Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bo i nie wymaga wkładu przynajmniej takie założenia tego nie wykluczaja ... to że niedomaga amortyzator nie znaczy ze jest poniżej granicy analogicznie to ze opony są całoroczne nie znaczy ze trzeba kupić letnie ... nikt nie napisał ze amortyzator zarwany a opony to sliki... idąc ta droga można by stwierdzić że jest też ubezpieczony na cały rok i ma wykupiony karnet na tankowanie 300 litrów z góry ... błagam was dlaczego kupujący nie potrafi się racjonalnie postawić z drugiej strony lady ? Który z was przed sprzedażą wymienia amorki i opony ..... co tu gadać....takie inwestycje to norma i ja osobiście mam takich kupujących w .....
  • Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
oczywiście nie powiedziane jest ze tak się kupić nie da ... bo jak wcześniej wspominałem swoje mógłbym sprzedać ale obecnie mam wszystko zrobione na nowki i jeśli miałbym myśleć o sprzedaży to za wszystko bym doliczył ..... co podniosło by cenę pewnie razy dwa twoje targowanie ;) co więcej musiało by mnie coś martwić na zapas bo mimo ze na paliłem sie na nowe auto to z rozsądku nie sprzedaje obecnego - zwyczajnie jest za dobre ... i mam pewność że pola tam spokojny rok a potem ? Potem to na pewno kupię nowe opony amorki tarcze klocki wyczyszcze Klime namocze skórę wazelina wymienię żarówki strzele polerke lakieru zbieżność , konserwacje podwozia nowy olej do skrzyni i mostow i ? i sprzedam ;) bo mam dobre serce ha ha ha
Opublikowano

No i Panowie stało się. Kupiłem tą Bunie z Łodzi - VIN WG35639 :) Okazuje się, że jednak troszkę rzeczy jest do zrobienia:) Ale sprzedający urwał dość sporo z sumy - mam nadzieje, że mi się uda wszystko w tych pieniądzach zrobić. Amortyzatora nie słychać podczas jazdy ale na diagnostyce pokazuje 60%.

Trzeba:

- wymienić opony

- kupić żarówkę - marker ring (tak to się chyba fachowo nazywa:) ) - nie świeci jeden ring, świeci kontrolka światła z wykrzyknikiem, chyba na pozycji 0 lampa wchodzi w tryb awaryjny i zamiast ringów świeci kierunkowskaz, mijania

- podobno tylko wymienić świece, dziś to sprawdzę - świeci się kontrolka świec

- no i niby pompa wspomagania była wymieniana na używkę ale strasznie szerędzi:) pewnie trzeba będzie wymienić.

- oczywiście bieżąca obsługa płyny i filtry

- tarcze i klocki komplet

W tej wersji nie ma skrzynki rozdzielczej tylko stały napęd na 4 koła? Myślałem, że BMW we wszystkich modelach montuje Webasto a tutaj ni ma:(

Gości na to urwał równe 4k. Dziś sprawdzę mu INPĄ główkę i zobaczymy co mi jeszcze powie. Samochodzik w środku praktycznie w ogóle nie zniszczony. Skóry nie poprzecierane itp itd. Mechanicznie też wydaje się ok. Silnik ciągnie a skrzynia nie szarpie.

Opublikowano

Jaki stały napęd?Brak skrzynki?Skąd Ty bierzesz te głupoty kolego???

No raczej sporo masz do zrobienia w niej z tego ideału :):)

Ty nie byłeś z nią na żadnej diagnostyce?

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

to nie są głupoty kolego tylko najzwyklejsze pytania. chyba po to jest ten dział prawda. wiem wiem...zaraz powiesz znajdź se pan w google...

do rzeczy...raz piszą 3.0d a raz 3.0d xDrive. te same pojemności, te same moce. Różnica jest tylko w tym, że 3.0d xDrive jest od 2008 roku ( tak piszą np. przy ogłoszeniach na allegro). Więc skoro moja X3 jest z 2007 roku i jest bez xDrive to na jakiej zasadzie działa ten napęd? i tylko o to mi chodziło...nie ma co z ludzi głupków robić.

Na diagnostyce byłem ale bez kompa. Zawieszenie sprawdzone, silnik suchy, nie myty, posiadający normalne ślady użytkowania. Mokro tylko od strony wspomagania bo pompa ponoć lała i dlatego została wymieniona. W trasie silnik ciągnie, biegi zmienia bez zastrzeżeń.

Chce się wybrać jeszcze raz na diagnostykę, tym razem do BMW żeby mi jasno określili co jest do roboty a co nie.

Nie przesadzaj, że 8 letni samochód będzie chodził idealnie. Przecież chłop jak wiedział, że sprzedaje do nie dokładał do niej...to nie Caritas Polska.

Opublikowano

ludzie już sie flaki przewracają każdy x to xdrive opony całoroczne przecież na takich wychodzi z salonu nie słuchaj człowieku więcej tych rad po prostu jedz pooglądaj jak sie zdecydujesz to kup bo jak jeszcze

poczytasz to już całkiem bedziesz sie czuł coraz bardziej ogłupiały a i tak wszystkiego nie sprawdzisz

Opublikowano

Dobra...to wyjaśnię jasno mimo ze opisywane było tyle razy ze szok.X drive jest w X3 i te nowe maja to samo.Delikatnie tylko skrzynka zmieniona i tyle.Aaa... sprzedawcy to nawet nie wiedzą co i jak i pisze ze ta ma :duh: :duh: :duh: :duh: a inna moze nie i wprowadzają w błąd.Oczywiscie iz ten dział jest od tego aby rozwiać wątpliwości ale to pytanie jest tak często zadawane że napraw4e...google jak nie masz czasu na forum szukać :cool2: TWOJA MA XDRIVE i tak to działa :cool2:

Ja wiem,ze cudów nie ma a widziałeś info o tym w ogłoszeniu ??? Przez telefon powiedział ?? O to mi chodziło :cool2: :cool2:

Opublikowano

i tak nie mogę znaleźć dokładnego wyjaśnienia między tymi X-Driveami :lol:

O jakie info o tym ogłoszeniu ci chodzi? Nic nie widziałem.

Przez telefon gościu powiedział prawie o wszystkim. O bitym boku, o starych całorocznych oponach, o amortyzatorze. Zapomniał tylko o tej pompie, świecy i żarówce w ringach...:)

• Moderatorzy
Opublikowano
Kupiłeś, więc pisz tam gdzie tego miejsce!!
Opublikowano
Na start masz do kupienia nowe opony bo te którymi się chwali w ogloszeniu nadają się do przyczepki lub taczki ... reszta standard ... idealne ;)
Opublikowano
Na start masz do kupienia nowe opony bo te którymi się chwali w ogloszeniu nadają się do przyczepki lub taczki ... reszta standard ... idealne ;)

Bez przesady..

Na pewno lepsze będą 2-4 letnie opony Hancook niz markowe 10 letnie lub starsze..

Opublikowano

Na pewno lepsze będą 2-4 letnie opony Hancook .

Taaa..moze i tak tylko ile na nich przejechał właściciel obecny :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Moze już i tak są do wymiany.Fotki tak ładnie zrobił,ze za bardzo nie widac ale jak znam życie to są do wymiany

Opublikowano
Dzień dobry. Bardzo proszę doświadczonych użytkowników o info. mianowicie: X3: produkacja marzec 2010, diesel 2,0 177kM, automat, bezkolizyjny, I właściciel , zakupiony i jeżdzony w Polsce. Przy (zapewne ryzykownym) założeniu, że auto było rozsądnie eksploatowane i przebieg jest autentyczny 110 000 km. Czy są jakieś powszechnie znane użytkownikom usterki z którymi muszę się liczyć przez najblizsze 50 000 km , chodzi mi o istotne/ newragiczne elementy typu: turbina, elementy rozrządu, skrzyni biegów, amortyzatory itp. Pozdrawiam
Opublikowano

Poza okresowymi wymianami co się normalnie wymienia to powinieneś ładnie śmigać przez te najbliższe 50tys.

Ewentualnie jak będziesz robił tylko małe odcinki jazdy mogą Ci się mogą przytkać katalizatory co trochę zamuli.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
BMWe83, masz rację , napisałem trochę na skróty.

..........................................................................................

Opublikowano

Brak fotki z przodu zderzaka od strony pasażera , jak tylko to sprzęgło jest do zrobienia i masz zaufanych specjalistów na zawołanie to można brać.

Inna sprawa to jest odpowiedni dział do oceny aut z ogłoszenia.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przecież ten przebieg to fikcja :):)

Przepraszam....musiałem:):)

jak nasz polski rynek aut ;)

a tak poważnie - jest coś konkretnego na zdjęciach co pokazuje iż przebieg jest dużo większy?