Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Jestem tu nowy tak samo jak w użytkowaniu BMW. Mam problem z kołem pasowym. Chciałem kupić na allegro ale rozpiętość cenowa jest od 200 do 600 zł. W czym jest różnica, że jest taka rozpiętość cenowa?

W tym, że jedne to chińskie badziewia albo podróby, które wytrzymają 2 tys. Kup koło z pewnego źródła, np. z wymienionego wyżej sklepu, bo na Allegro różnie bywa, nie patrz na pewno w ten sposób, że wysoka cena = na pewno dobra jakość, bo możesz się naciąć. No i przeczytaj ten temat to będziesz wiedział co kupić.

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
ja zamówiłem koło gates byłem u mechanika który specjalizuje sie w bmw wcześniej pracował w serwisie bmw w łodzi i za wymianę powiedział 100zl i stwierdził że koło gatesa powinno spokojnie wytrzymać a cena 350zl z nową śrubą.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pytałeś czy ma blokadę? :P cena chyba dobra, mi to zajęło 1,5h na spokojnie robiąc to pierwszy raz.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Pytałeś czy ma blokadę? :P cena chyba dobra, mi to zajęło 1,5h na spokojnie robiąc to pierwszy raz.

pytałem powiedział że mam być spokojny wie co robić wiec go uprzedziłem że bede przy wymianie i żeby nie bylo że będzie mi blokował przez hamulec czy blokowanie wału od strony skrzyni to powiedział ze wszystko ma co trzeba. jak bym miał blokade też bym to sam wymienił.

Opublikowano
W m47 i m47n nie potrzeba żadnej blokady. Wystarczy dobry klucz pneumatyczny i po sprawie...

To jak bedziesz blokowal kolo przy odkrecaniu?

Juz byl taki specjalista, ktoremu przeskoczylo przy tej czynnosci, po czym odpalil silnik.

Opublikowano

Apokalipsa... To gdzie ty pracujesz, w Focie? :mrgreen:

U mnie koło INA, ponad 40000 km i ciągle nie chce się rozpaść, co wieścili "szpece z forum" ;). A kosztowało nieco ponad połowę ceny Corteco u Maćka ;).

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
Apokalipsa... To gdzie ty pracujesz, w Focie? :mrgreen:

U mnie koło INA, ponad 40000 km i ciągle nie chce się rozpaść, co wieścili "szpece z forum" ;). A kosztowało nieco ponad połowę ceny Corteco u Maćka ;).

no tak w focie a skąd wiedziałeś?

Opublikowano

Aaa bo jak dzwonie do hurtowni za czesciami to zazwyczaj w intercars, interparts , nawet do smierdzacego polcarui to maja podobny poziom, a jak zadzwonie do foty to najpierw musze usiasc, zeby nie upasc slyszac cene, a potem zawsze zastanawiam sie kto tam upadl na glowe, i z jakiej wysokosci. I do tej pory ze wszystkim czego potrzebowalem tak wlasnie bylo. No i u mnie w koszalinie nadzialem sie dwa razy na niekompetencje pracownikow - jeden szedl w zaparte, ze on wie lepiej, drugi na bezczela podal mi cene, a na miejscu zarzadal ponad polowe wiecej.

Takze ten... ;)

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
Aaa bo jak dzwonie do hurtowni za czesciami to zazwyczaj w intercars, interparts , nawet do smierdzacego polcarui to maja podobny poziom, a jak zadzwonie do foty to najpierw musze usiasc, zeby nie upasc slyszac cene, a potem zawsze zastanawiam sie kto tam upadl na glowe, i z jakiej wysokosci. I do tej pory ze wszystkim czego potrzebowalem tak wlasnie bylo. No i u mnie w koszalinie nadzialem sie dwa razy na niekompetencje pracownikow - jeden szedl w zaparte, ze on wie lepiej, drugi na bezczela podal mi cene, a na miejscu zarzadal ponad polowe wiecej.

Takze ten... ;)

powiem ci że cena w focie jest ich największym problemem lecz po zniżkach jakicj udzielają firmom bądz mechaniką ceny robią sie atrakcyjne choć też nie zawsze a co do pracowników oddziału to różnie bywa.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

koledzy, niebawem będę wymieniał koło pasowe. Koło już mam - kupiłem Corteco.

Proszę Was o informację czy od razu wymienić paski wieloklinowe?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja wymieniałem, jakoś nie pasowały mi stare paski do nowego koła :wink: możesz najpierw ocenić ich stan, zdejmij je i zobacz czy nie są popękane.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.