Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Malowany przedni zderzak w aukcji jest napisane że lakier oryginalny - Zonk ! ale to by uszło bo to niemal norma gorsze jest to ze odcienie lewego i prawego kielicha się różnią ale może to tak światło pada ... no i myty pod maską - kwestia tylko po co ? może żeby zmyć wycieki ? i kto sprzedaje dobre auto po roku użytkowania inwestując w nowe opony itd ? Podpada... i jak pierwszy wlasciciel ? Auto sprowadzone i latana w polsce wiec conajmniej bylo 2 wlascicieli ... niby z niemiec a potem z Belgii , mógłby się zdecydować .. poza tym fajne auto i przebieg chyba ok tylko jak dla mnie kolor srebrny lipa ;) daj nr win i załatw polskie rejestracje auta i datę pierwszej rejestracji za granicą ;)
Opublikowano

WBAPD91040WG38142 nr. Rejestr. DLW 69VC.

daty pierwszej rejestracji nie mam.

gość mówi ze wszystko działa super...no ale to oczywiste. Sprzedaje bo chce coś nowszego kupić. Tez mi się to podejrzane wydaje. Sprowadzone przez jego kolegę...

• Moderatorzy
Opublikowano
Zderzaki w oryginale były czarne.
Opublikowano
Nie . Krukowi pewnie chodzi o listwy na zderzakach i są takie jak powinny być generalnie według winu się zgadza .. auto na rynek francuski wiec pewnie jak pisze - Belgia pozostaje sprawdzić ten przód ... bo podpada zerknij pod auto na plastiki z którego są roku , lampy itd ... sprawdź amor ki z przodu powinny być oryginały przy tym przebiegu
  • Moderatorzy
Opublikowano

Sorry coś pokręciłem :)

Jeśli sam sprowadzał z Belgii to ma CarPass, zapytaj o to.

Opublikowano

Rozmawiałem z właścicielem i:

- kielichy na pewno mają ten sam kolor - złudzenie optyczne. Się okaże na oględzinach ewentualnie

- nad prawą lampą była podobno jakaś mała zapraweczka robiona na masce. Tylko miernikiem lakieru to widać

- silnik nie był myty. Osłony delikatnie szmatką ale na silniku widać normalne użytkowanie

- gościu nie ma pojęcia co to carPass:) - ma tylko książkę serwisową

- i najciekawsze. Belgia podobnie nie rozsyła do Niemiec ani Polski danych serwisowych. Właściciel wysłał mi tylko zdjęcie pulpitu komputera z mejlem i rozkodowanym kluczykiem ( lista zawierająca datę, godzinę i odnotowany przebieg). Nie wiem co o tym myśleć. Poprosiłem, żeby wysłał mi zdjęcie jednej strony książki serwisowej z pieczątką, można by spróbować do nich mejla napisać z prośbą o potwierdzenie. Co o tym myślicie? Możliwe, żeby Belgowie nie rozsyłali takich informacji?

Korzystał ktoś kiedyś z tej usługi? Warto?

http://www.bmw-check.com/

Jednak ma carPass tylko nie wiedział, że o to chodzi. Zrobił zdjęcie wszystkich dokumentów i na jednym zauważyłem dokument. Tylko później wyśle dokładne zdjęcie

Opublikowano

Belgia kolego jak najbardziej potwierdzi ksiązke serwisowa jeśli jest autentyczna.Skąd się biorą te nieprawdziwe informacje :duh: :duh: :duh:

Piszesz @ do serwisu z KS i bez problemu dostajesz zwrot :cool2: :cool2:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Wystarczy wysłać mejla na adres serwisu z nr. VIN czy trzeba coś więcej? Skan książki serwisowej itp?
Opublikowano
Najlepiej ze skanem ks a ten link to oferta kolegi z forum a czy warto ?? Kwestia czy chce ci się po serwisach w Polsce dzwonić :cool2: czy tez wolisz mieć wszystko od ręki
Opublikowano
Chyba coś jednak podawać nie chcą bo przez cały dzień nikt nic nie odpisał:) Napisałem po francusku z google translatora:)
Opublikowano
Hahaha....no a już po angielsku nie mogłeś jak francuskiego nie znasz ??? Ech kolego...nie wiem czy zrozumieją z translatora :mrgreen: :mrgreen:
Opublikowano
Po angielsku napisałem tylko pytanie czy doszła moja wiadomość - jak długo nie odpisywali:)
Opublikowano
No to poczekaj spokojnie.Podałeś już tyle linków do x-ów przez ostatnie dni,ze jak chwilę poczekasz to się nic nie stanie :cool2:
Opublikowano

Nad tym pierwszym się zastanawiałem (tym bardziej, że najbliżej mnie), ale podejrzany przebieg jest. Dzwoniłem nawet do salonu wybadać sprawę. Za dużo zdradzić nie chcieli ale dali mi do zrozumienia ze takiego przebiegu na pewno nie ma:) Podobno były częste odczyty z kluczyka. Tego drugiego nie biorę pod uwagę bo to 2.0:) już postanowione że musi być 3.0;)

Generalnie w czwartek się wybierałem zobaczyć tą z Belgi i przy okazji trochę odbić i nadrobić i odwiedzić tą ślicznotkę:

http://otomoto.pl/bmw-x3-3-0d-4x4-skora-climatronic-C36201553.html

Tylko nie wiem czy jest sens jechać jak mi nie dadzą odpowiedzi z Belgi z salonu. Jasna ciasna sam już nie wiem i się wk....am......

A żeby było fajniej dziś sprzedałem swoje e46 i zostałem bez auta:)

Sfinks ty jesteś z Łodzi...znasz tą panią: http://allegro.pl/bmw-x3-2007-rok-po-liftingu-xdrive-full-opcja-i5223198268.html?

Opublikowano

Bite lewe drzwi i nadkole. Bez zderzaka i maski. Jeden amortyzator nie domaga i jest na oponach calorocznych:)

Dziś pomimo km jadę go obejrzeć. No ale tak:

- nowe opony 2000 zł

- nowe amorki przód 1000 zł

Ciekawe czy gość zejdzie tyle z ceny

Opublikowano

nooooooo pewnie !! oczywiście że tak !! nie ma mowy żeby nie opuścił !! dobre opono to nawet 2500 zl licz i amorki najlepiej oryginalne więc z 2000 zł targuj się o 4500 taniej bo wiesz trzeba będzie kupić i dolicz jeszcze wymianę płynów ewentualne polerowanie lakieru pranie tapicerki i drugi zestaw opon na zimę wymianę żarówek bo te się pewnie tez zaraz przepalą, i niech da gwarancje na 3 lata albo 60 000 , powiedz że dajesz 7000 zł mniej :))))))))))

... ehhhhh pogonił bym psami takich negocjatorów, w aukcji napisane wyraźnie " UŻYWANE" chcesz nowe amorki i opony ? -----> SALON BMW :mad2:

tylko szykuj nie 48 000 a jakieś 230 000 za podobną wersje ;]]

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jest napisane w ogłoszeniu "Nie wymaga żadnego wkładu finansowego." a tu:

Jeden amortyzator nie domaga i jest na oponach calorocznych:)

czyli jak? nie wymaga czy wymaga?

nie obniży ceny czy może obniży?

Opublikowano

tylko szykuj nie 48 000 a jakieś 230 000 za podobną wersje ;]]

E tam.....są zdecydowanie tańsze :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: no ale faktycznie to optymizm zakładać iż ktoś na to opuści i to tyle :mad2: :mad2: