Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ręcznie ruszając masz takie luzy? Na moim oryginalnym nie wyczułem luzu jak zmieniałem pompę wody; corteco, które czeka na montaż też jest sztywne (ale trzymając w rękach ciężko to stwierdzić). Takie mniej więcej luzy miało koło w mim drugim aucie z 1.9 jtd i zaczęło przecierać obudowę paska rozrządu a od momentu wystąpienia usterki przejechało może 30 km :roll:

tak recznie nawet jak paski są założone to paski ruszaja sie z kołem tak jak pisałem a wal w miejscu to wygląda tak jakby ta guma byla oberwana ale z zewnątrz nic nie widać

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Czy w wiosce masz jednego mechanika ? Jesli tak to zmien na tego z sasiedniej wioski...

Wysyłane z mojego GT-I9195 za pomocą Tapatalk 2

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ręcznie ruszając masz takie luzy? Na moim oryginalnym nie wyczułem luzu jak zmieniałem pompę wody; corteco, które czeka na montaż też jest sztywne (ale trzymając w rękach ciężko to stwierdzić). Takie mniej więcej luzy miało koło w mim drugim aucie z 1.9 jtd i zaczęło przecierać obudowę paska rozrządu a od momentu wystąpienia usterki przejechało może 30 km :roll:

tak recznie nawet jak paski są założone to paski ruszaja sie z kołem tak jak pisałem a wal w miejscu to wygląda tak jakby ta guma byla oberwana ale z zewnątrz nic nie widać

W końcu wymieniłem u siebie :mrgreen: jak jest tak jak mówisz to chyba bałbym się jeździć..u mnie wszystko było ok, po demontażu okazało się, że guma była już miękka, spokojnie można ją wcisnąć palcem, ale wibracji i luzów nie zauważyłem. Ori koło od nowości wyglądało ok, po demontażu widać na całym obwodzie małe pęknięcia, zarówno z zewnątrz jak i wewnątrz, ale bez tragedii, mimo to nie wiem czy mi się wydaje, może nie, ale silnik jakby łagodniej chodził i spokojniej gasł. Pasek firmy optibelt (czy jakoś tak :D ) i żadnego pisku przy odpalaniu i gaszeniu, ciekawe jak długo :roll: wziąłem na przekór wszystkim, którzy polecają tylko ori.

Dobrze, że udało mi się to ogarnąć przed wysłaniem blokad, bo muszę je delikatnie poprawić, wtedy będą malina :lol:

Brawo za sposób montażu wentylatora, jego demontaż zajmuje jakieś 15 s. :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Czy w wiosce masz jednego mechanika ? Jesli tak to zmien na tego z sasiedniej wioski...

Wysyłane z mojego GT-I9195 za pomocą Tapatalk 2

Stachowi auto naprawia szaman z Burkina Faso:)

JEST TYLKO JEDNA MARKA AUT:)

Rozkoduje VIN

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
I jak Stasiu 5/6 bieg, Stefan na hamulec a Zenek wyrywa śrubę? :norty:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Powodzenia :norty: podpowiem tylko, że śruba jest dokręcona z taką siłą, że złamałem przedłużkę :roll: więc jeszcze raz powodzenia jak taką siłę Zenek przyłoży na wał :lol:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Powodzenia :norty: podpowiem tylko, że śruba jest dokręcona z taką siłą, że złamałem przedłużkę :roll: więc jeszcze raz powodzenia jak taką siłę Zenek przyłoży na wał :lol:

mechanik za pewne będzie chciał odkręcać blokując zamach przez otwór w skrzyni albo klucz pneumatyczny

mówiłem mu o 5,6bieg i hamulec to mówił,żeby sobie takie coś darować bo jeszcze łańcuch rozrządu czy coś przeskoczy czy jakoś tak

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oj Stasiu Stasiu, nikt i nic Ci już nie pomoże :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

tylko sie nie utop !

http://kwajk.pl/static/post/87/0c/870cc621f9dff2fef802b3393014d379i.jpg?iact=rc&uact=3&dur=5697&page=1&start=0&ndsp=18&ved=0CEAQMygLMAs

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dobra ja mykam nad wodę :D jutro dopiero wpadnę na forum :)

A czym mykasz nad wodę? Ciągnikiem?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
czasy sie zmieniły, teraz lata się audi funkiel nówka nie smiegana, przez trzy lata od blacharza nie ruszana... :cool2:

Opublikowano
W końcu wymieniłem u siebie :mrgreen: jak jest tak jak mówisz to chyba bałbym się jeździć..u mnie wszystko było ok, po demontażu okazało się, że guma była już miękka, spokojnie można ją wcisnąć palcem, ale wibracji i luzów nie zauważyłem. Ori koło od nowości wyglądało ok, po demontażu widać na całym obwodzie małe pęknięcia, zarówno z zewnątrz jak i wewnątrz, ale bez tragedii, mimo to nie wiem czy mi się wydaje, może nie, ale silnik jakby łagodniej chodził i spokojniej gasł. Pasek firmy optibelt (czy jakoś tak :D ) i żadnego pisku przy odpalaniu i gaszeniu, ciekawe jak długo :roll: wziąłem na przekór wszystkim, którzy polecają tylko ori.

Dobrze, że udało mi się to ogarnąć przed wysłaniem blokad, bo muszę je delikatnie poprawić, wtedy będą malina :lol:

Brawo za sposób montażu wentylatora, jego demontaż zajmuje jakieś 15 s. :cool2:

a ile dałeś i gdzie kupiłeś bo ja nie jestem zdecydowany u mnie w pracy nić nie załatwie a na alledrogo są różne ceny corteco 514zl i są te same po600-800zl czy sie różnią?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W zaprzyjaźnionej hurtowni motoryzacyjnej, mimo starań nie mogli zejść do ceny allegrowej (musieliby sprzedać taniej niż kupują :mrgreen: swoją drogą ciekawe skąd to targają w takich cenach :roll: ) i zapłaciłem 580,- a do m47 nie są tańsze?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
W zaprzyjaźnionej hurtowni motoryzacyjnej, mimo starań nie mogli zejść do ceny allegrowej (musieliby sprzedać taniej niż kupują :mrgreen: swoją drogą ciekawe skąd to targają w takich cenach :roll: ) i zapłaciłem 580,- a do m47 nie są tańsze?

koleś ze sklepu za corteco chce 690zl a na alle są po 514 tak jak pisałem wiec sam nie wiem. dziś po pracy jadę do kolesi co zajmują sie tylko bmw i mają w sprzedaży części zobaczę ile powiedzą

Opublikowano
http://czescidobmw.pl/szukaj/ko%C5%82o%20pasowe.html

Polecam ten sklep z czystym sercem tak nawiasem mowiac. 553zl, towar oryginalny i super szybka wysylka.

tylko że na tej stronie są dostepne jaby dwa kola o różnych nr. OE cena 553 to za kolo o nr. 11237805696 a z e strony realoem wychodzi ze jest tylko jeden rodzaj o nr 11232247565

ok juz wiem o co chodzi m47 ma końcówke 565 czyli cena 588zl plus koszt przesyłki wyjdzie 600 to już lepiej jak 90 dołożę i mam na miejscu i w razie coś nie muszę nigdzie odsyłać

• Partnerzy klubu
Opublikowano
http://czescidobmw.pl/szukaj/ko%C5%82o%20pasowe.html

Polecam ten sklep z czystym sercem tak nawiasem mowiac. 553zl, towar oryginalny i super szybka wysylka.

tylko że na tej stronie są dostepne jaby dwa kola o różnych nr. OE cena 553 to za kolo o nr. 11237805696 a z e strony realoem wychodzi ze jest tylko jeden rodzaj o nr 11232247565

ok juz wiem o co chodzi m47 ma końcówke 565 czyli cena 588zl plus koszt przesyłki wyjdzie 600 to już lepiej jak 90 dołożę i mam na miejscu i w razie coś nie muszę nigdzie odsyłać

Myślę, że 90 zł piechotą nie chodzi, a w razie jakiejkolwiek pomyłki (jednak sprawdzenie z VIN-em prawidłowości doboru części niemal całkowicie wyklucza taką sytuację) to my pokrywamy koszty ewentualnych przesyłek zwrotnych. Różnica jest jeszcze jedna:

'Zwroty

Zgodnie z obowiązującym prawem, każdy zakupiony produkt w sklepie internetowym można zwrócić w ciągu dziesięciu dni od daty odebrania przesyłki. Czescidobmw.pl przyjmuje do zwrotu tylko produkty w oryginalnym i nieuszkodzonym opakowaniu, kompletne, nieużywane, nienoszące śladów montażu oraz z dołączonym dowodem zakupu: paragonem lub fakturą. Każde opakowanie zwracanego do czescidobmw.pl produkt należy dodatkowo zabezpieczyć przed uszkodzeniem i zniszczeniem podczas transportu poprzez owinięcie opakowania produktu papierem pakowym lub folią stretch lub zapakowanie zwracanego produktu w dodatkowe opakowanie zewnętrzne. Czescidobmw.pl nie odbiera przesyłek za pobraniem. Zwrot pieniędzy następuje po sprawdzeniu przez czescidobmw.pl stanu odesłanego przez Klienta produktu. Jedyna forma zwrotu pieniędzy za zwrócony produkt to przelew na wskazane przez Klienta konto. Do przesyłki ze zwracanym produktem należy dołączyć dane do przelewu (numer konta bankowego, imię i nazwisko). Jeśli zwrot następuje z powodu pomyłki czescidobmw.pl we właściwym doborze części zobowiązujemy się pokryć koszty przesyłek kurierskich UPS (nadanych na nasz numer klienta). Zwroty należy kierować na adres:

Auto-Części Ziółkowski

ul. Bohaterów Westerplatte 35 lokal 5

66-400 Gorzów Wlkp.'

W sklepie stacjonarnym z kolei, sprzedawca nie ma obowiązku przyjęcia zwrotu towaru.

pozdrawiam

Opublikowano

Dokladnie Macku! Tak stanowi polskie prawo. Brzmi to moze dziwnie, ale kupujacy przez internet (oczywiscie od sprawdzonego sprzedawcy) jest w duzo lepszej sytuacji niz kupujacy lokalnie.

Ustawodawcy stwierdzili, ze w tym drugim przypadku mozna "zapoznac" sie z towarem przed kupnem. Co oczywiscie w przypadku opakowan firmowych niekoniecznie jest prawda.

Opublikowano
Witam! Jestem tu nowy tak samo jak w użytkowaniu BMW. Mam problem z kołem pasowym. Chciałem kupić na allegro ale rozpiętość cenowa jest od 200 do 600 zł. W czym jest różnica, że jest taka rozpiętość cenowa?