Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Szczerze mówiąc zaczynam wątpić w corteco..wczoraj musiałem założyć ori koło w 1.9 jtd, bo corteco zaczęło bić po równym roku i 15kkm :x dobrze, że jest gwarancja, ale mocno mnie to zdenerwowało..zważywszy, że do e46 też już czeka corteco :?

nie chcę nikogo martwić ale już miałem przygodę z kołem pasowym Corteco, po niewielkim przebiegu po prostu zaczęło bić, reklamacja nie uznana - i praktycznie nowe koło do wyrzucenia.

Demontaż i montaż nowego koła zgodny ze sztuką - odkręcenie blokada przez klucz - dokręcenie zgodne z wymaganym momentem i kątem.

viewtopic.php?f=69&t=154749

Dla zainteresowanych mogę przesłać kilka zdjęć nowiutkiego koła pasowego SNR od nowości krzywego co widać na pierwszy rzut oka!

Potrzebujesz klucza do blokowania wału korbowego M47 / M47N... mam taki! NOWA CENA 120zł!

Amsoil AFL + Archoil AR9200

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
No to widzę, mój przypadek nie jest jedyny. Mi mechanik powiedział, że jak chce mieć pewność, to żebym zakładał ori bo ostatnio z Corteco różnie bywa. I widać miał rację po tym co mówicie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie odpuszczę..do 1.9 jtd co prawda było tańsze niż do m47n, ale 350,- to i tak trochę grosza..a wytrzymało 15kkm, be..mw a u Ciebie uznali reklamację? Bo też oddawałeś tak?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Nie odpuszczę..do 1.9 jtd co prawda było tańsze niż do m47n, ale 350,- to i tak trochę grosza..a wytrzymało 15kkm, be..mw a u Ciebie uznali reklamację? Bo też oddawałeś tak?

Powiem Ci, że nie wiem, mam zaufanego mechanika i po prostu wziął na zwrot Corteco a ja wziąłem on niego ori. Pewnie warsztaty mają lepsze warunki uwzględniania reklamacji niż Kowalski z ulicy, więc nie sądze, że mu problemy robili.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dlatego załatwię fakturę z wymiany we fiacie..bo przyszłaby odpowiedź, że nieprawidłowy montaż :?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
To ja sam już nie wiem jak to jest... jedni zakładają koło INA-około 400zł jeszcze innni tą włoską firmę impregnum czy jakoś tak nie całe 300zł i latają po więcej niż 15tys km i cisza a tu corteco 600zł i bicia po 15tys to jakieś jaja
Opublikowano
mozliwe ze jakas lipna partia poszła albo zaczeli jechac na marce a jakosc poszła w dół bo ludzie i tak kupią....

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

najlepsze jest to że nawet jak kupisz orginał i sam zamontujesz to i tak reklamacji nie uwzględnią z resztą z każdą częścią tak jest musisz mieć papier ze montował to warsztat u siebie w pracy mam dział reklamacyjny to wiem(wszystko zależy od osoby rozpatrującej reklamacje)

Ja sie zastanawiam nad kołem firmy GATES skoro paski klinowe są wkładane niemal przez niemal każdego użytkownika to myślę że kola mogą byc też ok a cena to 350zl na allegr....

Opublikowano

to dobry znak, jeszcze jak je prawidłowo założysz to będzie malYna ;)

gdzie brales i ile dales ?

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

553bodajże u Macka

Do tego w środę wymienię pompę wspomagania+płyn

a w następnym tygodniu kupuję:

MEGUIARS SOFT FOAM APPLICATOR PAD 2 PACK 15zl

AUTOGLYM SUPER RESIN POLISH SRP - CZYŚCI, MASKUJE I ZABEZPIECZA NOWA FORMUŁA 2012 55zł

MEGUIARS GOLD CLASS CAR WASH 473ML SZAMPON KLASYK 35zł

AUTOGLYM BUMPER CARE 325ML - ŻEL DO PLASTIKÓW GRATIS MIKROFIBRA

FINISH KARE 1000P HI TEMP PASTE WAX - ORYGINALNY TESTER

pominąłem tylko glinkę

a potem za jakiś miesiac we wnętrzu do

ZYMOL VINYL CONDITIONER - LUXURY...

a przed tym Nelsen czy jakoś tak APC :norty:

Opublikowano
Corteco dzisiaj trafiło do mnie :norty: co lepsze są z przodu wszystkie napisy jak na moim ori starym-a nie że ścierane.. :norty:

ile lat gwarancji daje corteco?

Opublikowano
czy w 320d 136km są dwa rodzaje koła pasowego? bo dziś sie zdziwiłem jak koleś który chciał mi zamówić powiedział że potrzebuje ori nr z kola bo mu wywala dwa rodzaje
Opublikowano

W 320d z tego roku powinien byc jeden.

Moze chodzilo mu o to, ze 150KM ma inne, albo 330d ma inne, albo E90 ma inne.

Tak czy siak, to nie problem jak mu podasz, co?

Opublikowano
nie widzisz ze jeden silnik ma inne oznaczenie? Ma na końcu literkę "N" Więc nie są to pewnie te same jednostki. Trochę czytaj ze zrozumieniem

Za duze masz wymagania. Czytaj, i jeszcze ze zrozumieniem? Staszek? Bez zartow...

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
mam jeszcze pytanie odnośnie kola pasowego,jeszcze nie wymieniłem ponieważ mam pewne obawy chodzi mi o to że jak na początku postu zadałem pytanie czy koło może mieć luzy czyli wał razem z podstawą koła stoi w miejscu a całą reszta ma luzy na boki okolo 2-3mm a w lewo prawo 3-4mm moze 5 tak na oko ktos mi tu napisał że nie powinno być zadnych luzów a ostatnio ktoś mi powiedział że to jest tłumik drgań i on musi miec jakiś mały luż by mógł amortyzować drgania osoba ta mówi że wymieniał nie raz już kola i wie co mówi.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ręcznie ruszając masz takie luzy? Na moim oryginalnym nie wyczułem luzu jak zmieniałem pompę wody; corteco, które czeka na montaż też jest sztywne (ale trzymając w rękach ciężko to stwierdzić). Takie mniej więcej luzy miało koło w mim drugim aucie z 1.9 jtd i zaczęło przecierać obudowę paska rozrządu a od momentu wystąpienia usterki przejechało może 30 km :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL