Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Lusterko na przedłużce i wszystko będzie widać, poza tym zdemontuj koryto na filtr kabinowy. Jest jedna lub dwie w zależności od normy emisji spalin.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Nie ma opcji na lewe powietrze cały silnik jest szczelny. Dałem takie ciśnienie w dolot że aż mi folia którą zakrylem rure od filtra pękła i nic nie leciało aż do momentu gdy folia puściła a było już ponad bar. Tam jest coś grubszego mam nadzieję że nie puszcza jakiś zawór albo upg chodź test co2 był okej. Ciągle mu nie pasuje na bank2. Chyba czas oddać do mechanika bo już nie mam sił na to. 2dni temu wróciłem od gaziarza i gdy odebrałem było okej a teraz znowu szarpie na postoju wypada zapłon. Na benzynie niby okej ale teraz na tym gazie lipa. Kurde nie wiem może swiece się kończą. Nie mam pojęcia już. Zrobię ostatni test listwy wtryskowe od gazu podmienie miescami tą z 456cyl dam na 123cyl i tą pierwszą na drugie. Jeśli błąd zmieni się z banku2 na 1 to już wiadomo a jak ciągle bank2 będzie źle to nie wiem.
Opublikowano
Z 70tys km zrobiłem na tych świecach. No podmienilem te listwy od gazu i miła niespodzianka. Oczywiście zaczął pracować jeszcze gorzej niż było ale błąd już nie był na banku2 tylko na pierwszym więc coś chyba z wtryskarki od gazu jest. Pojechałem do gazownika wyregulowal i da się jechać ale korekty jak miał duże na banku2 tak teraz ma duże na banku1. Umówiłem się z nim żebym zostawił auto i mam nadzieję że wkoncu to ogarnie. Ale na benzynie po ok 20min pracy na postoju też już nie było idealnie i jak na bank1 korekty na benzynie skakały między 0 a 1% tak na bank2 latały między 5 a 7%. Ma sprawdzić świece, kompresję na garach wtryski od benzyny na bank2 no i tą pierwszą listwe od gazu ogarnąć.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A pisałem 3 tygodnie temu :roll:

Aby lpg wykluczyć należy odpiąć cewkę przy zbiorniku, wypalić resztę gazu, skasować adaptacje i zrobić 100 km na pb.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Nie wiem na jakich świeczkach jeździsz, ja kupuję tanie, ale za to zmieniam co wymianę oleju. Bo już raz się z gazownikiem na wizytę umawiałem, bo na benzynie śmigało a na LPG zapłon znikał, szarpało... Wymiana świeczek i po problemie, wizyta odwołana. Świece na LPGu zmienia się częściej, a jak masz jakieś problemy to w zasadzie od tego zacząć powinieneś.
Opublikowano
No wiem chciałem poprzerzucać jeszcze świece z cewkami z banku2 na piewszy a z pierwszego na drugi ale nie musiałem bo problem okazał się na listwie wtryskowej od gazu. Zobaczymy jak reszta bo ma niby kompresje sprawdzić. Zastanawia mnie czemu na benzynie po tych 20min jak stał odpalony też zaczął lekko telepać ale błędu wypadywanie zapłonu nie było tylko te korekty na bank2 były wyższe niz na pierwszym jak na benzynie byl.
Opublikowano
Odebrałem auto i w sumie muszę przyznać że tak fajnie to jeszcze się nim nie jechało ale zobaczymy co się z czasem będzie działo. Na benzynie jak mówiłem że też miał większe korekty na banku2 to niby okazało się aż wierzyć mi się nie chciało ale zademonstrowal mi to i faktycznie wróciło do tego jak było wcześniej. Wtyczki od wtryskiwaczy były złe wpiete a mianowicie ta co powinna być do 6 wtrysku była do piątego wpierw a z 5 do 6. Masakra. Teraz niby jest okej a od gazu tak jak podejrzewalem wtrysk był padnięty na tej jednej listwie. Obecnie auto ładnie pracuje i przyspiesza ale mówię zobaczymy co czas pokaże bo aż się boję... ps świece też poszły wek ale one same były okej.