Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Udało się dzięki forum kupić ciekawy egzemplarz. Oczywiście, co fajne odbyło się to tak jak miałem nadzieję, czyli sprzedający zareagował na mój post o chęci kupna. Najbliższe tygodnie czy miesiące odpowiedzą na pytanie czy to był dobry zakup i wybór ale jestem dobrej myśli. Dziękuję za dotychczasowe podpowiedzi i sugestie... 7a4214523cb0ec69810c23061b9876c8.jpg
x3334a545255abac1e52.jpg
  • Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No to teraz oblać furę i gaz do dechy.

Powodzenia

żadnych dizli tylko Pb+LPG

R4 + turbo, V6 , R6 i V8

Opublikowano
Udało się dzięki forum kupić ciekawy egzemplarz. Oczywiście, co fajne odbyło się to tak jak miałem nadzieję, czyli sprzedający zareagował na mój post o chęci kupna. Najbliższe tygodnie czy miesiące odpowiedzą na pytanie czy to był dobry zakup i wybór ale jestem dobrej myśli. Dziękuję za dotychczasowe podpowiedzi i sugestie... 7a4214523cb0ec69810c23061b9876c8.jpg

Powiedz coś więcej, jaki silnik, wyposażenie itp. !

Opublikowano

Wersja jak chciałem czyli pełna vin WB42866 do tego 3.0D w automacie. Rocznik taki jak nie chciałem czyli 2004. Rekompensuje stan, tak jak pisaliśmy. W takich pojazdach ważniejszy jest stan niż rocznik. Auto z polskiego salonu regularnie serwisowane 239tys. Bezwypadkowe co potwierdził czujnik lakieru, właściel wyminił tylne lampy na FL Led tymbardziej mi się podoba. Mechanicznie jak zawsze na starcie coś trzeba dołożyć i przejrzeć ale auto ma już za sobą szereg bolączek tego modelu które zostały rozwiązane jak kolektor itd przez poprzedniego właściciela. Jak będzie chciał to może się ujawni na forum :) Mały bonus w prezencie szybka wymiana kierownicy przy sprzedaży i dostałem taką Mpakiet

e87f422d9d00c1ecb4b12c7e486d0e69.jpgaf838922e5ae5b50a188eafda5dca02a.jpg

x3334a545255abac1e52.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ładna. no ja miałem kilka BMW i bardzo spodobała mi się x3. mam już drugą co jest do mnie w ogóle nie podobne.

kiedyś napalałem się na stopnie (progi). Teraz mam progi i troche ostygłem. Trzeba szeroki rozkrok żeby nie pobrudzić spodni

Opublikowano

No tak słyszałem od kilku osób ze progi ładnie wyglądają ale w zimie podczas brudnego i mokrego auta to nic fajnego.

Czy możecie mi na szybko podpowiedzieć żeby nie zakładać tematow.

W aucie w podłokietniku jest telefon i zmieniarka CD, jakiś taki jak to były dawniej, ma znaczek BMW i wygląda jak Nokia 6310 oczywiście nie ma kabla. Czy mogę zamiast tego telefonu podłączyć swój przez bluetooth obecnie w menu nie ma nigdzie telefonu, a sam telefon chyba ma padnięta baterie bo się nie włącza.?

I czy można zminic strojenie radia FM z automatycznego na ręczny? Obecnie stacje są wyszukiwane automatycznie. Wchodze w menu radia przy opcji strojenie fal mam automatyczne i literkę "a" ale nie mogę tego zminic na manualne żeby wprowadzić częstotliwosc ręcznie lub przesuwać tymi strzałkami ale powoli żeby ustawić dowolną częstotliwość dla transmitera bluetooth FM

x3334a545255abac1e52.jpg
Opublikowano

Bardzo ładny

Ale jest kilka kłamstw w ogłoszeniu:

1. "Silnik bardzo dynamiczny, oszczędny co najważniejsze niezawodny!!!"

2. "Posłuży bezawaryjnie jeszcze długie lata!!!"

3. " Przebieg 168 000 km "

4. "Bardzo bogate wyposażenie!!! " bez ksenonów i z manualną klimą

5. "Cena okazyjna to jedyne : 33 999 zł!!!" okazje nie istnieją jakby był taki cudowny to właściciel nie sprzedawał by przez KOMIS.

ten drugi : https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-x3-jasna-skora-climatronic-alu-bezwypadkowy-gwarancja-1-reka-serwis-ID6yKIQL.html

też :

"Silnik bardzo dynamiczny, oszczędny co najważniejsze niezawodny!!!"

"Posłuży bezawaryjnie jeszcze długie lata!!!"

"Bardzo bogate wyposażenie!!! " tu nawet nie ma PDC i zwykła kiera

Oczywiście wszystko do sprawdzenie , a ja po prosu się czepiam he he he !

R4 + turbo, V6 , R6 i V8

Opublikowano

Ja myślę że powinieneś go bardzo dobrze obejrzeć z kimś kto się zna trochę na autach i podjechać nim na jakiś serwis czy choćby na jakaś stację diagnostyczną i dobrze go wytrzepać choć zwykła stacja za wiele Ci nie powie ale chociaż podstawowe sprawy, zawiasy, hamulce i amory.

Czym jest spowodowana ta wspomniana okazyjna cena w opisie sprzedawcy? bo jest bardzo okazyjna.

Ja kolega wyżej napisał, okazje po prostu nie istnieją albo naprawdę trafia się taka jedna na sto a nie odwrotnie :)

Co prawda to tylko zdjęcia ale przyjrzałbym się spasowaniu przedniego zderzaka po prawej stronie i kierownica jak na ten przebieg wydaje się dość mocno "zsiekana" moja ma tylko 20 tysięcy mniej ale kierownica jak nowa.

W drugiej zaś spasowanie zderzaka po lewej stronie od kierowcy, nie wiadomo ile ona już stoi skoro na tarczach taka rdza ale cena oczywiście jeszcze bardziej okazyjna.

Opublikowano

polska wersja:

https://www.mobile.de/pl

Bardzo ładny ,

wnętrze podobne jak w moim ja mam mniej chromu , zewnątrz kolor progi też ,

tyle że mój przed liftem 3.0i manual .

Boczek fotelu wytarty szybko jak na taki przebieg ,ale wystarczy że jeździł autem grubasek lub karczycho

masa bardzo szybko zniszczy boczek

myślę ze za 7500€ do zabrania a nawet taniej

R4 + turbo, V6 , R6 i V8

Opublikowano
Wersja jak chciałem czyli pełna vin WB42866 do tego 3.0D w automacie. Rocznik taki jak nie chciałem czyli 2004. Rekompensuje stan, tak jak pisaliśmy. W takich pojazdach ważniejszy jest stan niż rocznik. Auto z polskiego salonu regularnie serwisowane 239tys. Bezwypadkowe co potwierdził czujnik lakieru, właściel wyminił tylne lampy na FL Led tymbardziej mi się podoba. Mechanicznie jak zawsze na starcie coś trzeba dołożyć i przejrzeć ale auto ma już za sobą szereg bolączek tego modelu które zostały rozwiązane jak kolektor itd przez poprzedniego właściciela. Jak będzie chciał to może się ujawni na forum :) Mały bonus w prezencie szybka wymiana kierownicy przy sprzedaży i dostałem taką Mpakiet

e87f422d9d00c1ecb4b12c7e486d0e69.jpgaf838922e5ae5b50a188eafda5dca02a.jpg

No dobra, nie mam się czego wstydzić - ta X3 to ode mnie. Oby działała niezawodnie.

A u mnie na podwórku wersja SD 2007 w pełnym Mpakiecie (WF56300). Mam nadzieję że będzie służyła równie bezawaryjnie jak poprzedniczka :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
widzę że już w 2014 pytałeś o takie auto
Opublikowano
widzę że już w 2014 pytałeś o takie auto

Bo do wczoraj przestało być tylko w rodzinie, a zaczęło być u mnie :D :D :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pojezdzilbym sd. Pewnie skrzynkę rozdzielczą zeżyra w rok
Opublikowano
Witam wszystkich. Szukam x3 po fl w automacie i benzynie najlepiej 3.0i lub 2.5i. Jak by ktoś miał jakieś do polecenia był bym wdzięczny. :D
Opublikowano
Kilka stron wcześniej było parę postów o benzyniakach, ogólnie to ciężki temat 10 lat temu na topie były diesle, nie ma dużo X w benzynie, a jeśli są ta w kiepskim stanie albo dużo z USA, nie spotkałem się, ale koledzy pisali ze to się opłaca tylko sprowadzić rozbitka albo po zalaniu całych nikt nie sprowadza, także uważaj.
x3334a545255abac1e52.jpg
Opublikowano

Ja zacząłem szukać swojej od końca marca i kojarzę ten egzemplarz w ogłoszeniach mało jest czerwonych X3 na Szwajcarskich blachach, środek w kiepskim stanie jak na ten rok i przebieg. Reszta na miejscu się okaże ale jak większość mam spore obawy od handlarzy, i złe doświadczenia jak się zaraz okaże. Sprawdź VIN czy wogole auto było serwisowane bo to ze są jakieś wpisy nie znaczy że z ASO. Mówi się ze w 10letnim dieslu może się wiecej zepsuć i koszty są większe turbo, wtryski, pompa ale to chyba stereotyp. Ja zawsze jeździłem benzyniakami dwa lat temu przekonałem się do diesla. Myślę że jazda daje więcej frajdy moment obrotowy jest większy, nie trzeba myśleć o LPG. Co do automatu też jest lepiej, skrzynie hydrauliczne żwawjej reagują na gaz i przyspieszają w dieslu mam wraznie że w benzynie nawet dużej pojemności ten czas się wydłuża, co innego w skrzyniach typu DSG dwusprzęgłowych.

Trzeba patrzeć na wszystko nawet drobny mankament może się okazać wskazówką bardzo dużo zdradzającą. Osobiście parę lat temu kupowałem auto, marka mało ważna choć to był Peugeot, dwuletni, świeży, bez uszkodzone, nie bity, mały przebieg, ale niestyty od handlarza. Wszystko sprawdziłem, jak mi się wydawał, a auto wyglądało naprawdę super, zarejestrowane, miało tylko jeden błachy mankament, drzwi od strony pasażera się nie zamykały centralnym zamkiem z pilota. Po zakupie od nitki do kłębek, okazało się że się nie zamyka bo w klamce jest wkładka zamka a powinna być tylko od strony kierowcy... Moje auto okazało sie przekładką z anglika...

x3334a545255abac1e52.jpg
Opublikowano

Tutaj proszę małe wyjaśnienie co o "cud" autkach ze szwajacari, ich tablicach, itp. i itd :)

https://www.blogerzyzeswiata.pl/2015/01/13/pseudo-szwajcarskie-tablice-rejestracyjne/

Cudów, perełek, superokazji, niestety nie ma jak już pisałem :)

Proszę zapoznać się z artykułem od "A" do "Z", następnie się odgryźć :) znaczy ukąśliwie skomentować :)

Za artykuł dziękuje swojemu koledze Romkowi ( VERB )

Opublikowano
Jak dla mnie to nie liczy się czy Szwajcaria czy Niemcy czy inne państwa.Byle nie jak kolega wyżej pisał anglik.Ważne żeby było dobrze utrzymane i w miarę uczciwe choć pewności nigdy nie ma.Moje poprzednie bmw e39 było przywiezione dla mnie przez mojego znajomego z Zurychu i było w porządku choć kilka drobnych rzeczy trzeba było zrobić i blacharskich i mechanicznych.Przejeździlem nim 8 lat bez awarii tylko to co trzeba hamulce płyny klima oczywiście vanos i drobiazgi. Teraz chciałbym kupić też na kilka lat , już nie jedno oglądałem i miało być super a nie było więc... szukam dalej i zastanawiam się coraz bardziej czy nie zacząć szukać 3.0d lub SD bo jest więcej do obejrzenia i lepiej za zwyczaj wyposażone :) Nie mam doświadczenia z dieslem więc stąd moje obawy i czytam wszystkie możliwe fora opinie itd.Mam czas do końca wakacji lub troszke dłużej więc ciśnienia nie ma.Chciałbym x3 bo mieszkam w górach i 5 w zimie lubiła się zakopać.
Opublikowano

Nie bój się diesla, byle nie kupić jakiegoś wytłuczonego klamota bo niestety zaboli finansowo żeby doprowadzić go stanu używalności :)

Mam taką x3 do sprzedania ale ma jedną wadę, za dużo sobie za nią liczę i przebieg ma za mały :)

W sumie to dwie wady :)