Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

przyszedł wreszcie czas na moje pierwsze BMW. Przyznam że trochę mi się śpieszy, bo aktualnie zostałem kompletnie bez samochodu, dlatego boję się żeby nie kupić z pośpiechu skarbonki. Początkowo rozglądałem się za E90, ale przy moim budżecie ponoć lepiej poczekać jeszcze, a póki co zdecydować się na coś starszego.

Fajnie się składa, bo jutro mam możliwość obejrzeć ten egzemplarz (będę w okolicy) i chciałbym prosić Was o radę czy wgl warto nadrabiać te 20km.

VIN: WBAAL31010AY32708

Nazwa modelu: 318i

Wersja: Europa

Kod Typ: AL31

E-Kod: E46 (4)

Nadwozia: Sedan

Kierownica: z lewej

Liczba drzwi: 4

Silnik: M43/TU - 1,90 l (87kW)

Napęd: napęd na tylne koło

Skrzynia biegów: manualna

Kolor nadwozia: Orient Niebieski Metallic (317)

Wnętrze: Tkanina / antracyt (E3AT)

Data produkcji: 14.09.2000

Miejsce produkcji: Monachium

S255A Sportowe skórzane koło kierownicy

S274A Koła ze stopów lekkich

S423A Dywaniki podłogowe welurowe

S428A Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S433A Listwy wewnętrzne

S441A Pakiet dla palących

S473A Podłokietnik przedni

S508A Park Distance Control (PDC)

S534A Automatyczna klimatyzacja

S660A Radio BMW Rewers (C42)

S785A Lampy kierunkowskazów białe

L801A Wersja krajowa Niemcy

S863A Spis dealerów, Europa

S879ALiteratura pokładowy pojazdu niemiecki

S915A Brak konserwacji pokrycia zewn.

http://autokomis-micar.otomoto.pl/bmw-318-1-8i-C34015386.html

Z tego co dowiedziałem się od sprzedawcy to samochód jest wciąż użytkowany, ale istnieje możliwość że właściciel podjedzie żeby obejrzeć.

Edytowane przez propict
Opublikowano

Czytając, niektóre wpisy na forum można odnieść wrażenie, że jeśli sprzedający przyjechał by samochodem pod blok kupującego to nie ma pewności czy ten łaskawie by zszedł z 4 piętra .............. .

Kolego wróżkami/czarodziejami :mrgreen: nie jesteśmy, samochód masz pod nosem to łaskawie obejrzyj go na żywo, zanotuj sobie swoje spostrzeżenia/opisz tutaj w temacie i cierpliwie czekaj na odpowiedzi/sugestie.

Opublikowano

Zupełnie nie o to chodzi. Tak jak napisałem jestem aktualnie kompletnie bez samochodu, bo moja Honda rozpłynęła się pewnej nocy spod dom. Jutro w okolicy będę ale podjechanie 20km wiąże się z proszeniem kogoś żeby mnie podrzucił, bądź pożyczył samochód.

Pytam, bo widziałem kilka razy jak pisaliście że, a to kierownica nie od tego modelu, a to inne lampy niż fabryka dała. Wolę się upewnić czy chociaż na pierwszy rzut wprawionego oka samochód jest godny uwagi :).

Opublikowano
Zapytaj dlaczego odmłodzili auto. Wiem, że dla większości rocznik i przebieg nie jest ważny :mrgreen: Jak dla mnie, to na początek to oszuści, rokiem produkcji jest ten zawarty w vin.
Opublikowano
Autko wisiało na otomoto tak 2-3 miesiące temu, bo jak szukałem swojej to też mi wpadła w oczy. Nawet powiedziałbym, że są takie same zdjęcia, albo już zmienia właściciela kolejny raz :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z vin wszystko się zgadza poza zauważoną wcześniej datą produkcji :wink: ciekawe zdjęcie fotela kierowcy :P właściciel nie chce pochwalić się przetarciami..kierownica widać też jest przytarta (podpowiadam tylko jakbyś nie zauważył).

Co miałeś w hondzie pod maską? Żebyś nie był rozczarowany mocą :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Zużycie fotela, boczków i kierownicy, bez względu na rocznik i przebieg auta pochodzi od: 200kilogramowego tłuściocha, który użytkuje auto w mieście, przez co cały czas wsiada i wysiada. Kierownica jest wyświechtana, ale to nie jest wina grubasa, tylko jego sygnetów, pierścionków, a nawet złotego łańcucha na jego szyi, a właściwie karku. Nie ma możliwości, żeby wszystkie zauważone zużycia kierownicy i innych elementów wnętrza samochodu, miały związek z przebiegiem. A, zapomniałem o ćwiekach zlokalizowanych na spodniach grubasa. :mrgreen:
Opublikowano
Mamy na forum klona Zenka_Pestki. Szkoda. Ironia, ironia, ironia i malo faktow. To ja juz napisze wiecej. Ze zdjec srodka prawie nic nie widac...
Opublikowano
Kolego DJC nie odnoś się do tego co ja napisałem, ale do prezentowanego auta. Tym postem dowartościowałeś się na najbliższe kilka lat. Ironia też jest jakimś sposobem na zwrócenie uwagi na coś, co ktoś uważa za stosowne.
Opublikowano
Mamy na forum klona Zenka_Pestki. Szkoda. Ironia, ironia, ironia i malo faktow. To ja juz napisze wiecej. Ze zdjec srodka prawie nic nie widac...

A widziałeś atak klonów ?

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.