny:
weekendy:
zabawki:

plany:

99% samochodów, przynajmniej tutaj prezentowanych ma 1 z przodu, a było ich, było. Na "nikim "nie robi to wrażenia, ani nie daje nic do myślenia. Nikt nie sprawdza, ba, nawet nie podejmuje próby sprawdzenia historii auta. Jeżeli ktoś nie wie jak to zrobić, to mogę podać sposoby na poziomie przedszkolnym. Ale jak ktoś jest najarany, dostaje ślinotoku na sam widok i nie docierają do niego żadne argumenty, to trudno będzie namówić do określonego zachowania,

• Zasłużeni forumowicze
Ale jak ktoś jest najarany, dostaje ślinotoku na sam widok i nie docierają do niego żadne argumenty, to trudno będzie namówić do określonego zachowania,

Masz rację.

VIN WBAAS71090FY21078

Panowie co sądzicie o tym aucie ?

http://otomoto.pl/bmw-320-2-0d-150km-m-pakiet-ksenon-C33994606.html

A tymczasem Pan SiwV zaprzestał drążenia tematu...

SAAB ready for take off.

codzienność:
czas wolny:
weekendy:
zabawki:

plany:

Wsumie to chyba ten przebieg jedynie troche nie realnie wyglada - no ale nie koniecznie ze odrazu krecony, ale sprawdzic trzeba jakos.

Z drugiej strony przydalo by sie jakies zdjecie z pod maski.

• Zasłużeni forumowicze
Dlaczego? Oglądałeś? Sprawdziłeś przebieg? Czy sugerujesz się tylko opiniami? :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Chromowane żebra nerki chyba nie maja prawa bytu w mpakiecie.

Mylisz się.

S724A EDITION SPORT Wydanie Sport

BMW%2B3%2BSport%2B2003%2B04.JPG

Szczerze ten egzemplarz jest jak z broszury, nie ma żadnych przeróbek, braków. Nie widzę nic co mogłoby sugerować cofany przebieg. Nawet tylne lampy na klapie są w świetnej kondycji. Cena jest polska bo jakby była zachodnia to nikt nawet by nie zadzwonił. Będąc już bardzo czepialskim można dostrzec, że tłumi nie wisi tak jak powinien i to jest jedyna rzecz do jakiej obiektywnie mogę się przyczepić w tym aucie.

Z ciekawości sprawdziłem jakie egzemplarze EDITION SPORT z 2003 roku dostępne są na mobile. Znalazłem 7 sztuk i w każdej oceniając nawet po tych kilku malutkich zdjęciach mogę wskazać całkiem sporo nieprawidłowości.

http://www.mobile.de/pl/kategoria/samochod/vhc:car,pgn:1,pgs:10,srt:date,sro:desc,mke:bmw,mdl:320,mld:edition+sport,frn:2003-01,frx:2003-12,ful:diesel,vcg:limousine

Za ok 30000zł z opłatami możemy sobie kupić np. taki "fabryczny" egzemplarz prosto od Niemca z dywanu:

http://www.mobile.de/pl/marka/bmw/model/320/vhc:car,pgn:1,pgs:10,srt:date,sro:desc,mke:bmw,mdl:320,mld:edition+sport,frn:2003-01,frx:2003-12,ful:diesel,vcg:limousine/pg:vipcar/195787231.html

Musimy powoli przyzwyczaić się do tego że e46 jest już starym modelem, a znalezienie fabrycznego egzemplarza graniczy z cudem.

Wracając do omawianego auta. Jeżeli odpuszcza się oglądanie takiego egzemplarza tylko na podstawie bezpodstawnych domysłów "że przebieg cofany" wydaje mi się co najmniej dziwne....

Zawsze można poprosić właściciela o podniesienie ceny do zachodnich standardów, a także podkręcenie przebiegu do przodu :cool2: będzie wtedy większa satysfakcja z zakupu, bo przecież koledzy z forum twierdzą, że nie da się kupić 11 letniego auta z przebiegiem poniżej 200000km za tak marną cenę :cool2:

Ma KS to dzwonić lub mailować do ostatniego serwisu z zapytaniami- czy znają to auto, czy znana jest im jakaś historia wypadkowa, oraz przy jakim przebiegu miał serwisy. Tylko, że nikt tego nie robi, nikt. Amen.

Mylisz się kolego.... Ja tak robiłem gdy kupywałem E39, miałem Vin auta i dzwoniłem po kilku ASO w Polsce i nic nie udało mi się dowiedzieć.... Próbowałem na różne sposoby, najpierw oczywiście że chce kupić takie auto - odpowiedź była oczywista, jak Pan kupi niech Pan przyjedzie do nas na przegląd, później że tylko chce sprawdzić czy nie było rozbite, jaki ma przebieg itp....za każdym razem spotkałem się z negatywną odpowiedzią... Ale może czasy się zmieniły lub przychylność ludzi do udzielania takich informacji ....

Powiem szczerze, że takie telefony potencjalnych zainteresowanych to dla pracowników ASO nic więcej jak zawracanie gitary i marnowanie ich czasu. Zejdźmy na ziemię. Jeżeli ktoś ma stłuczkę, wypadek itp. to mało kiedy naprawia auto w ASO, a nawet gdyby to musiałby upaść na głowę by kazać coś takiego wpisać do KS, w której chyba nawet nie ma odpowiednich rubryk. Tak, tak. Aso to nie jest jakaś świątynia, a jedynie firma w której liczy się zysk, więc do książki serwisowej wpisują to czego życzy sobie klient. W pewnym wątku na forum sporo osób przyznało się, że jeździ do ASO z własnymi filtrami, olejami itp. tylko po to by wykonać usługę za ok 200zł i mieć pieczątkę w KS oraz spokój ducha przyszłego właściciela. Najśmieszniejsze dla mnie jest to, że 98% osób, które tak wnikliwie badają historię serwisową nigdy nawet nie zajedzie do ASO po wycieraczki. Od poprzednich właścicieli wymagają nie wiadomo czego, właśnie po to by samemu nie ruszyć przy aucie palcem :cool2:

życie...

kupić jak najtaniej jak najlepsze z możliwie jak najmniejszym przebiegiem...

jednak życie szybko weryfikuje, że kupno "po taniości" skutkuje dokładaniem do tego "interesu" jakim jest kupno

ludzie wolą kupić powypadkowego trupa, niż kupić drożej a pewniej.

z tym ASO to masz rację, ale jeszcze lepiej jak "kupujący odkryje" że coś było malowane to już nie kupi, ale jak on rozbije to sprzedać by chciał?

OMG

Powiem szczerze, że takie telefony potencjalnych zainteresowanych to dla pracowników ASO nic więcej jak zawracanie gitary i marnowanie ich czasu. Zejdźmy na ziemię. Jeżeli ktoś ma stłuczkę, wypadek itp. to mało kiedy naprawia auto w ASO, a nawet gdyby to musiałby upaść na głowę by kazać coś takiego wpisać do KS, w której chyba nawet nie ma odpowiednich rubryk. Tak, tak. Aso to nie jest jakaś świątynia, a jedynie firma w której liczy się zysk, więc do książki serwisowej wpisują to czego życzy sobie klient. W pewnym wątku na forum sporo osób przyznało się, że jeździ do ASO z własnymi filtrami, olejami itp. tylko po to by wykonać usługę za ok 200zł i mieć pieczątkę w KS oraz spokój ducha przyszłego właściciela. Najśmieszniejsze dla mnie jest to, że 98% osób, które tak wnikliwie badają historię serwisową nigdy nawet nie zajedzie do ASO po wycieraczki. Od poprzednich właścicieli wymagają nie wiadomo czego, właśnie po to by samemu nie ruszyć przy aucie palcem :cool2:

Kurfa, będę się powtarzał. Dlaczego pseudokupowacze nie zadzwonią do serwisu z KS? Bo przypadkiem mogliby usłyszeć, że auto jest im nieznane i tak często bywa, a dlaczego? :mrgreen: BravoJohnny :cool2: