Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czemu więcej niż planuje wydać? myślę, że powinno się zamknąć w okolicy 50tys. może 51:)
  • Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

O.K.

.... wlasnie rozmawialem telefonicznie z " wlascicielem "

Autko z francji ( sprowadzone ) i zarejestrowane w niemczech , nowy TÜV ( techniczny stan podobno o.k. )

Kolego zobacz sobie na mapie gdzie autko jest do odebrania ( na koncu niemiec , przy granicy francuskiej ) 1250km od Krakowa :D

WBAPD91050WG43334

S240A Lenkrad Leder Airbag Leather steering wheel

S473A Armlehne vorne Armrest front

S548A Kilometertacho Kilometer-calibrated speedometer

Code Sonderausstattung Optional Equipment

S1CAA Selektion COP relevanter Fahrzeuge Selection of COP relevant vehicles

S1CBA CO2 Umfang CO2 package

S205A Automatikgetriebe Automatic transmission

S249A Multifunktion für Lenkrad Multifunction f steering wheel

S2BDA BMW LM Rad Doppelspeiche 112 BMW LA wheel/double spoke 112

S2PAA Radschraubensicherung Lug bolt retainer

S328A Trittbrett Aluminium Footplate, aluminum

S346A Chrome Line Exterieur Chrome Line exterieur

S386A Dachreling Roof railing

S413A Gepäckraumtrennnetz Trunk room net

S428A Warndreieck und Verbandstasche Warning triangle and first aid kit

S430A Innen-/Aussensp. mit Abblendautomatik Interior/outside mirror with auto dip

S431A Innenspiegel automatisch abblendend Interior mirror with automatic-dip

S441A Raucherpaket Smoker package

S464A Skisack Ski bag

S493A Ablagenpaket Storage compartment package

S4BPA Edelholzausführung Pappelmaser hell Fine-wood trim poplar grain light

S508A Park Distance Control (PDC) Park Distance Control (PDC)

S521A Regensensor Rain sensor

S534A Klimaautomatik Automatic air conditioning

S563A Lichtpaket Light package

S609A Navigationssystem Professional Navigation system Professional

S644A Vorbereitung Handy m. Bluetooth Preparation f mobile phone w Bluetooth

S692A CD-Wechsler I-Bus Vorbereitung Preparation, BMW 6-CD changer I-bus

P7ATA Paket Advantage + Comfort Advantage + Comfort Package

S845A Akustische Gurtwarnung Acoustic belt warning

S854A Sprachversion französisch Language version French

S863A Händlerverzeichnis Europa Retailer Directory Europe

S881A Bordliteratur französisch On-board vehicle literature French

S8SPA Steuerung COP Control unit COP

na zakonczenie musze dodac ze obecny wlasciciel mowi po niemiecku z b. mocnym akcentem rosyjskim ( to oczywiscie nie musi o niczym swiadczyc :) )

Edytowane przez Zafi
Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano

po 1 TK nie napisałem że złodziej tylko że śmiesznie brzmi.

Co do sprowadzania z DE to kolega LUSTEK chyba nie do końca czyta co odpisują ...

zakup to jedno potem dolicz 18,6 % akcyzy więc np 10500 euro to masz jakieś 8000 zł akcyzy :) a ty się dopytujesz o 160 zł w US ... martw się AKCYZĄ ! A jak policzysz koszt zakupu koszt akcyzy koszt importu/ paliwa/tablic lub lawety rejestracji w Polsce tłumaczeń dok. itd itd to już grubo przekroczy 50 000 więc musisz szukać w innej cenie ...

Teraz masz mniej więcej pojęcie co za otoszroto wystawione są na alledrogo skoro jest taniej niż w DE , LUX itp a taki handlarz jeszcze musi zarobić :)))))

Opublikowano (edytowane)

Elerro oki ;)

Oglądał może ktoś to auto? Wg. mnie cos podejrzanie tanio... w sobote myślę ze pojadę zobaczyć z czystej ciekawości bo bede w okolicy, jednakże mam kilku znajomych co kupilo auta w Mrągowie i niestety albo okazalo sie ze byly mocno rozbite albo przerobione z Anglika.

http://otomoto.pl/C36379637.html

Edytowane przez _TK_
Opublikowano

Haha....No właśnie autor nie czyta nic i pewnie policzył przy tym aucie ze jak pojedzie to jeszcze z 1000 eu wytarguje i będzie super:):)

Jest kolega z Kielc który X-ani handluje czasami to zapytaj go o ceny :):)Wyjaśni się wszystko zresztą jak kolega wyżej napisał co polacy sprzedają.Zawsze lub prawie zawsze jest coś nie tak o czym w opisie nie wspomnieli.

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Euro - 4,07116915

Samochód - 10500xeuro = ok 42 800 zł

Tablice na 5 dni + ubezpieczenie - ok.150 euro = 600 zł - powrót na kołach. Nie trzeba lawety

Cło 18,5% - 42 800 x 0,185 = ok 7 900 zł

Tłumaczenia - 100 zł

Stacja diagnostyczna (jeżeli będzie w ogóle potrzebna bo czasem respektują niemieckie) - 160 zł

Recykling - 500 zł

Nowe tablice - 250 zł

SUMA 52 300 zł

Wiadomo że cenę nawet z Niemcem trzeba targować..myślę, że od ceny można urwać spokojnie 250 euro. W umowie też nie trzeba pisać 10 500. Paliwa i drugiego kierowcy nie liczę..bo po prostu nie jest to dla mnie kosztem:)

Podsumowując 52 300 to najgorszy wariant ( nie liczę oczywiście usterki podczas powrotu lub wypadku ). W rzeczywistości może wyjść koło 51 tyś.

Więc wcale nie tak dużo nadwyręży to mój budżet. No chyba że coś pominąłem w opłatach.

Opublikowano

Jak by ktos przypadkiem chcial ogladac tą x3 to przy okazji widzialem ja co prawda przez kilka min ale w aucie mam zawsze miernik lakieru takze cala malowana, lewe prawe drzwi szpachla tak samo tylny blotnik, srodek calkiem ladny, czarna podsufitka, skóra nie poniszczona... no ale cena chyba najniższa w PL.... Tylko to tak jak mowilem na szybkiego bylo...

http://otomoto.pl/C35925039.html

Opublikowano

Hahaha...cena mnie zabiła :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: To chyba jej całej nie było i całkowicie naprawiali :cool2: :cool2: :cool2: Gdzie sens i logika :duh: :duh: :duh:I jeszcze pewnie anglik .............

Lustek..może kosztem nie jest ale taki wyjazd to nie 100 pln i dojdzie ci za dwa auta ze 2000 także mało nie jest :cool2: :cool2: Poza tym chyba warto jechac na sprawdzenie jej gdzieś na miejscu czyli kolejny koszt no chyba,ze nie sprawdzasz wcale i w ciemno kupujesz :cool2: :cool2:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Podsumowując 52 300 to najgorszy wariant ( nie liczę oczywiście usterki podczas powrotu lub wypadku ). W rzeczywistości może wyjść koło 51 tyś.

Więc wcale nie tak dużo nadwyręży to mój budżet. No chyba że coś pominąłem w opłatach.

pominąłeś ! najważniejsze :) najgorszy wariant ? to jest najlepszy wariant bo po 1 nie licz ze 1 auto będzie tym które kupisz ;] po 2 rozumiem że cała wycieczka odbywa się bez jedzenia, spania i na wodę ?? że do celu się teleportujesz a potem wrócisz na wodę i wszystko w dwie trzy godzinki ??

Opublikowano
Hahaha...cena mnie zabiła :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: To chyba jej całej nie było i całkowicie naprawiali :cool2: :cool2: :cool2: Gdzie sens i logika :duh: :duh: :duh:I jeszcze pewnie ..........:

Przodem byl dziabniety i to widac golym okiem. Malo tego podobno pierwszy wlasciciel w PL a na szybie dwie naklejki legalizacyjne :) Bylem tam czystym przypadkiem a ze komis jest przy glownej trasie to zajechalem wtedy mieli jeszcze cene o 600zl niższą :) Jedyne co to srodek ładny ale pewnie tak jak mowisz bo nowy :) Co ciekawe w tym komisie inne auta tez maja bardzo tanio w porównaniu do innych :/ aaaa no i nie sprawdzilem slupkow i dachu :D

Opublikowano (edytowane)

Ponoć ja nie czytam...a się okazuje, że nie tylko:)

Pisałem, że paliwo, drugi kierowca i ogólnie koszty transportu nie są dla mnie kosztem. Tak po prostu bez wchodzenia w szczegóły:) Tego w ogóle nie biorę pod uwagę. Jeżeli tak to sobie chcesz traktować to owszem...mogę się tam teleportować i później wrócić

Edytowane przez Lustek
Opublikowano

Jak ktoś chce sobie zrobić tz wycieczkę handlową do Niemiec zamiast leżeć bezczynnie na plaży to bywają przewodnicy handlowi do Niemiec po zakup auta. Można sprawdzić w googlach

https://www.google.ca/webhp?sourceid=chrome-instant&rlz=1C1CHFX_frCA561CA561&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=wyjazd%20do%20niemiec%20po%20auto

Można sie domyślać że tz przewodnik jedzie do swoich miejsc i dostaje parę € cichej prowizji od sprzedającego ale przynajmniej ma oblatane wszystkie formalności.

Tureccy handlarze często sprowadzają trefne auta z Włoch aby to opchnąć przybyszom ze wschodu co to nie powrócą z reklamacjami.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Zapytam swojej księgowej jaki mi podatek naliczy jak bym sprzedał swoje ;) dołożę i kupię f25 chociaż coraz bardzej chodzi mi po głowie f10 tak przy okazji ktoś ma jakieś doświadczenia z jednym lub drugim ?
  • Moderatorzy
Opublikowano

Ja miałem F10 i mam F25

Zależy co kto woli, ja jestem zwolennikiem limuzyn więc wolę F10 w której jest bardziej komfortowo i ciszej.

Chociaż po E83 F25 to bajka :)

Opublikowano

Czy w modelu po lifcie 2.0 halogeny w przednim zderzaku zawsze delikatnie odstaja do środka? Czy może jest to wynik źle założonego zderzaka i powinno wszystko ładnie pasować?

Czy ktoś może pomóc w rozkodowaniu i przetłumaczeniu vin'u? WJ44395. autko fajne, podobno były robione tylko drzwi kierowcy ale kto ci tam wie:) te halogeny mnie zastanawiaja I wyplakowana pokrywa od plynu do spryskiwaczy i czegos po prawej stronie:) przebieg 193 tys. ale nie potwierdzony. Nie chcieli mi w aso powiedzieć. Za to ponoć się nie kwalifikuje do wymiany rozrządu? Możliwe to?przecież to n47d20a.

Opublikowano

Dokładniej ....

w jakich okolicach szukasz auta bo u mnie w mieście widziałem ze gosc lata z kartka w szybie sprzedam ... Srebrny 2.0 ale nie ma na allegro i próbuje chyba sprzedać lokalnie .....

a po rozmowie z księgowa stwierdzam że mogę sprzedać swoje ... ;) ale wiesz 3.0 automat ...wszystkie filtry dwa razy w ciągu roku wymieniane ... nowka akumulator ... nówka opony. .. termostat....świece i inne pierdoły do tego pełne rachunki i przebieg bez ściemy ... 200 000 z groszem i generalnie mogę sprzedać ale nie interesuje mnie nic poniżej 52 000 . . . I z góry mowie w d..pie mam negocjacje ... prawy tylny róg kolo lampy naprawianie i malowany ... ale oczywiście w bmw Luksemburg i to do sprawdzenia w serwisie ... ogólnie kilka poprawek było gdzie nie gdzie robione bo sprawdzałem miernikiem ale auto nie bite wszysto 100 % sprawne wszystkie plastiki, zderzaki, lampy i całe podwozie z data produkcji auta to samo srodek auta ... korekcja wtryskow jak prosto z salonu ... chociaż ... nie jednak nie nie sprzedaje za dobre auto ;) sprzedam w przyszłym roku jak nie znajdziesz do tej pory to wal śmiało ;) mogę spisać numer z tego srebrnego jeśli cię interesuje ;)

Opublikowano

Tak jak pisałem, szukam czegoś do 50k. rocznik 2007/2008 automat. reszta to dodatki...im więcej tym lepiej. jak się okaże że mechanicznie sprawny to wystarcza podgrzewane fotele i nawigacja:)

Ten samochód co podałem to od lokalnego handlarza. Daleki znajomy rodziny od strony żony:) tesciu sobie go chwali...2 samochody kupił i się nie zawiódł. Siostra żony tez i zadowolona. Ja jakoś nie mam takiego dużego zaufania. Wole być podejzliwy.

Samochód ogladalem jak był dosłownie 30 minut po przyjeździe. Pierwsze wrażenia ok poza tymi o opisem wyżej. Kawałek się przejechałem (bo bez blach) i z tego co zauważyłem:

-PDC po wrzuceniu wstecznego wariuje...tzn pika co jakiś czas przez jakąś chwile nawet jak się jedzie do przodu:) walniety czujnik?uszkodzona skrzynia?za duża warstwa lakieru na czujniku?

-mogło mi się wydawać ale chyba czułem delikatne szarpanie przy zmianie biegów. Dodam że jechałem stromo pod górkę przy mocno wciśniętym gazie. Po świętach pojezdze jeszcze trochę i sprawdzę.

-na pewno przejdę się jeszcze jedna sztuka żeby ocenić i porównać. te 177 km nie robi szału. ...

Ponadto samochód na zimowkach z 2011 roku. Akumulator ori bmw. Tak więc jedno i drugie odrazu do zmiany...

Autko tez ma przerobione webasto do włączania w zaplanowanym czasie

gościu chce za nią 45 k. Bedze na pewno dana jeszcze do czyszczenia i mechanika. drzwi widać ze były robione i chyba do poprawki będą. Nie wiem co z tym przodeim...

ktoś wie dokładnie co znaczą i wnoszą poniższe pakiety wyposażenia?

- co2 package

-climate comfort windscreem - ZIELONY PASEK NA SZYBIE

-trunku room net - SIATKA W BAGAŻNIKU

-armrest front - OK TO JUŻ WIEM, PODLOKIETNIK

-adaptive attachment system - SYSTEM MOCOWAŃ W BAGAŻNIKU

-comfort plus package

Zastanawiam się tylko czemu auto z Niemiec, ponoć jeden właściciel a po Vin wychodzi ze złożony z Graz - Austria

Opublikowano
Austria bo tam są robione e83 tzn były robione ;) co do pdc może być walniete ale to na kompie wyskoczy który czujnik ... podepnij kompa i sprawdź wszystkie błędy ... a pdc jest też z przodu ? Auto jest na jakiejś aukcji ? Mówiłem ze 2.0 to lipa w tym aucie i sam juz to zauważyłeś ... za 50 znajdziesz 3.0 niewiele więcej pali a zupełnie inne auto ;) daruj sobie te 2 litrówki w e 83
Opublikowano

PDC tez jest z przodu.

autko jeszcze nigdzie nie wystawione. Ma być wysprzatane i oddane do mechanika. Może wtedy zrobią to PDC.

No marzy mi się 3 litry ale przez ta akcyzę ciężko coś znaleźć. szukam czegoś raczej na miejscu ewentualnie o województwach ościennych.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przejedz się 3.0, pierwszym lepszym, tak żebyś miał porównanie.

Ewentualnie ja za tydzień będę w małopolskim, ale za myslenicami

Opublikowano
Nie znam auta ale po fotkach na moje oko podpada mi : klapa, lewy slupek,prawy tylny rog, ksenony wypalone i opony do wymiany kierownica chyba byla wymieniana i przebieg dolicz z 50 000 fotel zajechany a galka zmiany biego wypolerowana jak psa jaja pewnie latal male odcinki po miescie :) jesli reszta jest ok i cena ci pasuje to spoko ... kwestia tego slupka ... sprawdz bo wiesz z fotek to niewiele lepiej jak z fusów ....