Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Napisz do Cypisek21 pomógł kilku osoba przy zakupie, służy rada i wiedzą odnośnie e83, swoją ma naprawę dopieszczona. Diesla się nie bój trojeczka ma rację, daje większą frajdę. Poczytaj o 2.0d 177km silnik bez problemu można zrobić na 250km a słyszałem że i nawet więcej, choć ja jestem mega sceptyczny do tego motoru ze względu na rozrząd. SD fajna choć podstawa to chyba silnik 218km który ma aluminiowy blok. Nic cóż zawsze coś będzie nie tak j jakieś ale.
x3334a545255abac1e52.jpg
  • Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Kupiłem samochód taki jak chciałem tylko jest problem a mianowicie panorama dziś przy zamykaniu się zepsuła wygląda to na usterkę mech bardzo proszę o namiar na kogoś kto to naprawia najlepiej południowa strona polski :) czy może kupić używke ale kto wie ile posłuży :mad2:
Opublikowano
Standard, pewnie to co u wszystkich zerknij na temat który założyłem są tam dwa filmy jak zamknąć dach i jak zrobić żeby działał tylko jedna część.
x3334a545255abac1e52.jpg
Opublikowano

Sporo jest na temat kupna okazji z Niemiec których niema i każdy kto kupował się zgodzi. Trochę tanio jak na ten rok i super stan.

Jeśli jest serwisowana do końca to po VIN sobie sprawdzisz coś chyba za 100zl jak pamiętam. Do ceny należy doliczyć opłaty a jeśli nie będzie kombinowania z umową to przy tym roku i pojemności akcyza nie mała. Jeśli to twoje pierwsze to pocztaj o kolektorze, skrzyni biegów GM, zembatce napędu bo jeśli to cudowny egzemplarz od Helmuta i nikt nic nie robił to czekają cie spore wydatki w pierwszych mc.

x3334a545255abac1e52.jpg
Opublikowano
Witam,

A co sądzicie o tej ofercie? wygląda ciekawie...może ktoś oglądał, zna sprzedawcę? http://al

Swoje X3 szukałem kilka miesięcy. Ponieważ znam niemiecki i pracuję w półniemieckiej firmie sam sobie przyprowadziłem z Niemiec pomijając naszych handlarzy.

Takie auto jak z tego linku, w dobrym stanie kosztuje w Niemczech 9-10 tys ojro. On sprzedaje za 33 tysie, z czego jakieś 3-4 ma na górkę, więc kupił je za jakieś 7 tys eur. Nie ma bata, to auto albo coś miało, albo jest w nim jakiś większy wydatek.

Na zdjęciach wszystko cacy. Załatw ten VIN i jak po nim nie wyjdą żadne kwiatki, to potem na oględzinach trzeba je ostro przeryć. Weź pod uwagę że z akcyzą wyjdzie Cię ponad 40 tysi. Do tego dolicz 2-3 tysie na niespodzianki które wyjdą w pierwszych kilometrach eksploatacji ;-)

Opublikowano
Podejrzewam że nr VIN nie dostanie, skoro już jest obiecanka że następnego dnia.

żadnych dizli tylko Pb+LPG

R4 + turbo, V6 , R6 i V8

Opublikowano

VIN: WBAPB51080WD44922

Type code: PB51

Model: X3 3.0D (EUR)

E-F-R series: E83

Series: X

Type: All-Road

Steering: LL

Doors: 5

Engine: M57/TU

Displacement: 3.00

Power: 150 (204 hp)

Drive: ALLR

Transmission: AUT

Paint code: 475 - BLACK SAPPHIRE METALLI

Upholstery code: LGSW - LEDER AMBIENTE/S

Prod.date: 2005-03-15

S1CA SELECTION COP RELEVANT VEHICLES

S2CK BMW light alloy wheel, spider spoke 143

P7AV Comfort + Sport Package

S8SP Control unit COP

S8SW Transport protection foil

S169 EU3 exhaust emissions standard

S205 Automatic transmission

S226 Sports suspension settings

S249 Multifunction f steering wheel

S255 Sports leather steering wheel

S313 Fold-in outside mirror

S320 Deleted, model lettering

S321 Exterior parts in vehicle colour

S328 Footplate, aluminium

S346 Chrome Line exterieur

S358 Climate comfort windscreen

S386 Roof railing

S413 Luggage compartment net

S423 Floor mats, velours

S428 Warning triangle and first aid kit

S431 Interior rear-view mirror with auto dip

S439 Interior trim finishers

S441 Smoker package

S459 El. front seat adjustment w. memory

S464 Ski bag

S473 Armrest front

S481 Sports seat

S488 Lumbar support, driver and passenger

S493 Storage compartment package

S494 Seat heating driver/passenger

S502 Headlight cleaning system

S508 Park Distance Control (PDC)

S520 Fog lights

S521 Rain sensor

S522 Xenon Light

S524 Adaptive Headlights

S534 Automatic air conditioning

S548 Kilometre speedo

S550 On-board computer

S609 Navigation system, Professional

S677 HiFi system Professional DSP

S760 High gloss shadow line

S761 Individual sunshade glazing

S775 Headlining anthracite

S785 White direction indicator lights

L801 NATIONAL VERSION GERMANY

S840 High speed synchronisation

S851 Language version German

S863 Dealer List Europe

S879 Operating instructions German

Opublikowano

wyposażenie to było ujęte w ogłoszeniu

a historia serwisowa , przebieg , jakieś szkody ?

żadnych dizli tylko Pb+LPG

R4 + turbo, V6 , R6 i V8

Opublikowano
No tak już wałek data produkcji 03.2005 a miało być 2006. Sprawdzisz VIN tzn historie serwisowa na bmw check 100zl tylko się dowiedz czy wogole była serwisowana w ASO bo inaczej szkoda kasy. Tak jak było już wcześniej napisane. To matematyka, za takie auto za mało kasy, chyba że coś jej jest Helmut sprzedał taniej bo z bolączką, Polak sprzedaje jako igła... Jedź sprawdź bo Ci spokoju nie da że życiową szansę odpuściłeś. Tak serio warto zobaczyć będziesz bogatszy w doświadczenia, przy kolejnych oględzinach
x3334a545255abac1e52.jpg
Opublikowano
auta nie widzialem osobiscie ale skoro na poczatku pojawiaja sie watpliwosci to nie bede sobie zawracac glowy. szukam dalej. za wszelkie rady i uwagi dziekuje Wszystkim:)
Opublikowano
Zależy jak masz daleko, może warto zobaczyć żeby mieć później porównanie. Tutaj każdy coś Ci znajdzie że jest jaki minus czy mankament. Już nie raz mówiłem że to nie są nowe auta 10-12 letnie takie auto zawsze będzie miało jakiś mankament coś trzeba będzie dołożyć także nie zniechęcaj się. Nie znajdziesz 3.0d z 2006 roku za 33tys zł w dobrym stanie. Kwestia ile chcesz dołożyć później i czy będzie w co dokładać. Może starsza w lepszym stanie.
x3334a545255abac1e52.jpg
Opublikowano
Ta X3 wpadła mi w oko przez przypadek...zdecydowanie rozgladam sie za 530d po lifcie w automacie ale ciezko znalezc cos w miare przyzwoitego do kwoty 40tys.
Opublikowano
Dlatego sie nie podpalam i szukam...czasami przez przypadek mozna trafic cos ogarnietego. Znam osobiscie takie przypadki:)
Opublikowano
Witam wszystkich ;)

Również rozglądam się za X3 tylko w benzynie. 2dni temu pojawiła sie fajna aukcja, mam stosunkowo nie daleko 200km, możecie coś podpowiedzieć na podstawie zdjęć.

http://allegro.pl/bmw-x3-2-5i-192km-m-pakiet-jedyna-ze-szwajcarii-i6835525303.html

Tiaaaa.... Radom i "szwajcarskie" blachy... :)

--

Pozdrawiam,

deebee (Darek)

Opublikowano
Witam wszystkich ;)

Również rozglądam się za X3 tylko w benzynie. 2dni temu pojawiła sie fajna aukcja, mam stosunkowo nie daleko 200km, możecie coś podpowiedzieć na podstawie zdjęć.

http://allegro.pl/bmw-x3-2-5i-192km-m-pakiet-jedyna-ze-szwajcarii-i6835525303.html

Tiaaaa.... Radom i "szwajcarskie" blachy... :)

Możesz rozwinąć odpowiedź ?

Wiem że jest troche tych handlarzy w radomiu, ogladam juz od jakiegos czasu aukcje...